Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Μια μελέτη του Χάρβαρντ από το 2020 διαπίστωσε ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση

Καλά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα

Μια μελέτη του 2018 που διεξήχθη από επιστήμονες από το Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Joule, διαπίστωσε ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν σημαντικές τοπικές αυξήσεις στις επιφανειακές θερμοκρασίες στις περιοχές όπου βρίσκονται. Οι ανεμογεννήτριες προκαλούν τοπικές αυξήσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της γης προκαλώντας την ανάμιξη του αέρα σε τμήματα της ατμόσφαιρας και η Μινεσότα θα ήταν μία από τις πολιτείες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτό το φαινόμενο.

Θέρμανση Ανεμογεννητριών

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ανεμογεννήτριες μέτρησης μεταξύ 100 και 150 μέτρων (328 πόδια έως 498 πόδια) που λειτουργούν τη νύχτα μπορούν να τραβήξουν θερμότερο αέρα έως και 1.640 πόδια στον αέρα μέχρι την επιφάνεια, θερμαίνοντας την επιφάνεια της γης. θα επηρεάσει τους ανθρώπους, τα φυτά και τα ζώα που ζουν κοντά στις τουρμπίνες.

Η μελέτη εξετάζει τι θα συνέβαινε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν να αποκτήσουν όλη την ενέργειά τους από ανεμογεννήτριες. Βρήκε ότι η ανάμειξη θερμότερου αέρα και ψυχρότερου αέρα οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,54 βαθμούς Κελσίου (0,97 βαθμούς F) στις περιοχές όπου θα βρίσκονταν οι ανεμογεννήτριες, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σχήμα από τη μελέτη. Η αύξηση της θερμοκρασίας σε ορισμένες περιοχές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η Νοτιοδυτική Μινεσότα θα μπορούσε να δει μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,6-0,8 βαθμούς Κελσίου λόγω των ανεμογεννητριών, ενώ η βορειοανατολική Μινεσότα θα δει αύξηση 0,3-0,5 βαθμούς Κελσίου.

Μια μελέτη του Χάρβαρντ από το 2018 διαπίστωσε ότι οι ανεμογεννήτριες θα προκαλέσουν περισσότερη θέρμανση
Μια μελέτη του Χάρβαρντ από το 2018 διαπίστωσε ότι οι ανεμογεννήτριες θα προκαλέσουν περισσότερη θέρμανση

Το μεγαλύτερο μέρος της θέρμανσης θα συμβεί τη νύχτα, σύμφωνα με τη μελέτη:

«Η περιοχή του αιολικού πάρκου παρουσιάζει υψηλότερες μέσες θερμοκρασίες (Εικόνα 1Α), με περίπου διπλάσια επίδραση θέρμανσης τη νύχτα σε σύγκριση με την ημέρα (Εικόνες 1Β και 1C). Η θέρμανση ήταν γενικά ισχυρότερη πιο κοντά στο κέντρο της περιοχής του αιολικού πάρκου».

Όλες οι πηγές ενέργειας έχουν αντίκτυπο

Αυτή η μελέτη είναι ενδιαφέρουσα γιατί αναγνωρίζει ότι όλες οι πηγές ενέργειας, είτε είναι άνθρακας, φυσικό αέριο, άνεμος ή ηλιακή έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Φαίνεται να είναι μία από τις λίγες μελέτες που επιχειρούν να αξιολογήσουν το κόστος των ανεμογεννητριών, μαζί με τα υποτιθέμενα οφέλη τους, και να χρησιμοποιήσουν αυτό το κόστος/όφελος για να υπολογίσουν ποιες πηγές ενέργειας έχουν τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι αυτό θα είναι σημαντικό όταν συζητάμε ποιες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, αλλά πιστεύω ότι ενημερώνει τις τρέχουσες ενεργειακές μας αποφάσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη:

«Οι κλιματικές επιπτώσεις διαφέρουν σε (τουλάχιστον) δύο σημαντικές διαστάσεις. Πρώτον, ο άμεσος κλιματικός αντίκτυπος της αιολικής ενέργειας είναι άμεσος, αλλά θα εξαφανιζόταν εάν αφαιρούνταν οι ανεμογεννήτριες. Δεύτερον, οι άμεσες κλιματικές επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας είναι κατά κύριο λόγο τοπικές στην περιοχή του αιολικού πάρκου».

Με άλλα λόγια, η επίδραση της θέρμανσης των ανεμογεννητριών είναι άμεση και εντοπίζεται σε μεγάλο βαθμό στις περιοχές που είναι οι «οικοδεσπότες» των εγκαταστάσεων. Τα υποτιθέμενα οφέλη από τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι παγκόσμια και όχι τοπικά. Αυτό σημαίνει ότι μέρη όπως η Μινεσότα (ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ) θα δουν μια αύξηση της θερμοκρασίας από τις ανεμογεννήτριες που θα υπερβαίνει το ποσό της πιθανής μελλοντικής υπερθέρμανσης του πλανήτη που θα αποφευχθεί από την πλήρη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Μινεσότα στο μηδέν.

Μειώσεις εκπομπών της Μινεσότα

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου Ρύπανσης της Μινεσότα, η Μινεσότα εξέπεμψε περίπου 150 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου το 2016. Χρησιμοποιώντας την ίδια λογική που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Ομπάμα για να δημιουργήσει το Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας, εάν εξαλείφαμε πλήρως όλες αυτές τις εκπομπές στο μηδέν, θα αποτρέψτε μόνο 0,004 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, που είναι πολύ μικρό για να μετρηθεί!

εάν εξαλείφαμε πλήρως όλες αυτές τις εκπομπές στο μηδέν, θα αποτρέψτε μόνο 0,004 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, που είναι πολύ μικρό για να μετρηθεί!
εάν εξαλείφαμε πλήρως όλες αυτές τις εκπομπές στο μηδέν, θα αποτρέψτε μόνο 0,004 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, που είναι πολύ μικρό για να μετρηθεί!

Στην πραγματικότητα, η ποσότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη που αποφεύχθηκε (0,004 βαθμοί C) θα ήταν 138 φορές μικρότερη από την θέρμανση που θα προέκυπτε από τη Μινεσότα από την κατασκευή ανεμογεννητριών για την τροφοδοσία όλης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας (0,54 βαθμοί C), όπως μπορείτε να δείτε στο Σχήμα 5 (δ) από την παρακάτω μελέτη.

Στην πραγματικότητα, η ποσότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη που αποφεύχθηκε (0,004 βαθμοί C) θα ήταν 138 φορές μικρότερη από την θέρμανση που θα προέκυπτε από τη Μινεσότα από την κατασκευή ανεμογεννητριών για την τροφοδοσία όλης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας (0,54 βαθμοί C), όπως μπορείτε να δείτε στο Σχήμα 5 (δ) από την παρακάτω μελέτη.
Στην πραγματικότητα, η ποσότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη που αποφεύχθηκε (0,004 βαθμοί C) θα ήταν 138 φορές μικρότερη από την θέρμανση που θα προέκυπτε από τη Μινεσότα από την κατασκευή ανεμογεννητριών για την τροφοδοσία όλης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας (0,54 βαθμοί C), όπως μπορείτε να δείτε στο Σχήμα 5 (δ) από την παρακάτω μελέτη.

Η πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή δείχνει αυξήσεις της θερμοκρασίας της επιφάνειας στις περιοχές με ανεμογεννήτριες και η πορτοκαλί συμπαγής γραμμή δείχνει την επίδραση της θερμοκρασίας των ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την ηπειρωτική Αμερική. Οι μπλε και γκρι σκιασμένες περιοχές δείχνουν τις διαφορές στις επιφανειακές θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μείωση των εθνικών μας εκπομπών.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι επιφανειακές θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??) αυξάνονται περισσότερο λόγω των ανεμογεννητριών που αναμειγνύουν τον αέρα στην ατμόσφαιρα από ό,τι θα αντισταθμιζόταν από τη μείωση των εκπομπών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Μινεσότα, όπου θα λειτουργούσαν οι ανεμογεννήτριες.

Η μόνη φορά που οι μειωμένες εκπομπές ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιφανειακές θερμοκρασίες περισσότερο από τις ίδιες τις ανεμογεννήτριες είναι εάν ολόκληρος ο κόσμος μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά αν πιστεύετε ότι η Κίνα θα μειώσει πραγματικά τις εκπομπές τους, έχω μια γέφυρα να σας πουλήσω.

συμπέρασμα

Υπό το πρίσμα αυτής της μελέτης, δεν έχει νόημα να χτίζουμε ανεμογεννήτριες στη Μινεσότα, επειδή οι επιφανειακές θερμοκρασίες θα αυξηθούν πολύ περισσότερο από τις ανεμογεννήτριες από ό,τι θα έπεφταν. με τη μείωση των εκπομπών.
Το Center of the American Experiment υπήρξε ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς που συνηγορούν υπέρ της κατάργησης της απαρχαιωμένης απαγόρευσης της Μινεσότα για νέους πυρηνικούς σταθμούς. Υπήρξαμε επίσης μερικοί από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του να επιτρέψουμε στην υδροηλεκτρική ενέργεια που ήδη αγοράζουμε από τον Καναδά να υπολογίζεται στις εντολές μας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Εάν ο κυβερνήτης Walz και οι φιλελεύθεροι νομοθέτες ανησυχούν για τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στη Μινεσότα, τότε πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι οι επιπτώσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνεια των ανεμογεννητριών που αναμειγνύουν αέρα στην ατμόσφαιρα θα υπερβούν κατά πολύ το ποσό της θέρμανσης που θα αποφευχθεί.
Τη μείωση των εκπομπών και την επιδίωξη νομιμοποίησης νέων πυρηνικών, μεγάλων υδροηλεκτρικών και την προώθηση τεχνολογιών δέσμευσης και δέσμευσης άνθρακα που παρέχουν αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. (σ.σ. Που το διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι μόνο το 0,038%  και εξαπατούν τον πλανήτη ότι αυτό το μηδαμινό ποσοστό επηρεάζει την θερμοκρασία, στήνοντας μια παγκόσμια βιομηχανία φορολόγησης που φτάνει μέχρι τον κάθε έναν καφέ που πίνει ο κάθε άνθρωπος.
Στο πνεύμα της πλήρους δικαιοσύνης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης βασίζονται σε Γενικά Μοντέλα Κυκλοφορίας (GMS).
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι πολιτικές που προσπαθούν να περάσουν οι ομάδες συμφερόντων των ειδικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Μινεσότα για να αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή βασίζονται επίσης σε GCM, επομένως είναι εξαιρετικά ασυνεπές για αυτούς να θεωρούν το GCM ως ευαγγέλιο σε μία περίπτωση (όταν προωθεί κάτι που τους αρέσει) και τα αγνοούν εντελώς σε κάποιο άλλο (όταν τα ευρήματά τους έρχονται σε αντίθεση με τις προτιμήσεις πολιτικής τους).

 

https://www.americanexperiment.org/harvard-study…/… X7TI2_UC9ZMIvHEcStpUA_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

ΑΧ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΜΕΝΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΔΑΣΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ – ΔΑΣΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΗΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΦΟΥΝ CO2 ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

 

σπο timeline Νίκος Ιντζές

Για να μην μας … παραμυθιάζουν, ας δούμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν ασύμφορη την συνύπαρξη των ανεμογεννητριών με τα δάση..!!
– H Ροή του αέρα για την σωστή απόδοση των ανεμογεννητριών, βοηθάει αν είναι ομαλή (laminar flow) και όχι διαταραγμένη (turbulent flow).
Συνεπώς, ύπαρξη δάσους και έντονης βλάστησης στην περιοχή, δημιουργεί αναταράξεις στην ροή του αέρα που δεν βοηθάει στην ομαλή λειτουργία και την υψηλή απόδοσή τους, διότι
αν ο λόφος ή το βουνό στην κορυφή του οποίου έχουν τοποθετηθεί είναι χωρίς βλάστηση, τότε η ροή του αέρα είναι ομαλή προς την κορυφή και επιταχυνόμενη. Αν όμως υπάρχει δάσος ή έντονη βλάστηση και μάλιστα με δένδρα διαφορετικού ύψους η ομαλή ροή διαταράσσεται (break of laminar flow) και μειώνεται και η ταχύτητα του αέρα που φτάνει στην έλικα της ανεμογεννήτριας. Η ύπαρξη δάσους δημιουργεί ανοδικά ρεύματα και ανακόπτει την ταχύτητα του αέρα πριν αυτός συναντήσει τα πτερύγια της ανεμογεννήτριας, κάτι που σημαίνει μειωμένη απόδοση.

– Επίσης, η ύπαρξη δάσους εκτινάσσει στα ύψη το κόστος μεταφοράς τους και το κόστος των καλωδιώσεων και της εγκατάστασης πυλώνων για την μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας στους ΚΥΤ, (υποσταθμοί υψηλής τάσης) και από εκεί στο δίκτυο.

– Ας μείνουμε μόνο σε αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, διότι αν προχωρήσουμε στην περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν σε χλωρίδα και πανίδα καθώς και στην καταστροφική διαμόρφωση του μικροκλίματος της περιοχής, όπως και τα φωτοβολταικά, θα πρέπει να δέσουμε σε…… ηλεκτρική καρέκλα όλους όσους συμμετέχουν και εγκρίνουν την τοποθέτησή τους …..

Καύσωνες στην Ελλάδα: Από τους 600 νεκρούς του 1958, στους 1.300 του 1987