«Δεν είναι δείγμα υγείας το να είμαστε προσαρμοσμένοι σε μία βαθιά άρρωστη κοινωνία»
Η πλευρά των ηττημένων του 2ΠΠ “ξαναπαίρνει κεφάλι” και ζητάει εκδίκηση καταστρέφοντας και εκφυλίζοντας ότι έχει απομείνει στον άλλοτε ελεύθερο κόσμο. Το ότι κάποιοι δεν μπορούν να το διανοηθούν, δεν τους καθιστά λιγότερο συννένοχους. Δείτε άλλωστε τις στρατηγικές συμμαχίες πως διαμορφώνονται σήμερα και θα το διαπιστώσετε.
Το ότι έχουμε φτάσει σε μια εποχή που προβάλουμε ως φυσιολογικό αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αφύσικο και ως αφύσικο αυτό που θεωρούνταν φυσιολογικό, με άκομψο και βίαιο τρόπο, χωρίς πραγματική διάθεση να φέρουμε μια ισορροπία. Μας έχει κάνει να χάσουμε την μεγάλη εικόνα της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που σήμερα είναι άρρωστη με ψυχοφάρμακα και τάσεις αυτοκτονίας.
Είναι ένα σημάδι ακραίου υλισμού που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην κατάθλιψη. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να απολαμβάνει μόνο τα υλικά αγαθά, απο πάντα έψαχνε μια πνευματική διέξοδο στα ερωτηματά του. Κι όμως, ψυχολόγοι του WEF αναφερουν (σύμφωνα με νεότερες έρευνες), πως η ζωή σου δεν πρέπει να χει νοημα για να είσαι ευτυχισμένος..
Αποτέλεσμα αυτού, μια υγιής, 28χρονη Ολλανδή να έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε ευθανασία από την κυβέρνηση λόγω της ήπιας κατάθλιψης, που λίγο πολύ, έχουμε όλοι σε αυτή την θλιβερή εποχή και θα πρεπε να θεωρείται φυσιολογικότερο, έναντι κάποιου που δεν έχει καθόλου. Είναι ακόμα ένα παράδειγμα του απάνθρωπου και ανάποδου κόσμου που ζούμε.
«Δεν είναι δείγμα υγείας το να είμαστε προσαρμοσμένοι σε μία βαθιά άρρωστη κοινωνία», Krishnamurti.
Η Zoraya ter Beek έχει προγραμματιστεί να δολοφονηθεί από την ολλανδική κυβέρνηση τον Μάιο — παρόλο που είναι ερωτευμένη όπως λέει με τον 40χρονο φίλο της, αλλα για την επιστήμη θεωρείται άρρωστη…
Η Nypost.com αναφέρει: Η Ter Beek, που κάποτε φιλοδοξούσε να γίνει ψυχίατρος, αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας σε όλη της τη ζωή. Αφού οι γιατροί την έπεισαν πως είναι άρρωστη και της είπαν: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο για σένα. Δεν θα γίνεις ποτέ καλά», Αποφάσισε να υποβληθεί σε ευθανασία…
«Ήμουν πάντα πολύ ξεκάθαρη ότι αν δεν γίνω καλά, θα το κάνω», είπε η Ter Beek,.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να τερματίσουν τη ζωή τους ενώ υποφέρουν από μια σειρά από άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη ή άγχος που ενισχύεται από την οικονομική αβεβαιότητα, την “κλιματική αλλαγή” όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ.
«Βλέπω την ευθανασία ως ένα είδος αποδεκτής επιλογής που έφεραν στο τραπέζι οι γιατροί, οι ψυχίατροι, όταν προηγουμένως ήταν η ύστατη λύση», είπε ο Stef Groenewoud, ηθικολόγος της υγειονομικής περίθαλψης στο Θεολογικό Πανεπιστήμιο Kampen, στην Ολλανδία.
«Βλέπω το φαινόμενο ειδικά σε άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις, και ιδιαίτερα σε νέους με ψυχικές διαταραχές, όπου ο επαγγελματίας υγείας φαίνεται να τα παρατάει πιο εύκολα από πριν», πρόσθεσε.
Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε νόμιμη την υποβοηθούμενη αυτοκτονία το 2001. Από τότε, έχει γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή.
Μόνο το 2022, υπήρξαν 8.720 θάνατοι από ευθανασία στην Ολλανδία — που αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% όλων των θανάτων στη χώρα από το 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Οι επικριτές της νομιμοποίησης της αυτοκτονίας λένε ότι άνθρωποι όπως η Ter Beek έχουν ενθαρρυνθεί να αυτοκτονίσουν από το νόμο, με πολλούς να αποδίδουν σε αυτό την αύξηση των αυτοκτονιών.
«Ήταν τιμή για μένα να παρέχω γνώσεις σε ανθρώπους που ήταν ανοιχτοί να μάθουν κάτι», είπε στο μέσο που δημοσίευσε την μαρτυρία της.
Η εποχή μας προβάλει την μαλθακότητα, την αδυναμία και τον φόβο. Δείτε τα νεοφεμινιστικά κινήματα που άλλοτε παρουσίαζαν την γυναικα δυνατή και πως μπορεί να στηριχθεί στον εαυτό της, σήμερα λένε στις γυναίκες πως πρέπει να ζουν με τον φόβο πως κάποτε ένα αρσενικό με τοξική αρρενοπώτητα θα την δολοφονήσει και πως αυτή η κοινωνία είναι μια κοινωνία ανδρών.
Δείτε την απάντηση μιας γυναίκας πετυχημένης με αυτοπεποίθηση:
«Ένα αναμνηστικό από ένα σεμινάριο γυναικείας επιχειρηματικότητας ελέγε “πως μπορώ κι εγώ να τα καταφέρω…” Εντωμεταξύ όλες οι συμμετέχουσες εκεί μέσα ήταν επιτυχημένες επαγγελματικά γυναίκες, σε περίοδο οξείας ανδροκρατίας…
Εγώ γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα αυτή τη διάκριση, ότι είμαι γυναίκα και γ’ιαυτο το λόγο δεν μπορώ να προχωρήσω; Είμαι τίποτα στραβή;
Μα, μπορούσα πριν, μπορώ και τώρα.»
Την στιγμή που ένας στους τρεις ενήλικες φοβάται να κάνει σχέση στις δυτικές κοινωνίες. Κάτι που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ψυχική υγεία.
Οι ψυχολόγοι ευτυχώς, ακόμα και σήμερα, λένε πως είναι σημαντικό το παιδί από μικρό να πιστέψει ότι μπορεί να στηριχθεί στον εαυτό του και να επιλύσει μόνο του τα προβλήματα και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Στα άλλα όμως γιατί σιωπούν και ακολουθούν την πεπατημένη οδός.
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: