Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ευρωεκλογές: Η ακρίβεια και τα ψέματα του πρωθυπουργού έχουν φθάσει τη ΝΔ κοντά στο ψυχολογικό όριο του 30%
Ευρωεκλογές: Η ακρίβεια και τα ψέματα του πρωθυπουργού έχουν φθάσει τη ΝΔ κοντά στο ψυχολογικό όριο του 30%

Ευρωεκλογές: Η ακρίβεια και τα ψέματα του πρωθυπουργού έχουν φθάσει τη ΝΔ κοντά στο ψυχολογικό όριο του 30%

Κάτι πολύ ανησυχητικό για την Νέα Δημοκρατία έδειξε η χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis, καθώς η κυβερνητική παράταξη για πρώτη φορά ακόμα και στην εκλογική επιρροή πιάνει ένα ποσοστό χαμηλότερο του 33% και μάλιστα πολύ κοντά στο 30%.
Για την ακρίβεια το ποσοστό που φαίνεται να κερδίζει με βάση την μέτρηση της εταιρείας είναι το 31%.

Βέβαια δεν τίθεται θέμα για το ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές αλλά για πρώτη φορά αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο ο οποίος με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να στραφεί δυναμικά και μαζικά εναντίον της και αναφερόμαστε στην δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis βρίσκει χαμηλά στην πρόθεση ψήφου τη ΝΔ, στο 25,4%, δηλαδή 1,3% πιο κάτω από την μέτρηση του Απριλίου!

Όμως, στο ίδιο μοτίβο βρίσκονται και άλλες δημοσκοπήσεις, κυρίως οι κυλιόμενες που έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου που δείχνουν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της οριζόντιας συσπείρωσης για το κυβερνών κόμμα.

Πιστεύεται ότι ο κόσμος εκνευρίστηκε τα μέγιστα από την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που έδωσε ένα παράδειγμα τιμής φέτας περί τα 6,28 ευρώ (υπονοώντας το κιλό) στην Ελλάδα η οποία όμως είναι φανταστική γιατί δεν υπάρχει σε κανένα σουπερμάρκετ (ούτε το πιο φθηνό λευκό τυρί δεν κοστίζει τόσο).

Και αυτό γιατί έδωσε την εικόνα ενός ανθρώπου που απλώς δεν αγοράζει ο ίδιος τρόφιμα και πράγματα και το κυριότερο δεν έχει και κανένα οικονομικό πρόβλημα για να αγοράσει οτιδήποτε θέλει.

Οπότε αυτό αυτομάτως τον αποσυνδέει από τις λαϊκές μάζες που δεν μπορούν να επιβιώσουν αλλά, όμως τους ζητάει την ψήφο τους σε κάθε είδους εκλογή.

Είναι εκνευριστικό ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ομολογεί δημοσίως ότι η ακρίβεια βολεύει την κυβέρνηση γιατί μέσω του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, παράγονται άνετα άφθονα κρατικά έσοδα και πρωτογενή πλεονάσματα από την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών σε μία οικονομία η οποία δεν παράγει απολύτως τίποτε.

Η ακρίβεια δεν είναι αστείο πράγμα γιατί έχει οδηγήσει νοικοκυριά και πολίτες σε απόγνωση καθώς κάθε μέρα νιώθουν την πίεση να ανταπεξέλθουν σε ό,τι αφορά την επιβίωσή τους.

Παράλληλα με τις αρνητικές μετρήσεις έρχονται μαζί και παράπονα από στελέχη του κόμματος που πήγαν περιοδείες και βλέπουν μία δυσαρέσκεια του κόσμου, ειδικά στην περιφέρεια για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το 33% και σε αυτό θα συμβάλλουν και η γενικευμένη αποχή που θα παρατηρηθεί κυρίως στα αστικά κέντρα αλλά και η εκτεταμένη χαλαρή ψήφος που θα κατευθυνθεί σε μικρότερα κόμματα.

Μεγαλώνει η δεξαμενή της Πατριωτικής Δεξιάς

Σημειώνεται ότι η Φωνή Λογικήςτης Αφροδίτης Λατινοπούλου βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο του 3%, το οποίο στις Ευρωεκλογές δεν θα αποδώσει έδρα αλλά σε εθνικές εκλογές θα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι διαρροές των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στέλνουν κόσμο και στους Δημοκράτες του Α.Λοβέρδου.

Εν πάσει περιπτώσει η δυσαρέσκεια έχει μια ιδιοτροπία. Δεν εκφράζεται αμέσως σε καταψηφίσει αλλά «κοχλάζει», στην σιωπή και σε βάθος χρόνου «ξεσπάει».

Βασικά η δυσαρέσκεια είναι η αρχή του τέλους για μία κυβερνώσα παράταξη ακόμα κι αν δεν το έχει καταλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ>>Η Ελλήνων Συνέλευσις θα αποκαταστήσει κάθε βλάβη

>>Κυπελούχος Ευρώπης ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League!!

>>Η πολιτική απορρέει μέσα από τον ίδιο τον πολίτη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ