Στα… βήματα της Ρεπούση η Γιάννα! Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική καταστροφή» τη σφαγή του 1922
Στην πολυτελή αίθουσα του «Χίλτον», η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκίνησε τη δική της… επανάσταση.
Ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η πρώτη συνεδρίαση της οποίας, ως Ολομέλειας, έγινε χθες, μίλησε αρκετές φορές σε πρώτο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τη λέξη «εγώ», ενώ έκανε και αρκετές ιστορικές αναφορές, πολλές εκ των οποίων ωστόσο ήταν… ανακριβείς.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποφεύγει συστηματικά να ασκήσει κριτική στην Τουρκία, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τους Τούρκους διανοουμένους και καλλιτέχνες που έχει σκοπό να προσκαλέσει στις εκδηλώσεις. Ενδεικτική είναι η αναφορά της σε «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού», όπως παράλλαξε τη σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ για το Κυπριακό απέφυγε (τυχαία;) να κάνει λόγο για «εισβολή» του «Αττίλα».
Η κυρία Αγγελοπούλου επεσήμανε την ετοιμότητα για το εγχείρημα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», προσδιορίζοντας ως στόχο της «να επιλύονται άμεσα όλα τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε, ώστε να παραμείνετε απερίσπαστοι στο έργο σας». Για το εγχείρημα που αναλαμβάνουν, όπως είπε, «υπάρχει μηχανισμός και ήδη διαθέτουμε σχέδιο για πόρους και χορηγίες. Θα ξεκινήσουμε από ‘κει που, 200 χρόνια πριν, ξεπήδησαν οι φλόγες της εξέγερσης. Θα πάμε σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας, και σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπου υπάρχει Ελλάδα, δηλαδή σε κάθε σημείο του ορίζοντα» τόνισε.
Προανήγγειλε, δε, ότι θα επιδιωχθεί «να επανασυστήσουμε την Ελλάδα, προβάλλοντας τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές μας, αλλά και αναγνωρίζοντας τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και βάζοντας τους στόχους μας για να τις αντιμετωπίσουμε στο μέλλον».
Για τη «σφραγίδα» που θα επιθυμούσε να αφήσουν οι δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι αυτή συνοψίζεται στη φράση: «Εγινε στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».
Παράλληλα, κωδικοποίησε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα ενταχθούν οι δράσεις που θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν από την Ολομέλεια:
- «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας»,
- «Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μια πορεία 200 χρόνων»,
- «Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια» και
- «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος».
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: