Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ρωσία: Κατασκευάζει διαστημικό σταθμό με δυνατότητα καθοδήγησης σμήνους δορυφόρων-δολοφόνων

Ρωσία: Κατασκευάζει διαστημικό σταθμό με δυνατότητα καθοδήγησης σμήνους δορυφόρων-δολοφόνων
Ρωσία: Κατασκευάζει διαστημικό σταθμό με δυνατότητα καθοδήγησης σμήνους δορυφόρων-δολοφόνων

Το διαστημόπλοιο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη διαστημικών οπλικών συστημάτων

Η Ρωσία εργάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή του νέου Ρωσικού Διαστημικού Σταθμού (ROS), ο οποίος αναμένεται να εκτοξευτεί σε μια σχεδόν πολική τροχιά μεταξύ 2027 και 2033.

Ο σταθμός αυτός θα επιτελέσει έναν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς θα παρέχει καθοδήγηση για έναν στόλο μικρών δορυφόρων που «θα περιφέρονται γύρω του».

Οι δορυφόροι αυτοί, παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα αποτελούν μέρος της έρευνας της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας για τη δημιουργία διαστημικών οπλικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα, εικάζεται πως θα δοκιμαστούν τόσο για δυνητική εμπλοκή με διαστημικούς στόχους μέσω τροχιακών ελιγμών, αλλά και στο ρόλο της αναγνώρισης και ηλεκτρονικής παρεμβολής εναντίον άλλων σκαφών.

Θα πραγματοποιηθούν δηλαδή, για πρώτη φορά, διαστημικές στρατιωτικές ασκήσεις, έστω και σε πρώιμο επίπεδο ακόμη. 

Υπενθυμίζεται πως η πολική τροχιά, στην οποία θα εκτοξευθεί ο σταθμός, χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, καθώς επιτρέπει την πτήση πάνω από όλο τον πλανήτη, όταν ολοκληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός περιφορών.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, τον επικεφαλής σχεδιαστή της Energia Space Rocket Corporation, ο νέος σταθμός θα προσφέρει νέες δυνατότητες για τα ρωσικά διαστημικά σκάφη, προσφέροντας καθοδήγηση σε έναν στόλο δορυφόρων απευθείας από τον σταθμό.

Η ιδέα αυτή εισάγει καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα των διαστημικών αποστολών, καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν έχει επιχειρήσει να κατευθύνει έναν στόλο δορυφόρων από έναν διαστημικό σταθμό.

Η κατασκευή και ανάπτυξη του Ρωσικού Διαστημικού Σταθμού αποτελεί μέρος των στρατηγικών σχεδίων της Ρωσίας για την ενίσχυση της παρουσίας της στο διάστημα, μετά την αποχώρησή της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2024.

πηγη

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ