Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΟΗΕ:Το Ισραήλ σκότωσε 6 άτομα σε αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό προσφύγων
ΟΗΕ:Το Ισραήλ σκότωσε 6 άτομα σε αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό προσφύγων

ΟΗΕ:Το Ισραήλ σκότωσε 6 άτομα σε αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό προσφύγων

Το Ισραήλ σκότωσε έξι εργάτες της υπηρεσίας Παλαιστινίων προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών σε αεροπορικές επιδρομές σε σχολείο της Γάζας, ανέφερε η οργάνωση.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) δήλωσε ότι το Ισραήλ χτύπησε ένα σχολείο που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο σε καταυλισμό προσφύγων στην κεντρική Γάζα και ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν ο υψηλότερος «μεταξύ του προσωπικού μας σε ένα μόνο περιστατικό.”

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι συνολικά φέρεται να σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας της Γάζας.

«Μεταξύ των νεκρών ήταν ο διευθυντής του καταφυγίου της UNRWA και άλλα μέλη της ομάδας που παρείχαν βοήθεια σε εκτοπισμένους», ανέφερε η υπηρεσία προσφύγων σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κανείς δεν είναι ασφαλής στη Γάζα. Κανείς δεν γλιτώνει».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε το περιστατικό «εντελώς απαράδεκτο».

«Ένα σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο για περίπου 12.000 ανθρώπους χτυπήθηκε ξανά σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Έξι από τους συναδέλφους μας της UNRWA είναι μεταξύ των νεκρών», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτές οι δραματικές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου πρέπει να σταματήσουν τώρα».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν νωρίτερα ότι η αεροπορία της είχε «πραγματοποιήσει ακριβή πλήγμα» σε ένα «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς που ήταν ενσωματωμένο μέσα» στον προσφυγικό καταυλισμό. Ο Ισραηλινός Στρατός έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την μαχητική ομάδα της Χαμάς ότι λειτουργεί από μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων.

Το Ισραήλ είπε επίσης τον Ιανουάριο ότι το προσωπικό της UNRWA συμμετείχε στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που σκότωσαν 1.200 Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να περικόψουν προσωρινά τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας. Τα Ηνωμένα Έθνη απέλυσαν αρκετούς υπαλλήλους της υπηρεσίας αφού διαπίστωσαν ότι μπορεί να είχαν εμπλακεί στη σφαγή.

Ο επικεφαλής της UNRWA Philippe Lazzarini δήλωσε ότι τουλάχιστον 220 μέλη του προσωπικού της UNRWA έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την εισβολή του Ισραήλ, την οποία εξαπέλυσε ο IDF ως απάντηση στη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Το ανθρωπιστικό προσωπικό, οι εγκαταστάσεις και οι επιχειρήσεις έχουν αγνοηθεί κατάφωρα και αμείωτα από την αρχή του πολέμου», έγραψε ο Lazzarini.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στον παράκτιο θύλακα.

Διαβάστε:Θ.Σκυλακάκης: «Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού – Ανάλογα με την κατανάλωση»

Μειώσεις αντί για αυξήσεις στις συντάξεις το 2025!Το πραγματικό «κοινωνικό πακέτο» του Κ.Μητσοτάκη

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ