Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Υπό διάλυση το ΕΣΥ: Από «φιλότιμο λειτουργεί το νοσοκομείο Σερρών» λένε οι γιατροί!
Υπό διάλυση το ΕΣΥ: Από «φιλότιμο λειτουργεί το νοσοκομείο Σερρών» λένε οι γιατροί!

Υπό διάλυση το ΕΣΥ: Από «φιλότιμο λειτουργεί το νοσοκομείο Σερρών» λένε οι γιατροί!

Oι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας καθώς καλούνται υποχρεωτικά να μετακινούνται στη Δράμα για να καλύψουν εφημερίες και στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, φτάνοντας στα όρια της εξουθένωσης και της κατάρρευσης!

‘Οπως λένε χαρακτηριστικά «Μεταξύ μας, από το φιλότιμο λειτουργεί το γ@μ@μ@ν@ το νοσοκομείο»!

Είναι ένα ακόμα παράδειγμα της διάλυσης του ΕΣΥ, επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη.

Τίθενται σε κίνδυνο τόσο οι ασθενείς, όσο φυσικά και η γενικότερη λειτουργία του τμήματος στο ΓΝΣ, το οποίο έτσι κι αλλιώς υπολειτουργεί εξαιτίας των μαζικών παραιτήσεων γιατρών.

«Διαισθανόμαστε ότι είμαστε σε ένα δύσκολο σημείο και βάζουμε πλάτη ώστε την επόμενη μέρα να μην πεθάνει ο άλλος συνάδελφος, γιατί άμα ψοφήσει και πεθάνει μετά θα έχω εγώ να κάνω όλο το μήνα (σ.σ. εφημερίες) … Μεταξύ μας, από το φιλότιμο λειτουργεί το γ@μ@μ@ν@ το νοσοκομείο! Δεν έχει προσωπικό, είναι μισό το προσωπικό και καλύπτει και παραπάνω…»

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, τη διάλυση της παθολογικής κλινικής:

«Παρόλο που η  Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών έμεινε με 5 γιατρούς, λειτουργεί τις καθημερινές με 1 γιατρό σε εφημερία, οι Παθολόγοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες, το τελευταίο έτος έχουν παραιτηθεί 4 Παθολόγοι, την τελευταία 4ετια έχουν παραιτηθεί 7 Παθολόγοι, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών και της 4ης ΥΠΕ επιμένουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Δίνουν ‘εντέλλεσθε’ σε Παθολόγο για να εφημερεύσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Δράμας».

Σε ότι αφορά την κινητοποίηση που έγινε, η ΕΝΙΝΣ σημειώνει εξαπολύοντας βέλη κατά της διοίκησης του ΓΝΣ:

«Σε σημερινή, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών στη Διοίκηση, απαιτήσαμε να σταματήσουν σήμερα οι μετακινήσεις γιατρών, γιατί με αυτόν τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των γιατρών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του».

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, τις προσεχείς ώρες αναμένεται η Εισαγγελία να καλέσει τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, ενώ ο Πρόεδρος των ιατρών του ΓΝΣ, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, είπε ότι θα καταθέσουν μαζικές παραιτήσεις και θα πάνε στον Εισαγγελέα.

ΜΟΝΟ Η”ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ “Ε.ΣΥ”

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα. ΣΕΛΙΔΑ 27 από 40
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ