Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι σε ελληνικό τάνκερ στα ανοιχτά της Υεμένης
Επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι σε ελληνικό τάνκερ στα ανοιχτά της Υεμένης

Επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι σε ελληνικό τάνκερ στα ανοιχτά της Υεμένης

Ένα ελληνικής ιδιοκτησίας πετρελαιοφόρο με σημαία Παναμά, το Blue Lagoon I, της «Sea Trade Marine SA» και ένα εμπορικό πλοίο, δέχθηκαν επίθεση με πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Υεμένης, σήμερα Δευτέρα (2/9).

Στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τάνκερ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey, ενώ ναυτιλιακές πηγές διευκρίνισαν στο Reuters ότι πρόκειται για το Blue Lagoon I.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα στα δύο επεισόδια.

Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο πραγματοποιήθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης, ανακοίνωσαν η Ambrey και η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το εν λόγω τάνκερ τύπου Suezmax, η Sea Trade Maritime SA, δεν ήταν αμέσως διαθέσιμη για να σχολιάσει, σημειώνει το Reuters.

Σε ένα δεύτερο επεισόδιο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα εμπορικό πλοίο σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, λίγο νοτιότερα στην Ερυθρά Θάλασσα από το Σαλίφ, ανέφεραν οι υπηρεσίες Ambrey και UKMTO.

Το εμπορικό σκάφος πλέει προς το επόμενο λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να πιάσει, ανακοίνωσε η UKMTO.

Διαβάστε>>Εξευτελισμός ΕΜΥ και τηλεαστέρων-μετεωρολόγων: πρωτοβρόχια οι «100 ώρες κόλασης» -ΜΕΤΕΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ

>>Αποκάλυψη σοκ απο την “Le Figaro”: Η Ελλάδα αύξησε κατα 222% τους λάθρομετανάστες στην Ελλάδα… Απόφαση Μητσοτάκη για φτηνά εργατικά χέρια που ζητούν οι εγχώριοι ολιγάρχες!

>>Έχουμε γίνει ο βόθρος της Ευρώπης: Εν κρυπτώ διαβούλευση της κυβέρνησης για τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα της Βουλγαρίας!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ