Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ένα μουσείο με Ελληνική μυθολογία στην Νότια Κορέα

Το νησί του Jeju στην Νότια Κορέα φιλοξενεί το αρχαιολογικό μουσείο της Ελληνικής Μυθολογίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να βυθιστούν στον κόσμο των Ελλήνων Θεών.

Το μουσείο είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τη κλασική Ελληνική αρχιτεκτονική με μία σειρά κιόνων εξωτερικά.

Καθώς οι επισκέπτες εισέρχονται στο μουσείο, αντικρίζουν αντίγραφα αρχαίων Ελληνικών αγαλμάτων και διάσημους πίνακες που απεικονίζουν σκηνές από την Ελληνική μυθολογία.

Το εντυπωσιακό μουσείο χωρίζεται σε 7 μεγάλες εκθέσεις -γκαλερί- που όλες επικεντρώνονται σε μία πτυχή της μυθολογίας όπως «η έκθεση του Ολύμπου», η «έκθεση του έρωτα» και η «έκθεση των Ηρώων».

Το μουσείο φιλοξενεί αμέτρητα αντίγραφα αρχαίας Ελληνικής γλυπτικής.

Κάθε έκθεση διαθέτει θεαματικά αντίγραφα από λευκό γύψο επιβλητικών αρχαίων γλυπτών καθώς και πληροφορίες σχετικά με την Ελληνική μυθολογία και ιστορία στα Κορεάτικα και στα Αγγλικά.

Επίσης διαθέτει και ένα αντίγραφο αρχαίου Ελληνικού χωριού όπου μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες καθώς και ιστορικά ακριβείς στολές που μπορούν να φορέσουν και να «μεταφερθούν» πίσω στον χρόνο στην αρχαία Ελλάδα.

Στην «έκθεση του Ολύμπου» αντίγραφα γλυπτών Ελλάνιων Θεών πλαισιώνουν την αίθουσα μαζί με αντίγραφα πινάκων που απεικονίζουν ιστορίες από την μυθολογία.

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τους 12 Ολύμπιους και να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο. Ο ιστότοπος επίσης φιλοξενεί μία σειρά από αντίγραφα σημαντικών αντικειμένων της Ελληνικής μυθολογίας όπως ο δούρειος ίππος, σε μικρότερη φυσικά κλίμακα.

Το μουσείο επίσης διαθέτει διαδραστικές οθόνες για τα ζώδια και τους αστερισμούς και εξηγεί ακόμη και τους Ελληνικούς μύθους πίσω από πολλούς αστερισμούς. Είναι το ιδανικό μέρος στην Κορέα όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του για την Ελληνική μυθολογία.

Το νησί Jeju που βρίσκεται στην Κορεατική θάλασσα κάτω από την χερσόνησο της Κορέας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους ντόπιους λόγω του ζεστού καιρού , των παραλιών και των δραματικών του τοπίων.

Η Ελλάδα με την Κορέα μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό παρά την μεγάλη απόσταση καθώς η Ελλάδα το 1950 έστειλε 10.000 στρατιώτες να πολεμήσουν ενώ οι διπλωματικές σχέσεις ξεκίνησαν από το 1961.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εορτασμού των 60 ετών για τις διπλωματικές σχέσεις τον Οκτώβριο του 2021 ο Έλληνας μουσικός και συνθέτης Τσαλικιάν Μιράν έπαιξε τον Εθνικό ύμνο της Κορέας στο μπουζούκι. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το μπουζούκι χρησιμοποιήθηκε για να παίξει τον ύμνο μίας χώρας εκτός Ελλάδας σε επίσημη εκδήλωση.

Πηγή – Μετάφραση Δήμος Δημαρέσης

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ