Λίμνη Πλαστήρα: Γιατί την αποκαλούν «λίμνη των 4 εποχών» – Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς
Όταν ο Νικόλαος Πλαστήρας οραματίστηκε την κατασκευή της τεχνητής λίμνης και του φράγματος στη Νεβρόπολη του δήμου Καρδίτσας, κανείς μάλλον από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, δεν θα φανταζόταν ότι η περιοχή θα εξελισσόταν σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
Η κατασκευή της Λίμνης Πλαστήρα ολοκληρώθηκε το 1959 και αρχικά ονομάστηκε λίμνη Ταυρωπού. Είναι περιτριγυρισμένη από 18 γραφικά χωριά, όπου το καθένα έχει τη δική του απαράμιλλη ομορφιά.
Νεοχώρι
Το Νεοχώρι είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό, καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία από καταλύματα, καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες. Επίσης, χάρη στην προνομιακή του θέση, μπορείτε από κάθε σχεδόν σημείο του χωριού, να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο της λίμνης. Τέλος, αξίζει να κάνετε μια στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να δείτε από κοντά τις τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 16-17ο αιώνα.
Μεσενικόλας
Ένα, ίσως, από τα ωραιότερα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα. Στο Μεσενικόλα μπορείτε να απολαύσετε την απόλυτη ηρεμία στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και να επισκεφτείτε το Μουσείο Κρασιού και Αμπελιού.
Ξεχωριστή ομορφιά θα συναντήσετε και στα υπόλοιπα χωριά γύρω από τη λίμνη, τη Νεράιδα, την Κερασιά, το Κρυονέρι, τη Φυλακτή και το Μορφοβούνι.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής είναι η Μονή Πελεκητή. Είναι χτισμένη πάνω σε ένα απότομο βράχο σε υψόμετρο 1400 μέτρα. Φεύγοντας από τη Μονή, μπορείτε να κατευθυνθείτε νότια προς το Φράγμα και να ολοκληρώσετε τη περιήγησή σας με μια στάση στο Παρατηρητήριο. Μπορεί ο δρόμος να σας δυσκολέψει λίγο, αλλά η θέα στο τέλος, σίγουρα θα σας ανταμείψει.
Τέλος, στην Πλαζ Πεζούλας μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, όπως βόλτα μέσα στη λίμνη με υδροποδήλατο, κανό – καγιάκ, πεζοπορία, τοξοβολία και ιππασία.
Στη Λίμνη Πλαστήρα συνδυάζεται απόλυτα το υδάτινο στοιχείο με τα έλατα και το άγριο τοπίο του βουνού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που οι μόνιμοι κάτοικοι την αποκαλούν «Λίμνη των τεσσάρων εποχών».
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: