Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έτσι επιβάλουν τον φασισμό της πολιτικής ορθότητας (ως νέο είδος λογοκρισίας) στις κοινωνικές πλατφόρμες ! Καρφώνει ο Έλον Μασκ την Ευρωπαϊκή Ένωση για μυστική συμφωνία με το Χ

Έτσι επιβάλουν τον φασισμό της πολιτικής ορθότητας (ως νέο είδος λογοκρισίας) στις κοινωνικές πλατφόρμες! Καρφώνει ο Έλον Μασκ την Ευρωπαϊκή Ένωση για μυστική συμφωνία με το Χ
Έτσι επιβάλουν τον φασισμό της πολιτικής ορθότητας (ως νέο είδος λογοκρισίας) στις κοινωνικές πλατφόρμες! Καρφώνει ο Έλον Μασκ την Ευρωπαϊκή Ένωση για μυστική συμφωνία με το Χ

φασισμό

κοινωνικές πλατφόρμες

Μια «Παράνομη μυστική συμφωνία» έφερε ο Έλον Μασκ στη δημοσιότητα, καθώς ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να εκβιάσει την πλατφορμα του Χ με το σύγχρονο είδος της λογοκρισίας, που δεν είναι άλλο απο τον φασισμό της πολιτικής ορθότητας.

Ο ιδιοκτήτης του X/Twitter, Έλον Μασκ, ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να τον εκβιάσει ώστε να επιτρέψει συγκεκριμένη λογοκρισία κατ’ εντολή των Βρυξελλών και κατηγόρησε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες ότι έκαναν τέτοιες συμφωνίες (άλλωστε είναι ορατό σε όλους μας).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε για να κάνει αισθητό τον νέο νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), κατηγορώντας τον X (πρώην Twitter) που ανήκει στον Elon Musk για παραβίαση αυτών των κανόνων απειλώντας τον με πρόστιμα. Ο Μασκ αντέδρασε αμέσως, λέγοντας ότι η ίδια η DSA ήταν η πηγή της «παραπληροφόρησης» και ισχυριζόταν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να συνάψει μυστική συμφωνία μαζί του για να επιτύχει λογοκρισία κατευθυνόμενη από την ήδια.

Όπως είπε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στον [Χ] μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε συγκεκριμένες ομιλίες, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο». Ο Μασκ υποστήριξε ότι «Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία».

Ο Μασκ είπε περαιτέρω: «Ανυπομονούμε για μια δημόσια μάχη στο δικαστήριο, ώστε οι πολίτες της Ευρώπης να γνωρίζουν την αλήθεια».

Ο Μασκ είπε περαιτέρω: «Ανυπομονούμε για μια δημόσια μάχη στο δικαστήριο, ώστε οι πολίτες της Ευρώπης να γνωρίζουν την αλήθεια».
Ο Μασκ είπε περαιτέρω: «Ανυπομονούμε για μια δημόσια μάχη στο δικαστήριο, ώστε οι πολίτες της Ευρώπης να γνωρίζουν την αλήθεια».

Ο ηγέτης του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ – ο οποίος επί μακρόν διαφωνούσε κατά της σύναψης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κεκλεισμένων των θυρών και των σκοτεινών της πρακτικών στην επιτυχημένη εκστρατεία του για να βγάλει τη Βρετανία από το μπλοκ και μακριά από την επιρροή των Βρυξελλών- απάντησε στον ισχυρισμό του Μασκ το βράδυ της Παρασκευής, δηλώνοντας επιδοκιμαστικά: Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει την σκοτεινή ΕΕ.».

Όπως δήλωσε το Reuters , η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε το X για ανεπαρκή διαφάνεια και σημειώνει ότι οι κανόνες απαιτούν από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αντιμετωπίζουν «παράνομο περιεχόμενο» και «κίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια». Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε επίσης ότι είναι δυσαρεστημένη με το σύστημα του X, λέγοντας ότι δεν «ανταποκρίνεται στην πρακτική του κλάδου».

Σύμφωνα με την έκθεση, εάν ο X/Musk αρνηθεί να υποκύψει στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μπλοκ θα μπορούσε να επιχειρήσει να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία έξι τοις εκατό του παγκόσμιου τζίρου της και να «απαιτήσει σημαντικές αλλαγές» στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. ακόμη και να επιβάλει Χ/Twitter να απαγορευτεί στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον οποίο το μπλοκ έχει περιγράψει ότι παρέχει «άνευ προηγουμένου επίπεδο δημόσιας εποπτείας» στο διαδίκτυο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει τουλάχιστον 19 διαδικτυακές πλατφόρμες υπό το αυστηρότερο επίπεδο λογοκρισίας απο την 25η Αύγουστου .

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νομοθεσία, ο Τιερί Μπρετόν, πρώην Γαλλικό στέλεχος τεχνολογίας, έχει προειδοποιήσει πως το νέο αφεντικό του Twitter, ο Έλον Μασκ, θα μπορούσε να διατρέχει τον κίνδυνο να απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν αποκαταστήσει τις ρίζες της ελευθερίας του λόγου της εταιρείας.

Αν και το νομοσχέδιο ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου (η συνήθης τακτική είναι να βαφτουν με τον αντίθετο ορισμό ότι κάνουν), ο ίδιος ο Μπρετόν υποστήριξε πως η ίδια η Big Tech να πάρει τη λογοκρισία στα χέρια της, εκφράζοντας μάλιστα την υποστήριξη της απόφασης του Twitter να απαγορεύσει τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2021, λέγοντας ότι οι εταιρείες τεχνολογίας «αναγνώρισαν την ευθύνη τους».

Η ΕΕ ανακοινώνει αυστηρότερους κανόνες εποπτείας περιεχομένου για το Twitter, το YouTube, το Facebook και άλλες πλατφόρμες τεχνολογίας https://t.co/YbG8f70VJ2

— Breitbart London (@BreitbartLondon) 26 Απριλίου 2023

 

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ