Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Σοβαρά κρούσματα λογοκρισίας σε «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμό» (ενημέρωση)
Σοβαρά κρούσματα λογοκρισίας σε «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμό» (ενημέρωση)

Σοβαρά κρούσματα λογοκρισίας σε «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμό» (ενημέρωση)

Δύο έγγραφα των διοικήσεων από το Λαϊκό και τον Ευαγγελισμό αποκαλύπτουν την απαράδεκτη τακτική της φίμωσης που φαίνεται να υιοθετεί το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στα Νοσοκομεία σε σχέση με τον κορωνοϊό Τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας από το υπουργείο δείχνει και νέο περιστατικό. Η διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου απαγόρευσε στους εργαζόμενους να δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία για τα ύποπτα ή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται ήδη στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με εσωτερικά σημειώματα από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο Αθηνών» απαγορεύεται να προβαίνουν σε δηλώσεις οι γιατροί και το προσωπικό των Νοσοκομείων «χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την Διοίκηση»!

Το ένα έγγραφο έχει ημερομηνία 03.03.2020 και αφορά το Λαϊκό το άλλο 18.02.2020 είναι από τον Ευαγγελισμό και τα δύο είναι εσωτερικά σημειώματα που βασίζονται σε έγγραφο του υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 13356/26.02.2020 (ημετ.3412/27.02.2020) και είδαν φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο.

Εξηγείται έτσι γιατί παραμένει στο σκοτάδι η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας και οι Νοσοκομειακοί γιατροί που καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα προστασίας στοχοποιούνται και λοιδορούνται από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Κοντοζαμάνη.

Ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο του «Λαϊκού« αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγγραφες στα Μέσα Ενημέρωσης που αφορούν στη διαχείριση «ύποπτων» ή επιβεβαιωμένων περιστατικών του νέου κορωναϊού”.

(πηγή: libre.gr)

Ανάλογη είναι και η «εντολή» στον Ευαγγελισμό

Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται στην Αλεξανδρούπολη

Υπενθυμίζουμε πως παρόμοιο θέμα έχει δημιουργηθεί με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γεγονός που έχει ανησυχήσει έντονα την ευρύτερη περιοχή, οδηγώντας 61 εργαζόμενους σε ΜΜΕ να επισημάνουν με επιστολή τους προς στη διοίκηση του ιδρύματος την προβληματική επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του νοσοκομείου-αναφορά Αλεξανδρούπολης και των δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε επικοινωνία προχθές βράδυ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπου και τέθηκε το θέμα της έλλειψης υπεύθυνης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις της πανδημίας στην περιοχή.

Έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της διακοπής της ενημέρωσης, που υπήρχε κατά το προηγούμενο διάστημα από νοσοκομεία και ιδιαίτερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Ενημέρωση η οποία ήταν μια ανάσα ανακούφισης για τους πολίτες, οι οποίοι ακολουθώντας τις οδηγίες, βρίσκονται σε απομόνωση και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα στην υπεύθυνη ενημέρωση.

Χαρδαλιάς: Ενημέρωση μόνο από το υπουργείο

Ο Ν. Χαρδαλιάς απάντησε κατηγορηματικά ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι η ενημέρωση να γίνεται μόνο από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η ακριβής πληροφόρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης λαθεμένων πληροφοριών.

Ο υφυπουργός επέμεινε στην απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και απέναντι στην πρόταση να υπάρξει εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας και Υγείας αντίστοιχα της Περιφέρειας ΑΜΘ, παρά το γεγονός πως η έλλειψη αυτής της περιφερειακής ενημέρωσης εγκυμονεί κινδύνους διοχέτευσης ανεξέλεγκτων και λανθασμένων πληροφοριών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χρήστος Τσιμπούκης: Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.