Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πού θα ανοίξει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα;

Πού θα ανοίξει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα;
Πού θα ανοίξει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα;

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται το το νομικό πλαίσιο για την ομαλή ανάπτυξη του δικτύου παραγωγής πράσινου υδρογόνου.

Στην Αχαΐα και ειδικότερα στην Ακράτα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου στο πλαίσιο του 3ο Jive Road Show.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα ηλεκτρικό λεωφορείο που τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου. Ένα όχημα που δεν ρυπαίνει εκεί που κινείται, καθώς το μόνο απόβλητο που παράγει είναι καθαρό νερό. Επίσης, ως ηλεκτροκίνητο, είναι αθόρυβο.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η Κυβέρνηση επενδύοντας στις βιώσιμες μεταφορές, με όραμα τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την επίτευξη της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: «Η μείωση των ρύπων και του θορύβου στο κέντρο της πόλης θα βελτιώσει σημαντικά την υπηρεσία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Το λεωφορείο υδρογόνου, που βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα, είναι μία νέα τεχνολογία που αξιολογούμε. Θέλω να τονίσω πως ένα από τα πρώτα πρατήρια υδρογόνου στη χώρα μας, θα ανοίξει εντός Αχαΐας, στην Ακράτα.

Το υδρογόνο μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω μείωση των ρύπων. Θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η μετάβαση που ξεκινά τώρα. Πρόσφατα άρχισε η δημιουργία ενός οικοσυστήματος υδρογόνου στην Ελλάδα  στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας. Στο πλαίσιο του έργου, δίνεται μια σημαντική ευκαιρία για την υλοποίηση πιλοτικών δράσεων, χρήσης υδρογόνου. Όπως η παρουσία του πρώτου λεωφορείου υδρογόνου στην Πάτρα, έχοντας παρουσιαστεί πριν στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα».

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε επίσης ότι δημιουργούν, όπου χρειάζεται, το νομικό πλαίσιο για την ομαλή ανάπτυξη του δικτύου παραγωγής πράσινου υδρογόνου, αποθήκευσης και αξιοποίησής του. Την ίδια στιγμή ενημερώνουν για τα οφέλη αυτής της επένδυσης, να εκπαιδεύουν τον κόσμο στη χρήση του και να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα γίνει σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας».

ΠΗΓΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

#Ζελενσκι #κιριλοφ #Βλαντιμίρ Πούτιν

#Τελ Αβίβ