Ραδιενεργές χωματερές θέλει να κάνει τις περιφέρειες της Ελλάδος η κυβέρνηση με πυρηνικά απόβλητα της Βουλγαρίας;;
Πραγμα το οποίο θα προκαλεί τερατογεννέσεις επι αιώνες σύμφωνα με παράδειγμα της Ινδίας. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;; ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ;; η ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ; να μολύνουν άλλες χώρες και ‘αλλους ανθρώπους;;
Τα ραδιενεργά και πυρηνικά απόβλητα της Βουλγαρίας συζητούν σε 13 περιφέρειες για να έρθουν στην Ελλάδα; Σε άκρα μυστικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος έθεσε σε Διαβούλευση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας στο οποίο καλόυνται οι 13 Περιφέρειες της χώρας να γνωμοδοτήσουν για Στρατηγική Μελέτη χιλιάδων σελίδων που δόθηκε μόνο στα αγγλικά.SEA Bulgaria Nuclear Waste Strategy.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του neakriti.gr Ραδιενεργά και πυρηνικά απόβλητα συζητούν να έρθουν και στην Κρήτη;
Τι ακριβώς συμβαίνει και τι αναλογικά θα κληθεί να σηκώσει η Κρήτη και γιατί σε επίπεδο διαχείρισης εξαντλημένων (sic!!!) πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας;
Άλλο πάλι κι αυτό, στις 13 Περιφέρειες της χώρας, από τις 5 Μαρτίου έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μεν, αλλά σχεδόν σιωπηρά δε, ιδίως ανά Περιφέρεια, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων (sic!!!) πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας!!! Προφανώς σε αυτά περιλαμβάνεται και το περίφημο Κοζλοντούι με τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στη νότιο Βουλγαρία.
Η μελέτη με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην περιγραφή του σχεδίου και κάθε πληροφορία σχετικά με τις ενδεχόμενες διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό ή εξάλειψη των εν λόγω επιπτώσεων είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου.
Το ενδιαφερόμενο κοινό καλείται να διατυπώσει τις απόψεις του μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής. Οι απόψεις θα πρέπει να διαβιβαστούν προς την αρμόδια Αρχή (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη διεύθυνση sec.dipa@prv.ypeka.gr. SEA Bulgaria Nuclear Waste Strategy».
Αν δεν έχει υπάρξει παράταση, η διαβούλευση ήδη έχει λήξει στις 5 Απριλίου, που πολύ αμφιβάλλουμε ανά Περιφέρεια της χώρας, ποιος πολίτης και πόσοι φορείς την έχουν πάρει μυρωδιά…
Αλλά τα καλύτερα είναι παρακάτω για την Κρήτη. Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, δεύτερο θέμα για λήψη απόφασης είναι το “Σχέδιο επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 24705/1637/5-3-2024 έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ΔΙΠΑ”.
Μάλιστα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μέχρι και χθες το βράδυ τουλάχιστον, πέραν του τίτλου του θέματος, σχετική εισήγηση γι’ αυτό δεν υπάρχει, για να μη σας πω για το αν και ποιος το έχει πάρει είδηση, ότι είναι ήδη από τις 5 Μαρτίου σε δημόσια διαβούλευση.
Όλα καλά στην Περιφέρεια Κρήτης, στους Δήμους και την ΠΕΔ Κρήτης, με αυτό κύριοι και κυρίες της Αυτοδιοίκησης; Τι ακριβώς συμβαίνει και τι αναλογικά θα κληθεί να σηκώσει η Κρήτη και γιατί σε επίπεδο διαχείρισης εξαντλημένων (sic!!!) πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας; Θα μας το εξηγήσει κάποιος; Γιατί στην Αττική ήδη έχουν ανάψει “φωτιές” αντιδράσεων και “μετωπική” Δήμων με το υπουργείο, για άλλο σοβαρό θέμα, την κατασκευή του ΧΥΤΒΕΑ στη θέση “Κεραμιδέζα” στον δήμο Τανάγρας.
Ενώ οι προσφυγές για ματαίωση του έργου βρίσκονται στο ΣτΕ, τα Δημοτικά Συμβούλια τεσσάρων Δήμων με ομόφωνα ψηφίσματα άναψαν το “πράσινο φως” για συστράτευση όλων των δυνάμεών τους, καθώς και την οργάνωση κοινών δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία της μονάδας Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανιών Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΒΕΑ) στην Ελλάδα.
Τα ραδιενεργά και πυρηνικά απόβλητα της Βουλγαρίας συζητούν σε 13 περιφέρειες για να έρθουν στην Ελλάδα;
Αν διαβάσετε την μελέτη των Στρατηγικής Μ.Π.Ε του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας δηλώνει ρητά ότι αναζητεί χώρους ταφής για αποθήκευση και διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων και εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων για 50 χρόνια στα πλαίσια της κατάργησης 4 πυρηνικών σταθμών και τον παροπλισμό δύο νέων πυρηνικών σταθμών στα πλαίσια της εφαρμογής της πράσινης συμφωνίας.Αναζητεί χωματερές για μόνιμη συνεργασία αφού οι δύο νέοι πυρηνικοί σταθμοί της ΠΑΡΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Μόνο δύο αποσπάσματα από την ΜΠΕ διαβάστε και να κρίνετε:
• Διατήρηση του WSFSF σε ασφαλή κατάσταση. Ανανέωση άδειας WSFSF για αποθήκευση SNF μετά το 2024 για νέα περίοδο 10 ετών, Περιοδική ανανέωση άδειας λειτουργίας WSFSF μετά το 2034, Μεταφορά SNF από WWER-440 από WSFSF και DSFSF, Μεταφορές SNF από WWER-1000 για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σύμφωνα με την τρέχουσα πρακτική, Μεταφορά SNF από WWER-1000 για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία, Αδειοδότηση επέκτασης του DSFSF για αποθήκευση SNF από WWER-1000, επιλογή δοχείων για ξηρή αποθήκευση (στο πλαίσιο του στόχου I. Ασφαλής διαχείριση αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου).
• Βελτίωση της αποτελεσματικότητας στον διαχωρισμό RAW, Ελαχιστοποίηση της παραγωγής RAW, Αύξηση της ασφάλειας στην αποθήκευση και διαχείριση υγρών και στερεών ιστορικών RAW, Διασφάλιση της ασφαλούς και αποτελεσματικής αποθήκευσης RAW στις εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης RAW κρατικής επιχείρησης, και την επακόλουθη μεταφορά, προετοιμασία και απόρριψή τους και Ασφαλή διαχείριση ΑΠΕ από προηγούμενες δραστηριότητες. (στο πλαίσιο του στόχου II. Υπεύθυνη και ασφαλής διαχείριση των ΑΚΑ).
Μεταφορά SNF από το WWER-440 από το WSFSF και το DSFSF για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σύμφωνα με τις τρέχουσες πρακτικές και τις υπάρχουσες συμβάσεις, Διατήρηση ετοιμότητας για αφαίρεση του SNF από το WWER-440 για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σύμφωνα με μια μεταφορά πρόγραμμα μέσω τρίτων χωρών, Μεταφορά SNF από το WWER-1000 για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σύμφωνα με την τρέχουσα πρακτική, Μεταφορά SNF από το WWER-1000 για μακροχρόνια αποθήκευση και επεξεργασία σύμφωνα με την τρέχουσα πρακτική, Μεταφορά SNF από το WWER -1000 για μακροπρόθεσμη αποθήκευση και επεξεργασία (στο πλαίσιο του στόχου I. Ασφαλής διαχείριση αναλωμένου
πυρηνικού καυσίμου).
Για χάρη της πράσινης συμφωνίας της Απάτης η Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη θα γίνει η χαβούζα των πυρηνικών αποβλήτων για 50 χρόνια;;;; με παρενεργεια τερατογεννέσεις επί αιώνες;;; Χωρίς ο πολίτης να έχει γνώση & θέση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την υγεία του και το περιβάλλον που ζεί!!!!!!
ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: