Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Χρυσοχοίδης έστειλε βασικό μάρτυρα της δολοφονίας Καραϊβάζ μετάθεση στο…. Άμπου Ντάμπι – μόλις 13 μέρες πριν απο την δίκη!

ΤΥΧΑΙΟ ??? δεν νομίζω

Ο Χρυσοχοίδης έστειλε βασικό μάρτυρα της δολοφονίας Καραϊβάζ μετάθεση στο…. Άμπου Ντάμπι – μόλις 13 μέρες πριν απο την δίκη!
Ο Χρυσοχοίδης έστειλε βασικό μάρτυρα της δολοφονίας Καραϊβάζ μετάθεση στο…. Άμπου Ντάμπι – μόλις 13 μέρες πριν απο την δίκη!

Συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Στο εδώλιο κάθονται δύο Έλληνες, αδέρφια, 41 και 49 ετών, οι οποίοι φρουρούνται από αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό και κουκούλες.

Στην αρχή της συνεδρίασης η εισαγγελέας της έδρας διάβασε την κατηγορία και στη συνέχεια ζήτησε τον λόγο ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος: «Θα ήθελα όσοι είναι στην αίθουσα να δουν τους δολοφόνους (σημ. τη φωτογραφία των δραστών στο μηχανάκι) και να δουν κι εμάς. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη συνέχεια», είπε, προτού ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία.

Ρωτήθηκε από το δικαστήριο και την υπεράσπιση αν γνωρίζει τα ονόματα των Δημήτρη Μάλαμα και Δημήτρη Καπετανάκη (σημ. αναφέρονται και οι δύο στην έρευνα της ΕΥΠ για την Greek mafia κι έχουν δολοφονηθεί). Η κα. Αλεξανδροπούλου απάντησε ότι ο σύζυγός της, αναλόγως με τα θέματα που χειριζόταν, επικοινωνούσε με όλες τις πλευρές για να φτάσει στην αλήθεια και να μην αδικήσει κανέναν.

«Είχε τηλεφωνικές επαφές με το υπουργείο, με αξιωματικούς και με ποινικούς, όμως δεν μου είχε αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Ότι δεχόταν απειλές το διάβασα εκ των υστέρων», απάντησε.

Για την ίδια δικογραφία της Greek mafia ο Καραϊβάζ είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος. Στο υπόμνημά του, όπως και σε σειρά άρθρων του για τη διαφθορά στην Αστυνομία, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι λόγω της δουλειάς του, μιλούσε με όλους.

«Τον έμπλεκαν σε μία ιστορία, που όμως δεν προχώρησε. Δεν γνωρίζω καν αν είχε δικηγόρο. Στο σπίτι δεν μιλούσαμε για τη δουλειά ούτε και ο ίδιος μοιραζόταν πράγματα με συναδέλφους του», είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.

«H εντολή για την εκτέλεση του δόθηκε από κάποιον που ενοχλήθηκε από όσα έγραφε, κάποιος από το οργανωμένο έγκλημα, που ήθελε να του κλείσει το στόμα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είναι νεκρός, λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας», πρόσθεσε εμφατικά η ίδια σε άλλο σημείο.

«Άκουγε όλες τις πλευρές, έδινε δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους. Γι’ αυτό και στον επικήδειο ο γιος μας είπε ότι ο πατέρας του θα συγχωρούσε τους δολοφόνους».

Για τη μέρα της δολοφονίας η χήρα Καραϊβάζ ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος την κάλεσε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, όπως κάθε μέρα, όταν τελείωνε από την εκπομπή στην τηλεόραση. «Ρώτησε “πού σας βρίσκω;” και ξεκίνησε για το σπίτι.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις στο δικαστήριο προκάλεσε η απουσία ενός αστυνομικού, ο οποίος είναι σημαντικός μάρτυρας στην υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό, μόλις 13 μέρες πριν απο την δίκη τον έστειλε μετάθεση στο Αμπού Ντάμπι και μάλιστα με παρέμβαση του Χρυσοχοϊδη. Τόσο η υπεράσπιση όσο και η πολιτική αγωγή είπαν ότι θεωρούν κρίσιμη την παρουσία του στο ακροατήριο.

 

Ως μάρτυρας κατέθεσε, πάντως, ένας αστυνομικός στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Είπε ότι είδε βίντεο και φωτογραφίες της υπόθεσης και για πρώτη φορά στο ακροατήριο, απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως, είπε ότι ο σωματότυπος ενός εκ των δύο ανδρών πάνω στο σκούτερ, το οποίο καταγράφεται πριν και μετά τη δολοφονία στον Άλιμο, ταιριάζει με τον σωματότυπο του μικρότερου σε ηλικία κατηγορούμενου που βρίσκεται στο εδώλιο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιμένουν ιδιαίτερα κατά την εξέταση των μαρτύρων στο δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές, παρουσιάζοντας στοιχεία από δεκάδες κάμερες ασφαλείας σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής και την έκθεση αναλύσεως.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, αναφέροντας ότι στο παραπεμπτικό βούλευμα δεν γίνεται αναφορά στο κίνητρο της δολοφονίας, που κατά την άποψή τους αφορά τη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος, ζήτησαν από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτεπαγγέλτως τις πληροφορίες περί χρημάτων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

πηγη

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

#Ζελενσκι #κιριλοφ #Βλαντιμίρ Πούτιν

#Τελ Αβίβ