Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα

Μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα
Μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα
Τα ηλιακά πάνελ, (φωτοβολταϊκά), δεν μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια, παρά μόνο ένα μικρό μέρος του φάσματος IR, (Infrared Spectroscopy, IR) της υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Την ίδια στιγμή όμως που απορροφούν το φως, απορροφούν και την θερμότητα από τον ήλιο. Αυτή η απορροφούμενη θερμότητα, εκπέμπεται στη γειτονική ατμόσφαιρα και διαλύει το υφιστάμενο μικροκλίμα της περιοχής και κατά συνέπεια την χλωρίδα και την πανίδα, αφού είναι πασίγνωστο πως όταν ο αέρας θερμαίνεται, ανεβαίνει και δημιουργούνται ανοδικά ρεύματα.

Ακόμη και μικρές διαφορές στις συνηθισμένες θερμοκρασίες της επιφάνειας της γης, είναι ικανές να δημιουργήσουν ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους και ισχυρούς καύσωνες, φαινόμενα που είτε ξεκινούν είτε ενισχύονται από τα χαρακτηριστικά της ξηράς και την θερμοκρασία της.

Φανταστείτε τι συμβαίνει με τη θερμότητα που παράγεται από ένα ολόκληρο ηλιακό πάρκο.

Επιπλέον, τα ηλιακά πάνελ είναι σκοτεινά και εκπέμπουν ενέργεια στον χώρο από πάνω τους όταν δεν ακτινοβολούνται. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως ακτινοβολία μαύρου σώματος. Οι δορυφόροι που πετούν στο διάστημα χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο για να ψύχουν εσωτερικά εξαρτήματα. Αν δεν το έκαναν αυτό θα φλέγονταν!
Έτσι, τα ηλιακά πάρκα όχι μόνο παράγουν περισσότερη θερμότητα το καλοκαίρι από την αρχική της γης στην οποία έχουν εγκατασταθεί, αλλά παράγουν επίσης περισσότερη ψύξη το χειμώνα, επιδεινώνοντας έτσι τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχει τίποτα πράσινο στην πράσινη ενέργεια, εκτός από το πράσινο χρήμα που ρέει σε διεφθαρμένες πράσινες τσέπες, που για χάρη τους έπαψαν να υπάρχουν η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, που αντί να αντισταθούν, μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα.

ΥΓ: Για τις συνέπειες στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και πολλά άλλα, καλύτερα να μην μιλήσουμε, γιατί θα απελπισθούμε ….

 

απο τοιχο Νίκος Ιντζές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ