Το όπλο που μπορεί να καταστρέψει τα πυρηνικά του Ιράν από μεγάλη απόσταση.
Πύραυλοι cruise CHAMP:Εκπέμπουν ισχυρή Η/Μ ακτινοβολία που εξουδετερώνει όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Η Αεροπορία των ΗΠΑ έχει αναπτύξει πυραύλους που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα ηλεκτρονικά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν με μικροκύματα υψηλής ισχύος, καθιστώντας τα άχρηστα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, αναφέρει η DailyMail.
Γνωστοί ως Πύραυλοι υψηλής ισχύος κατά ηλεκτρονικών CHAMP (Counter-Electronics High Power Microwave Advanced Missile Project), οι πύραυλοι κατασκευάστηκαν από την Phantom Works της Boeing για το Ερευνητικό Εργαστήριο Αεροπορίας των ΗΠΑ και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά με επιτυχία το 2012. Αναπτύχθηκαν—δηλαδή εγκαταστάθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο — και εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 2019.
Αυτό έρχεται καθώς το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει πλήγματα στο Ιράν ως αντίποινα για την επίθεση με drone και πυραύλους της Τεχεράνης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η Αεροπορία των ΗΠΑ έχει αναπτύξει αθόρυβα πυραύλους που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα ηλεκτρονικά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Τα όπλα μικροκυμάτων τοποθετούνται σε πυραύλους cruise που εκτοξεύονται από βομβαρδιστικά B-52.
Ενώ το Ιράν μπορεί να επιχειρήσει να θωρακίσει τον εξοπλισμό του, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι αυτό δεν θα ήταν αποτελεσματικό κατά των πυραύλων HPM.
Η Mary Lou Robinson, τότε επικεφαλής του Τμήματος Μικροκυμάτων Υψηλής Ισχύος του Ερευνητικού Εργαστηρίου της Αεροπορίας στην αεροπορική βάση του Kirtland, επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι 20 πύραυλοι CHAMP είναι επιχειρησιακά έτοιμοι να εξαλείψουν οποιονδήποτε στρατιωτικό στόχο, συμπεριλαμβανομένων και πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Όταν ρωτήθηκε για σχόλιο, η Othana Zuch, αξιωματικός δημοσίων σχέσεων του Ερευνητικού Εργαστηρίου της USAF, είπε ότι ενώ «η επιχειρησιακή ασφάλεια μας αποκλείει να συζητήσουμε συγκεκριμένες επιχειρησιακές εφαρμογές για τις τεχνολογίες μας», οι πύραυλοι CHAMP θεωρούνται ως πρόγραμμα επίδειξης τεχνολογίας και “από τότε συνεχίζουμε να ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών HPEM (High Power Electromagnetic) που βασίζονται στην αρχική αυτή έκδοση.”
Με εμβέλεια άνω των 1400 χλμ., πύραυλοι cruiise εξοπλισμένοι με ηλεκτρικά HPEM μπορούν να διεισδύσουν στον εχθρικό εναέριο χώρο σε χαμηλό ύψος και να εκπέμψουν ισχυρούς παλμούς ενέργειας μικροκυμάτων υψηλής ισχύος (HPM) που “τηγανίζουν” τα τσιπ των υπολογιστών, απενεργοποιώντας τυχόν ηλεκτρονικές συσκευές που στοχεύουν οι πύραυλοι χωρίς να προκαλούν παράπλευρες ζημιές.
Το έργο προχωρά μυστικά από τότε που η Αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε επιτυχώς έναν πύραυλο εξοπλισμένο με HPM το 2012.
Στη δοκιμή, ο πύραυλος CHAMP πέταξε πάνω από ένα διώροφο κτίριο στο πεδίο δοκιμών και βολής της Γιούτα.
Το κτίριο στην έρημο της δυτικής Γιούτα ήταν γεμάτο με υπολογιστές και συστήματα ασφαλείας και επιτήρησης. Τα μικροκύματα κατέστρεψαν όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών συστημάτων , συμπεριλαμβανομένων των βιντεοκάμερων που δημιουργήθηκαν για να κινηματογραφήσουν τη δοκιμή, χωρίς να καταστρέψουν οτιδήποτε άλλο.
«Πετύχαμε κάθε στόχο που θέλαμε», δήλωσε τότε ο διευθυντής προγράμματος CHAMP της Boeing, Keith Colman, σε δελτίο τύπου της εταιρείας. «Σήμερα μετατρέψαμε την επιστημονική φαντασία σε επιστημονικό γεγονός».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν “μοιράζει” χρήμα- Ο Ζελένσκι παίρνει 60 δισ.$
>>Αποκάλυψη:Κλείνει η ΠΥΡΚΑΛ και στέλνουν τα μηχανήματα στην Ουκρανία!
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: