Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
 Μολύνουν τα πάντα με τοξικά και την Ελλάδα τώρα πυρηνικά απόβλητα με στόχο τη «χρέωση» για καθαρό νερό και τροφή-Ε.ΣΥ πάρε θέση!
Μολύνουν τα πάντα με τοξικά και την Ελλάδα τώρα πυρηνικά απόβλητα με στόχο τη «χρέωση» για καθαρό νερό και τροφή-Ε.ΣΥ πάρε θέση!

Μολύνουν τα πάντα με τοξικά, και την Ελλάδα τώρα πυρηνικά απόβλητα με στόχο τη «χρέωση» για καθαρό νερό και τροφή-Ε.ΣΥ πάρε θέση!

Ο διευθυντής ενός συστήματος ύδρευσης στη Νότια Φλόριντα σημειώνει ότι ενώ οι νέοι κανονισμοί θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία του κοινού, το κόστος της χρήσης PFAS των κατασκευαστών θα πρέπει να βγει από τα πορτοφόλια του κοινού αντί του κόστους του εταιρείες.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση , οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να ξοδεύουν περισσότερα από τα μετρητά που κερδίζουν με κόπο μόνο για να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Στις αρχές Απριλίου , η κυβέρνηση [ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο] Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα εθνικό πρότυπο πόσιμου νερού που επιβάλλει όρια για πάντα χημικές ουσίες στα δημόσια συστήματα ύδρευσης.
Τα συστήματα ύδρευσης προειδοποιούν τώρα τους κατοίκους από τη Νότια Φλόριντα μέχρι τα βόρεια της Νέας Υόρκης ότι μπορεί να δουν τεράστιες αυξήσεις επιτοκίων για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα των «για πάντα χημικών» συμπεριλαμβανομένων των PFAS από τις πηγές νερού τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) εκτιμά ότι μεταξύ 6% και 10% των συστημάτων ύδρευσης της χώρας θα μειώσει την έκθεση περίπου 100 εκατομμυρίων Αμερικανών στο PFAS. Απαιτούν συστήματα νερού που περιέχουν υψηλά επίπεδα έξι τύπων PFAS για να τα αφαιρέσουν από το νερό τους.

Τα PFAS είναι σύντομες για τις ουσίες ανά και πολυφθοροαλκυλίου, σύμφωνα με την EPA. Χρησιμοποιούνται ευρέως και διασπώνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξηγεί η EPA. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι πανταχού παρούσες και μπορούν να βρεθούν στο νερό, τον αέρα, τα ψάρια, το έδαφος καθώς και στο αίμα ανθρώπων και ζώων. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αντικολλητικών προϊόντων μαγειρικής καθώς και για αδιάβροχα είδη.

Η EPA προσθέτει ότι η έκθεση σε PFAS έχει συνδεθεί με επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία σε ανθρώπους και ζώα, επικαλούμενη επιστημονικές μελέτες. Τον Απρίλιο, η EPA δήλωσε ότι η επιβολή ορίων στα για πάντα χημικά θα προστατεύσει το κοινό από αυτές τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με διάφορους καρκίνους και άλλες ασθένειες.

«Θα είναι ακριβό και θα επηρεάσει τους συντελεστές μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λάβουμε κάποια ομοσπονδιακή υποστήριξη όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε». είπε ο Chris Harder, ο διευθυντής νερού του Φορτ Γουόρθ στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.
Ο Άλαν Γκαρσία, διευθυντής μιας υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης στη Νότια Φλόριντα, είπε ότι ο μέσος μηνιαίος λογαριασμός σε αυτήν την κομητεία είναι $26, αλλά προειδοποίησε ότι το ποσό θα μπορούσε «δυνητικά να τριπλασιαστεί» όταν η κομητεία στραφεί στο φιλτράρισμα του PFAS.
 Ο Γκαρσία επισημαίνει ότι ενώ το όφελος από τους νέους κανονισμούς θα έχει θετική επίδραση στις ζωές των ανθρώπων, είναι σαν το κοινό να «πληρώνει το τίμημα» της χρήσης PFAS από ιδιωτικές εταιρείες.
Αυτοί οι νέοι κανονισμοί δίνουν στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μερικά χρόνια για να δοκιμάσουν το νερό τους για να προσδιορίσουν εάν τα επίπεδα χημικών ουσιών τους είναι πάνω από τα ομοσπονδιακά όρια πριν εγκαταστήσουν νέα συστήματα φιλτραρίσματος. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των περιοχών που επηρεάζονται από την εντολή θα μπορούσε να αυξηθεί.
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ