Ο Αδωνης Γεωργιάδης απέκλεισε την επαναφορά των δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για επαναφορά των δώρων στο δημόσιο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν εξετάζεται». Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αδωνης Γεωργιάδης απέκλεισε την επαναφορά των δώρων του Πάσχα και των Χριστουγέννων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσπάθησε να ωραιοποιήσει την αφόρητη κατάσταστη στα εργασιακά όπου αντίθετα από άλλες χώρες της Ευρώπης οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μειώνονται εξαιτίας της εξοντωτικής ακρίβειας.
Ταυτόχρονα ο υπουργός Εργασίας υπολόγισε σε μόλις 100.000 τους εργαζόμενους που θα δουν άμεσα αυξήσεις από το «ξεπάγωμα» των τριετιών. Αυτό επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη δήθεν ξεπάγωσε τριετίες αφαιρώντας όμως ταχυδακτυλουργικά το διάστημα 2012 – 2023, όπως παραδέχτηκε εμμέσως και ο ίδιος ο υπουργός.
«Είναι σαν να ξημερώνει σήμερα η 15η Φεβρουαρίου του 2012. Όποιος προσελήφθη από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και χθες, ξεκινά την τριετία του σήμερα. Όποιος στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 ήθελε μια ημέρα για να κλείσει τριετία, αύριο θα πάρει αύξηση 10%. Σε ένα μήνα, σε δυο μήνες και ούτω καθεξής. Οι τριετίες είναι μέχρι τρεις», είπε, αποκαλύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει 12 χρόνια ωρίμανσης του μισθού τους.
Παράλληλα κληθείς να απαντήσει για το «ξεπάγωμα» των τριετιών επεσήμανε ότι «το “ξεπάγωμα” εν γένει αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους. Σην παρούσα φάση, δηλαδή μέσα στο 2024, υπολογίζουμε περίπου 100.000 και είναι αυτοί που έχουν υπόλοιπο τριετίας από το 2012».
Εισαγωγή μεταναστών
Όσον αφορά στην εισαγωγή μεταναστών εργατών, παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «είμαστε σε συζητήσεις με έξι χώρες».
«Ναι είναι αλήθεια. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Γεωργία, τη Μολδαβία, την Ινδία και σε λιγότερο προχωρημένες με το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και την Αρμενία. Για τι πρώτες τρεις χώρες, στόχος είναι να έχουν περάσει από τη Βουλή το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το Πακιστάν δεν είναι μέσα σε αυτές» δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: