Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Αιγάλεω:Drone-φύλακας σε σχολείο Παρακολουθεί και μεταδίδει μηνύματα για επικείμενη σύλληψη
Αιγάλεω:Drone-φύλακας σε σχολείο Παρακολουθεί και μεταδίδει μηνύματα για επικείμενη σύλληψη

Αιγάλεω:Drone-φύλακας σε σχολείο Παρακολουθεί και μεταδίδει μηνύματα για επικείμενη σύλληψη

Πρωτοποριακή ήταν η απόφαση της δημοτικής αρχής στο Αιγάλεω να «προσλάβουν» drone σε ρόλο φύλακα σχολικού συγκροτήματος.

Το εν λόγω drone το χειρίζεται ιδιωτική εταιρεία και είναι εξοπλισμένο με κάμερες που καταγράφουν από ψηλά κάθε κίνηση. Ανάλογα με την περίσταση ακούγεται και ένα ηχογραφημένο μήνυμα προς τους παραβάτες. «Βρίσκεστε εντός φυλασσόμενης περιοχής, εκτελείτε έκνομη ενέργεια, έχουν κληθεί οι αρχές».

Η χρήση του drone, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εκπομπής Live News στο Mega, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η δημοτική αρχή μιλάει για επιβεβλημένο μέτρο και άλλοι για μια ανεπίτρεπτη πρακτική, που παραπέμπει σε λογικές Big Brother.

«Επειδή είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε ποιος νους σχεδίασε αυτό το πλαίσιο φύλαξης, καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα την άμεση απομάκρυνσή του από τον χώρο των σχολείων», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ τις τελευταίες ημέρες ο χειριστής του drone ενεργοποίησε τα προειδοποιητικά μηνύματα για επικείμενη σύλληψη και παραβίαση του χώρου ακόμη και για μαθητές, εκπαιδευτικούς ή παιδιά που θέλησαν να μπουν στο σχολείο για να παίξουν.

«Ποιος έχει αναλάβει το κακόγουστο αυτό σχέδιο να διώχνει μαθητές όταν το σχολείο λειτουργεί και καθηγητές 3 σχολείων που έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση του χώρου; Ποιος και με ποια δικαιοδοσία αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο του πορτιέρη σε έναν δημόσιο χώρο και να αποφασίζει για τη νομιμότητα της παρουσίας ανθρώπων σε αυτόν;», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Ο δήμος επιμένει πως οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις και οι περιπολίες αστυνομικών δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα των βανδαλισμών. «Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο και βάλαμε να λειτουργεί και τις πρωινές ώρες. Πραγματικά είδαμε μεγάλη διαφορά. Πήγαν 2-3 φορές να δοκιμάσουν να μπουν μέσα και τους απέτρεψε το drone», είπε ο δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος.

Όπως λέει ο δήμαρχος το drone από την προσεχή Τετάρτη που ανοίγουν τα σχολεία, θα πετάει καθημερινά από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Το πρόγραμμα για την ώρα είναι πιλοτικό και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στα τέλη του μήνα. «Μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία σαν δήμος, γιατί εδώ και 7 μήνες οι φθορές στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν μεγάλες», είπε ο Ηλίας Βαΐου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αιγάλεω.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ