Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Σενάριο για εθνικές εκλογές μέσα στο 2025 που κάποιοι στο Μαξίμου επεξεργάζοντα
Σενάριο για εθνικές εκλογές μέσα στο 2025 που κάποιοι στο Μαξίμου επεξεργάζοντα

Σενάριο για εθνικές εκλογές μέσα στο 2025 που κάποιοι στο Μαξίμου επεξεργάζονται!

Στο Μέγαρο Μαξίμου το αποτέλεσμα του εκλογικού «στραπάτσου» στις πρόσφατες Ευρωεκλογές είχε τόσο σοβαρό αντίκτυπο που κάποιοι πιέζουν στην διενέργεια εθνικών εκλογών μέσα στο 2025.

Ο λόγος είναι για να προλάβουν την τάση για συνεχή πτώση που έχει δημιουργηθεί όσο ακόμα δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική και ισχυρή αντιπολίτευση για να το εκμεταλλευθεί.

Μάλιστα σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα την προεδρική εκλογή παρά το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση έχει αποσυνδεθεί από το ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών.

Σενάριο για εθνικές εκλογές μέσα στο 2025 που κάποιοι στο Μαξίμου επεξεργάζονται!

Υπάρχει βέβαια, πάντα, το «εθνικό θέμα» για να επικαλεστεί ο Κ.Μητσοτάκη αν αποφασίσει πρόωρες εκλογές.

Με βάση τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών η ΝΔ δεν μπορεί να λάβει το 37-38% που χρειάζεται για να έχει αυτοδυναμία. 

Βέβαια θα μπορούσε να αλλάξει αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να μειώσει τον πήχη της αυτοδυναμίας στα όρια που επέτρεπε ο νόμος Παυλόπουλου ή να αλλάξει το κλιμακωτό μπόνους.

Ωστόσο για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσει 180 ψήφους ώστε να ισχύει ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές.

Δύσκολο να συμβεί αυτό. Αυτό είναι και το μοναδικό αποτρεπτικό στοιχείο για την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλγές. Το 32% ή το 33% θα ήταν το ποσοστό που θα λάμβανε σήμερα το κόμμα σε εθνική κάλπη.

Αυτό που σκέφτονται στο Μαξίμου είναι να παρουσιάσουν ένα πιο δεξιό «πρόσωπο» για ένα διάστημα ενός έτους και να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα άτομο που να ικανοποιεί τους δεξιούς ψηφοφόρους.

Ελπίζουν έτσι ότι θα επαναφέρουν τους δεξιούς ψηφοφόρους έστω προσωρινά, τόσο όσο χρειάζεται για να κινηθούν οι εκλογές.

Αυτό θεωρούν ότι πρέπει να συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες πόσο ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εσωστρέφεια και οι ηγεσίες τους θεωρούνται ότι έχουν ημερομηνία λήξης.

Ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία ότι στην Κεντροαριστερά, θα δημιουργήσουν έναν νέο πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκφράσει συνολικά τον χώρο.

Αυτό όμως για να συμβεί και να έχει απτά αποτελέσματα χρειάζεται χρόνο.

Σκοπός των εκλογών το 2025 είναι να προσφέρει κυβερνητική κυριαρχία στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το 2029. Δηλαδή να κυβερνήσει συνολικά 10 χρόνια. 

Άλλωστε το 2029 είναι αρκετά μακριά και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν.

Οι Ευρωεκλογές έφεραν ένα αποτέλεσμα για το οποίο, το pronews.gr είχε προειδοποιήσει ότι είναι από αυτά που προκαλούν εθνικές εκλογές.

Ίσως όχι την επόμενη μέρα αλλά στρώνουν το δρόμο για την σύντομη πραγματοποίηση τους.

Το ψυχολογικό όριο του 30% όχι απλώς έπεσε, αλλά η πτώση ήταν ακόμα πιο εκκωφαντική.

Βέβαια θα έπρεπε να αποτελεί κίνητρο για να σοβαρευτούν στην Κεντροαριστερά και να επιταχύνουν τις διεργασίες προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την εξουσία.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα κόμματα της Δεξιάς.

Γενικώς, είναι έγκλημα να παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία μία τέτοια εικόνα και να μην το εκμεταλλεύεται κανείς.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ