Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ακαθάριστα οικόπεδα:«Κινδυνεύει ο κόσμος να μπει φυλακή – Κάποιες ποινές είναι εξοντωτικές»
Ακαθάριστα οικόπεδα:«Κινδυνεύει ο κόσμος να μπει φυλακή – Κάποιες ποινές είναι εξοντωτικές»

Ακαθάριστα οικόπεδα:«Κινδυνεύει ο κόσμος να μπει φυλακή – Κάποιες ποινές είναι εξοντωτικές»Δηλώνει ο Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (28/5) και πριν δοθεί παράταση δήλωσης για τα ακαθάριστα οικόπεδα, τόνισε πως «ο κόσμος κινδυνεύει να πάει φυλακή» και ότι «κάποιες ποινές είναι εξοντωτικές».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το πρόβλημα το μεγάλο το έχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν ζουν κοντά στα περιουσιακά τους στοιχεία. Αν δηλαδή κάποιος ζει στην Αθήνα και έχει ένα οικόπεδο στις Σέρρες, ποια είναι η πραγματική του δυνατότητα να καθαρίσει το οικόπεδο αυτό;

Και όχι μόνο να το καθαρίσει, αλλά να εποπτεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ότι είναι καθαρισμένο και ότι δεν πήγε κάποιος να πετάξει πράγματα μέσα, ένας διπλανός, ο οποίος ξέροντας ότι λείπει ο ιδιοκτήτης πήγε και πέταξε τα δικά του τα ξερά μέσα ή και σκουπίδια.

Οπότε αυτός κινδυνεύει στο εξής: να πάει ένα συνεργείο του Δήμου και να πει γιατί μας έκανες δήλωση εσύ εμάς στις 31 Μαΐου ότι το καθάρισες; Αφού είναι βρώμικο, πάρε δύο χρόνια φυλακή, πάρε και 54.000 πρόστιμο που προβλέπεται.

Με άλλα λόγια, κάποιες ποινές είναι εξοντωτικές, έξω από κάθε λογική, έξω από κάθε πραγματικότητα. Δηλαδή ψευδής δήλωση. Ξεφεύγουμε λοιπόν, πάμε σε μια υπεύθυνη δήλωση η οποία σε χώνει στη φυλακή πλέον, ας πούμε, χωρίς εσύ να φταις (…).

Τα πρόστιμα τα επιβάλλουν οι δήμοι. Όμως, έχουν δηλώσει ότι είναι ανεφάρμοστα τα μέτρα αυτά-τουλάχιστον για φέτος-διότι ούτε οι Δήμοι είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο: ούτε για υποδοχές δηλώσεων, ούτε για επιβολή προστίμων, ούτε έχουν τις επιτροπές που θα κάνουν τους ελέγχους».

Παράλληλα υπογράμμισε «να διευκρινίσουμε το εξής διότι πολύς κόσμος το έχει καταλάβει: Είναι δύο διαφορετικά θέματα, δύο διαφορετικά μέτρα, δύο διαφορετικές πολιτικές:

Είναι ο κανονισμός της πυροπροστασίας ακινήτων, δηλαδή κτιρίων που είναι μέσα ή πλησίον σε δασικές εκτάσεις που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για τον οποίο δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα, ούτως ώστε να κατατεθούν οι ειδικές τεχνικές εκθέσεις και που θα αφορούν τα μέτρα προστασίας αυτών των κτιρίων. Αφορά κτήρια που είναι σε περιοχές που έχουν σχέση με δάση, δηλαδή τα σπίτια μέσα στο δάσος.

Για αυτά λοιπόν, πρέπει να κάνουμε ειδική μελέτη και στη συνέχεια να κάνουμε μια σειρά από έργα γύρω γύρω για να τα θωρακίσουμε από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Αυτή τη μελέτη θα την κάνουν κάποιοι ειδικοί επιστήμονες που είναι από μηχανικοί, μηχανολόγοι και δασολόγοι. Και οι μελέτες, αυτές και οι τεχνικές εκθέσεις θα καταχωρηθούν ως προληπτικά μέτρα στην πλατφόρμα που θα ανοίξει-δεν έχει ανοίξει ακόμη-του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά αυτή την κατηγορία των ακινήτων».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε «τώρα εδώ στην πόλη έχουμε τα μέτρα καθαρισμού των ακαθάριστων οικοπέδων, των αστικών οικοπέδων, δηλαδή κομματιών γης που είναι ανάμεσα στα σπίτια που είναι μέσα στις πόλεις ή στους οικισμούς, τα οποία είναι ακαθάριστα, τα οποία ενδεχομένως να έχουνε δέντρα μέσα, που έχουνε πεύκα το ένα το άλλο κλπ, όπου εκεί υπάρχει από παλιά η πάγια υποχρέωση, ετήσια υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα καθαρίζουν ούτως ώστε να μην απειλούν αυτά.

Να πάρει φωτιά δηλαδή ένα οικόπεδο μεγάλο μέσα εκεί και να καούν τα σπίτια που είναι γύρω γύρω. Εκεί δεν χρειάζεσαι μηχανικό. Εκεί λες ότι το οικόπεδο αυτό είναι δικό μου και το έχω καθαρίσει. Αυτή η πλατφόρμα άνοιξε και ονομάζεται ακαθάριστα οικόπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ>>Η Ελλήνων Συνέλευσις θα αποκαταστήσει κάθε βλάβη

>>Κυπελούχος Ευρώπης ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League!!

>>Η πολιτική απορρέει μέσα από τον ίδιο τον πολίτη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ