Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού:Είναι σοκαριστικό πώς η Δύση ωθεί τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου
Συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού:Είναι σοκαριστικό πώς η Δύση ωθεί τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμουΣυνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού:Είναι σοκαριστικό πώς η Δύση ωθεί τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου

Συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού:Είναι σοκαριστικό!!Η Δύση ωθεί τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ξένο Τύπο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση για αλόγιστη κλιμάκωση της σύγκρουσης, τονίζοντας ότι η Μόσχα μπορεί να αποκρούσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να απειλήσει την κυριαρχία της τόσο ασύμμετρα όσο και άμεσα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους στις 5 Ιουνίου στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).
Απευθυνόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι παραδόσεις όπλων της Δύσης στο καθεστώς του Κιέβου, σε συνδυασμό με την έγκριση να χτυπηθούν στόχοι βαθιά μέσα στη Ρωσία , είναι γεμάτες με σοβαρούς κινδύνους κλιμάκωσης.

«Πώς απαντάτε σε αυτή τη χρήση όπλων και επιτρέποντάς τους να επιτεθούν και βασικά να παραβιάσουν την κυριαρχία της ίδιας της Ρωσίας;» Ο κόμης Ράσμουσεν, ένας απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και διεθνής σύμβουλος είπε στο Sputnik. “Αν κοιτάξουμε αυτές τις επιθέσεις, δεν στοχεύουν στρατιωτικούς στόχους ή στρατηγικούς στόχους. Στοχεύουν αμάχους, πολλούς από αυτούς, ή στρατηγικούς στόχους επίσης. Ουσιαστικά, εξουσιοδοτεί και υποστηρίζει την τρομοκρατία.”

Ασύμμετρη απόκριση

Η Ρωσία έχει επίγνωση του γεγονότος ότι ενώ το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να συμμετάσχει στην επιλογή στόχων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ΝΑΤΟ, οι αποφάσεις για πλήγμα λαμβάνονται από εκείνους που προμηθεύουν τα όπλα, τόνισε ο πρόεδρος.
Ο Πούτιν κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία θα απαντήσει και θα εξετάσει διάφορες επιλογές για να το κάνει αυτό. Για να καταδείξει την άποψή του, ο πρόεδρος πρότεινε την παράδοση όπλων σε τρίτες χώρες που αντιμετωπίζουν κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
“Γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε τα όπλα μας της ίδιας κατηγορίας σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου όπου θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις… Η απάντηση μπορεί να είναι ασύμμετρη. Θα το σκεφτούμε”, παρατήρησε ο Πούτιν.
Από την πλευρά του, ο Ράσμουσεν είπε ότι, «Θα μπορούσε να κοιτάξει κάτι που δεν είναι ο τυπικός τύπος απάντησης, αλλά πολύ ευρύτερος, ίσως κοιτάζοντας άλλες περιοχές του κόσμου, ίσως κοιτάζοντας από πού προέρχονται τα όπλα ή από πού προέρχονται οι σύμβουλοι ή οι πληροφορίες. Οι πληροφορίες συλλέγονται για να παρέχουν πυροβολισμούς. Ίσως εξετάζουμε τις δυτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή ή στην Ασία».

Πυρηνική Επιλογή

Ενώ η Ρωσία ακολουθεί μια πολιτική μη πρώτης χρήσης (NFU) πυρηνικών όπλων, ο Πούτιν δεν απέκλεισε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει η Ρωσία εάν απειληθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας σύμφωνα με το πυρηνικό της δόγμα.
«Η Ρωσία και σε άλλο βαθμό η Κίνα ήταν πολύ υπομονετική», τόνισε ο Ράσμουσεν. “Έχουν μετρηθεί στις απαντήσεις τους σε διαφορετικές καταστάσεις. (…) Πρέπει να καταλάβουμε και ο Πρόεδρος Πούτιν έχει δείξει πολύ μεγαλύτερη κατανόηση και κατανόηση του πού βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση.”
Συνέχισε λέγοντας ότι, δυστυχώς, οι δυτικοί ηγέτες συνεχίζουν να ανεβαίνουν τη σκάλα της κλιμάκωσης αποκομμένοι εντελώς από την πραγματικότητα.

“[Οι δυτικοί ηγέτες] πραγματικά δεν θα δέχονταν την αποτυχία. Είναι τρομακτικό. Μεταφέρουν τον κόσμο στον γκρεμό, στον γκρεμό . Και θα προτιμούσαν να καταστρέψουν τον κόσμο, νομίζω. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κατά κάποιο τρόπο φτάσαμε στο σημείο με ηγέτες που έχουν πολύ λίγο όραμα», είπε ο Ράσμουσεν.

“Μερικές φορές νομίζω ότι έχουν τις πυρηνικά σκληρυμένες αποθήκες τους για ανώτερα στελέχη λήψης αποφάσεων. Εννοώ, υπάρχουν εγκαταστάσεις με τις οποίες ολόκληρο το αμερικανικό Κογκρέσο και οι οικογένειές τους θα είναι ασφαλείς, εάν φτάσουμε σε ένα πυρηνικό στάδιο. Αλλά δεν τους νοιάζει για τους πραγματικούς ανθρώπους Δεν νοιάζονται για τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ο Ράσμουσεν.
Ο εμπειρογνώμονας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το δυτικό κατεστημένο προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που προειδοποιούν να μην αυξήσουν τα μερίδια στην Ουκρανία και να φέρουν τον συνεχιζόμενο πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία σε άμεση σύγκρουση . Ο Ράσμουσεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση των αμερικανικών αρχών να κατασχέσουν το διαβατήριο του πρώην αξιωματικού πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών Σκοτ ​​Ρίτερ για να τον εμποδίσουν να ταξιδέψει στη Ρωσία .
Η Δύση δεν νοιάζεται για τους Ουκρανούς
Δεδομένων όλων των παραπάνω, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δυτικές ελίτ είναι πρόθυμες να πολεμήσουν για τον τελευταίο Ουκρανό στον πόλεμο αντιπροσώπων του εναντίον της Ρωσίας, παρατήρησε ο ειδικός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με ξένους δημοσιογράφους, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις παρασκηνιακές προσπάθειες των ΗΠΑ να αναγκάσουν το καθεστώς του Κιέβου να μειώσει το όριο ηλικίας στα 18 , προκειμένου να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειές του στο πεδίο της μάχης.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο ουκρανικός στρατός χάνει περίπου 50.000 στρατιώτες το μήνα, με τις απώλειες υγειονομικής περίθαλψης να αντιστοιχούν μόνο στο 50% αυτών. “Είπα 50.000, αλλά αυτή είναι η πιο μετριοπαθής εκτίμηση. Αυτές είναι 50.000, αυτό βλέπουμε στο πεδίο της μάχης”, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι απώλειες της Ρωσίας είναι πολλές φορές λιγότερες με αναλογία περίπου ένα προς πέντε.
«Η μη αποδοχή των δυτικών ηγετών να το αναγνωρίσουν αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρονται ή έχουν οποιεσδήποτε φιλοδοξίες ή επιθυμία να υποστηρίξουν την ίδια την Ουκρανία», είπε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας. “Ολόκληρη η επιθυμία τους είναι να προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία. Και ήταν μια πλήρης αποτυχία. Ωστόσο, πολιτικά δεν θέλουν να το αποδεχθούν.”
“Είναι σχεδόν σαν οι δυτικοί ηγέτες να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και δεν θα μπορούσαν να τους νοιάζει καθόλου. Δεν νοιάζονται για τον ουκρανικό λαό. Δεν τους νοιάζει η Ουκρανία ως χώρα. Δεν τους νοιάζει. Χρησιμοποιώντας το καθαρά ως εργαλείο και δεν λειτούργησε.
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

#Ζελενσκι #κιριλοφ #Βλαντιμίρ Πούτιν

#Τελ Αβίβ