ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
(ΕΑΒ),ΤΟ 65% ΘΕΛΕΙ Η LOCKHEED MARTIN
Ασφαλείς πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τελευταίως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αμερικανικής Lockheed Martin για την εξαγορά σημαντικού μεριδίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Οι διαπραγματεύσεις, όπως πληροφορούμαστε, είναι ευθέως συνδεδεμένες με τα σχέδια ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας και τις υπεραυξημένες ανάγκες συντήρησης των αναβαθμισμένων F-16 και των επερχόμενων F-35.
Το σχέδιο εξαγοράς της ΕΑΒ από την αμερικανική κατασκευάστρια αεροπορική εταιρεία, όπως μεταδίδουν οι γνωρίζοντες, είναι μεγαλεπήβολο. Ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και η ιδέα είναι να μετατραπεί η ΕΑΒ σε ένα διεθνές κέντρο συντήρησης και αναβάθμισης πολεμικών αεροσκαφών από την ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.ΕΔΩ
Η ΕΑΒ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Η Εταιρεία «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε.» συστάθηκε το 1975 βάσει του άρθρου 1 του Ν. 43/1975, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 696/1977, καθώς και με το άρθρο 44 του Ν. 1947/1991 και το άρθρο 8 παρ.1 του Ν. 2166/1993.
Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο 1 του Ν. 43/1975, είναι η ίδρυση και λειτουργία στην Ελλάδα εκσυγχρονισμένης βιομηχανίας αεροπορικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων και λοιπών δημόσιων υπηρεσιών, η παροχή υπηρεσιών σε τρίτους, στον τομέα της συντήρησης, επισκευής και κατασκευής αεροσκαφών και γενικά αεροδιαστημικού υλικού. Επίσης σκοπός της είναι οι κατασκευές και η παροχή υπηρεσιών στον τομέα των ηλεκτρονικών (τηλεπικοινωνίες – πληροφορική – συστήματα ελέγχου πυρός – αναμεταδότες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων), σε παντός είδους κινητήρες, σε συστήματα ήπιων μορφών ενέργειας και σε οπλικά συστήματα παντός τύπου καθώς και η παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πάνω στα αντικείμενα δραστηριότητας της εταιρείας. Για τις συναλλαγές της η εταιρεία με πρόσωπα ή εταιρείες του εξωτερικού χρησιμοποιεί την επωνυμία «Hellenic Aerospace Industry S.A.» (H.A.I. S.A.).
Η εταιρεία αποτέλεσε προέκταση των δραστηριοτήτων του υφιστάμενου Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (Κ.Ε.Α).
7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.
Η ΕΑΒ «αδυνατεί» να συντηρήσει τα C-130 και μπορεί μία ΙΚΕ με κεφάλαιο 6.000 ευρώ;
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ LOCKHEED MARTIN ΣΤΗΝ Ε.Α.Β.
ΕΑΒ :Το πόρισμα που έδειξε «τέρατα» αλλά… ξεχάστηκε
Η ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΤΑΣΕ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015