Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Το 90% των Ελλήνων λένε ότι η χώρα έχει δεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση
Το 90% των Ελλήνων λένε ότι η χώρα έχει δεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση

Το 90% των Ελλήνων λένε ότι η χώρα έχει δεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση.

Το 90% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η χώρα έχει δεχτεί περισσότερους μετανάστες από ότι θα έπρεπε. Αυτό προκύπτει από πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το BVA Xsight για το ARTE Europe Weekly, ένα πρόγραμμα με επικεφαλής το γαλλο-γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARTE GEIE αναφέρει η ισπανική EL PAÍS. Η οποία πήρε μέρος επισης στην έρευνα. .
Όπως αναφέρει το ισπανικό δημοσίευμα στην αγγλόφωνη έκδοσή του οι Ευρωπαίοι βλέπουν τη μετανάστευση με αυξανόμενη ανησυχία.

Επτά στους 10 Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η χώρα τους δέχεται πάρα πολλούς μετανάστες, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε

Η έρευνα δείχνει ότι το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, ενώ μόνο το 39% πιστεύει ότι η Ευρώπη χρειάζεται μετανάστευση σήμερα.

Ανάμεσα στο 39% βρίσκεται και η ελληνική κυβέρνηση η οποία ζητά συνεχώς όλο και περισσότερους αλλοδαπούς για εργασία.

Οι χώρες όπου οι περισσότεροι θεωρούν τη μετανάστευση ως πρόβλημα είναι η Βουλγαρία (74% των ερωτηθέντων), η Τσεχία (73%), η Ουγγαρία και η Κύπρος 68%.

Παραδόξως, στην Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα όπου ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών εισήλθε παράνομα πέρυσι (157.652), μόνο το 44% των ερωτηθέντων το θεώρησε ως πρόβλημα και μόνο το 14% το θεωρούσε ως το κύριο πρόβλημα.

Στην Ελλάδα και την Ισπανία, τη δεύτερη και την τρίτη χώρα με τις περισσότερες παράνομες αφίξεις το 2023, αντίστοιχα, μόνο το 11% των ερωτηθέντων θεώρησε ως το θέμα που τους απασχολεί περισσότερο, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 17%.

Ωστόσο, η Ελλάδα είναι η χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία (90%) πιστεύει ότι η χώρα τους δέχεται ή έχει δεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 27 Μαρτίου και 9 Απριλίου στα 27 κράτη μέλη, όπου ερωτήθηκαν 22.726 άτομα άνω των 15 ετών, με αντιπροσωπευτικό δείγμα από κάθε χώρα. Εκτός από την El PAÍS, στην έρευνα συνεργάστηκαν οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης Gazeta Wyborcza, Internazionale, Ir, Kathimerini, Le Soir και Telex.

Πέρα από τα δεδομένα για τη μετανάστευση, η υγεία είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους Ευρωπαίους (41%) και ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία (38%).

Το περιβάλλον και ο πληθωρισμός βρίσκονται στην τρίτη θέση με 24%. Κάθε χώρα παρουσιάζει επίσης ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη σειρά προτεραιοτήτων.

Στη Γαλλία, η αγοραστική δύναμη είναι η κύρια ανησυχία. Στην Πολωνία οι άνθρωποι επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην ασφάλεια. Οι Ιρλανδοί είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με τη στέγαση και οι Ισπανοί ανησυχούν πολύ για την ανεργία.

Αυτή η εικόνα των ανησυχιών των Ευρωπαίων εμφανίζεται ένα μήνα πριν περισσότερα από 400 εκατομμύρια άτομα από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κληθούν να ψηφίσουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ