Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Wall Street Journal: «Άχρηστα τα δυτικά όπλα εναντίον των Ρώσων»

Wall Street Journal: «Άχρηστα τα δυτικά όπλα εναντίον των Ρώσων»
Wall Street Journal: «Άχρηστα τα δυτικά όπλα εναντίον των Ρώσων»

«Οποιοδήποτε σύστημα και να σταλεί στην Ουκρανία, οι Ρώσοι το βγάζουν εκτός μάχης άμεσα» έγραψε το μέσο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, τα δυτικά όπλα που φτάνουν στο ουκρανικό μέτωπο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απόδοση τους λόγω της ικανότητας προσαρμογής του ρωσικού στρατού.

Παρά τις επιτυχίες με όπλα ακριβείας, όπως οι αμερικανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS και οι πύραυλοι cruise Storm Shadow, η Ρωσία έχει καταφέρει να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους μέσω των προηγμένων δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα συστήματα αυτά έχουν πλήξει σημαντικούς στόχους, όπως αεροδρόμια, κέντρα διοίκησης και πυροβολαρχίες S-400 στη Κριμαία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν αυτά τα όπλα και να βελτιώνουν τα ποσοστά αναχαίτισης.

Το παράδειγμα των βλημάτων Excalibur, που αρχικά ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά, είναι χαρακτηριστικό.

Ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποίησε τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου για να παρεμβαίνει στην καθοδήγηση GPS, καθιστώντας τα βλήματα άχρηστα.

Η ίδια μοίρα ακολούθησε και τα συστήματα HIMARS, καθώς και τα πυρομαχικά Ground-Launched Small Diameter Bomb.

Ο Ουίλιαμ Πλάντε, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, παραδέχτηκε την προσαρμοστικότητα της Ρωσίας, τονίζοντας ότι οι Ρώσοι έχουν γίνει πολύ καλοί στην αντιμετώπιση των δυτικών όπλων.

Η επιτυχία της Ρωσίας στα ηλεκτρονικά αντίμετρα θέτει στρατηγικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, καθώς το δόγμα της ακρίβειας έναντι της μάζας δοκιμάζεται σε έναν σύγχρονο πόλεμο όπως αυτός της Ουκρανίας.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ