Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Θ.Σκυλακάκης: «Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού – Ανάλογα με την κατανάλωση»
Θ.Σκυλακάκης: «Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού – Ανάλογα με την κατανάλωση»

Θ.Σκυλακάκης: «Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού – Ανάλογα με την κατανάλωση»

Αλλάζει η τιμολόγηση στο νερό ανάλογα με την κατανάλωση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θ.Σκυλακάκης, σε ειδική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Η χρέωση θα επιβαρύνει τους λογαριασμούς στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν για τη λειψυδρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα προβλέπει τον καθορισμό διαφορετικών τιμών ανά περιοχή.

Επίσης, θα υπάρχει κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση.

Βέβαια, θα υπάρξει ειδικό τιμολόγιο για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού -πολύτεκνους, κ.λπ.- όπως γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η αύξηση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ που προανήγγειλε έμμεσα ο Μητσοτάκης

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα για το νερό, έμμεσα, από το βήμα της ΔΕΘ και αναφερόμενος στη λειψυδρία αλλά και το έργο που πρέπει να υλοποιηθεί με την ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Αν θέλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η Αττική ως προς την ύδρευση της είναι θωρακισμένη για τις επόμενες δεκαετίες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα πιο ακραία σενάρια της κλιματικής κρίσης, είναι ένα έργο το οποίο οφείλουμε να υλοποιήσουμε. Το κόστος του δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά όχι και τεράστιο».

Ωστόσο, επισήμανε ότι θα επηρεάσει τους λογαριασμούς νερού που πληρώνουν οι καταναλωτές «με ελάχιστη επιβάρυνση τελικά, αμελητέα επιβάρυνση».

>>ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΡΑΠΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ , ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΝΑΝΟΜΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ