Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ιεράπετρα: Καταγγελία για κομματικές παρεμβάσεις και στις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα Σχολεία
Ιεράπετρα: Καταγγελία για κομματικές παρεμβάσεις και στις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα Σχολεία

Ιεράπετρα: Καταγγελία για κομματικές παρεμβάσεις και στις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα Σχολεία

Οι συγχωνεύσεις σε τμήματα δημοτικών σχολείων θεωρούνται βέβαιες από τον κόσμο όπως βέβαιες είναι και οι εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από πολιτικές- κομματικές παρεμβάσεις όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας

«Βασικό κριτήριο για την αναίρεση τέτοιων αποφάσεων, φαίνεται ότι δεν είναι η ζημιά που προκαλεί στην εκπαιδευτική δραστηριότητα των μαθητών αλλά η κομματική-πολιτική παρέμβαση. Με απλά λόγια αυτό το ζήτημα αναδεικνύει και την πολιτική επιρροή που διαθέτουν οι εκάστοτε τοπικοί βουλευτές της κυβέρνησης. Κάτι που δυστυχώς στην περίπτωση του Νόμου Λασιθίου, ο κυβερνητικός βουλευτής δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Και επειδή κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος για όποιον αγωνίζεται, εμείς ως γονείς και Δ.Σ., αυτό που κερδίσαμε πρωτίστως ήταν η αλήθεια, για τον λόγο που έγινε όλο αυτό αλλά κυρίως τι ακολουθεί… Και η μόνη αλήθεια είναι ότι χιλιάδες παιδιά σε όλη την επικράτεια θα υποστούν αυτή την αναστάτωση λόγω της υπερβολικής ανάγκης στην Κυβέρνηση να παρουσιαστεί έργο και όχι να παραχθεί έργο».

Η πολυδιαφημιζόμενη πρόσληψη 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, δηλαδή ευρωπαϊκά κονδύλια λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει η ελληνική οικονομία σε αυτό, είχε ως βασική προϋπόθεση συγχώνευση χιλιάδων τμημάτων ανά την Ελλάδα.

«Όπως ενημερωθήκαμε επισήμως, η επόμενη μεγάλη δέσμευση του Υπ. Παιδείας είναι να παρουσιάσει κλείσιμο μη βιώσιμων σχολείων, με προτεραιότητα πάντα τα σχολεία που ανήκουν σε περιοχές με την λιγότερη πολιτική επιρροή (πολιτικό κόστος). Για την περιοχή του Λασιθίου δε, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να κλείσουν περί τα 15 σχολεία από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά», αναφέρει ο κ. Πλατανάκης

Διαβάστε:Πώς ο θόρυβος καταστρέφει τον νευροδιαβιβαστή GABA του εγκεφάλου

Αναφορικά με την διαμαρτυρία που έκαναν οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας αμέσως μετά τον αγιασμό την περασμένη Τετάρτη, έγινε με στόχο να αφυπνίσει όλη την κοινωνία για αυτό το ζήτημα, που όπως διαφαίνεται θα έχει μόνιμο χαρακτήρα από δω και έπειτα.

«Κάνουμε γνωστό ότι αυτή η δράση ήταν αυτόνομη  και ως Δ.Σ.  δεν ταυτιζόμαστε με οποιαδήποτε κομματική προβολή του ζητήματος. Ο Δήμος Ιεράπετρας στήριξε το αίτημα μας εκδίδοντας ένα ομόφωνο ψήφισμα για την συμπαράσταση σε αυτό τον αγώνα αλλά καθαρά τυπικού χαρακτήρα.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών μας με όλο και οι περισσότερα αυξανόμενες δυσκολίες. Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους γονείς να ενεργοποιηθούν άμεσα, να συμμετέχουν – ουσιαστικά και πρακτικά – σε οποιαδήποτε σχήμα και ομάδα έχει ως στόχο να στηρίξει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα τα παιδιά μας», καταλήγει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας κ. Κώστας Πλατανάκης.

Δείτε ακόμη:Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απαγορευμένα ισραηλινά και τουρκικά πυρομαχικά διασποράς κατά της Ρωσίας

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ