Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ;

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΠΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ 
ΚΑΙ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΓΗ ΣΟΥ 
ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΩΝ
ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ  Ταγκουλης Γεωργιος

Κόκκινα δάνεια: Όλο το…taxis στα χέρια των τραπεζών

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα -«ακτινογραφία» των κόκκινων δανειοληπτών έρχεται από το τέλος Οκτωβρίου  από την  Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους .

της Έλενας Λάσκαρη

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται πως θα αποτελέσει  εργαλείο στα χέρια των τραπεζών, καθώς με την πληκτρολόγηση και μόνο του ΑΦΜ του δανειολήπτη στο σύστημα θα εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι καταχωρημένα σε taxisnet και ΕΦΚΑ.

Πρακτικά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους το πλήρες οικονομικό προφίλ των δανειοληπτών που έχουν αιτηθεί προστασία της πρώτης τους κατοικίας και την έχουν εξασφαλισμένη όσο η αίτησή τους παραμένει σε εκκρεμότητα στις αίθουσες των ειρηνοδικείων. Στοιχεία τα οποία αφορούν το δηλωθέν αλλά και το τεκμαρτό εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες και τόκοι καταθέσεων θα έρχονται να αποκαλύψουν τη δυνατότητα ή μη των κόκκινων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν το αρχικό ή ένα μέρος του δανείου τους.

Όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια προστασίας που όριζε ο νόμος Κατσέλη θα παίρνουν το δρόμο της άμεσης «έξωσης» από τις προστατευτικές διατάξεις, καθώς οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν με «γρήγορη δίκη» εντός ενός μηνός την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Υπολογίζεται πως περίπου 100.000 αιτήσεις δανειοληπτών βρίσκονται σε εκκρεμότητα στις δικαστικές αίθουσες και η εκδίκαση των υποθέσεων φτάνει ακόμα και σε ορίζοντα δεκαετίας. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις -παρ΄ εκτός εάν υπάρχουν στοιχεία σαν αυτά που θα αποκαλύπτει η πλατφόρμα για μη ικανοποίηση των κριτηρίων- η πρώτη κατοικία παραμένει προστατευμένη μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης.

ΠΗΓΗ