Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
Πώς να κλέψεις τις εκλογές: Οι Συντηρητικοί των ΗΠΑ αποκαλύπτουν το βιβλίο των Δημοκρατικών πριν από την ψηφοφορία του 2024
Πώς να κλέψεις τις εκλογές: Οι Συντηρητικοί των ΗΠΑ αποκαλύπτουν το βιβλίο των Δημοκρατικών πριν από την ψηφοφορία του 2024

Πώς να κλέψεις τις εκλογές: Οι Συντηρητικοί των ΗΠΑ αποκαλύπτουν το βιβλίο των Δημοκρατικών πριν από την ψηφοφορία του 2024

Καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν κατηγορεί αβάσιμα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για «εκλογική παρέμβαση» του 2024, οι αμερικανοί συντηρητικοί προειδοποιούν ότι η ανάμειξη του Δημοκρατικού Κόμματος και των συνεργατών του στις εκλογές είναι ήδη σε εξέλιξη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κυματίζουν κόκκινη σημαία για πιθανή «εκλογική κλοπή» πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Εφιστούν την προσοχή στις προσπάθειες ακύρωσης των ελέγχων ταυτότητας και της επαλήθευσης των ψηφοδελτίων, στην πρόσληψη κυρίως δημοκρατικών παρατηρητών σε ορισμένες κομητείες και στις προφανείς προσπάθειες δημιουργίας κενών που επιτρέπουν σε παράνομους αλλοδαπούς να ψηφίζουν.

«Η εκλογική κλοπή ήταν πάντα παρούσα στην Αμερική», έγραψε ο αμερικανός οικονομολόγος και πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Ρίγκαν, Δρ Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς. “Τον 19ο αιώνα, μια ψήφος μπορούσε να αγοραστεί για 50 σεντς και μισή πίντα ουίσκι. Αλλά στον 21ο αιώνα, η οργανωμένη κλοπή ψήφων είναι μια μεγάλη επιχείρηση.”

Ο οικονομολόγος επεσήμανε ότι «κανονικά δεν έχει σημασία για το κυβερνών κατεστημένο ποιος υποψήφιος θα κερδίσει, γιατί το κατεστημένο κατέχει και τους δύο υποψηφίους». Ωστόσο, το 2016, το 2020 και το 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ως παίκτης “εκτός από τη λαβή και τον έλεγχο του κατεστημένου. Ως εκ τούτου, για να τον κρατήσουμε εκτός έδρας, η νοθεία ψηφοφορίας έχει αναδειχθεί στο προσκήνιο”, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Οι Συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δρομολογήσει πλήρη νομοθετική ρύθμιση κατά του Ρεπουμπλικανού πρωτοπόρου πριν από τις εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος έχει κατηγορηθεί για συνολικά 88 κακουργήματα σε τέσσερις ποινικές έρευνες και κρίθηκε ένοχος για 34 από αυτές.

Συχνά υβρίζεται στον αμερικανικό Τύπο και πιο πρόσφατα υποβλήθηκε σε άδικο «έλεγχο δεδομένων» από το ABC News κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ του με την Καμάλα Χάρις στις 10 Σεπτεμβρίου, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι.

Πώς μπορούν να «κλέψουν» τις εκλογές στις ΗΠΑ;

Εν τω μεταξύ, μια σιωπηλή μάχη για τις εκλογές του 2024 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αντί να βελτιωθεί η διαφάνεια της δημοκρατικής διαδικασίας, οι απαιτήσεις ψήφου έχουν χαλαρώσει τις τελευταίες δεκαετίες, είπε ο ειδικός.
“Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τις χαλαρές απαιτήσεις ψήφου στις ΗΠΑ”, έγραψε ο Δρ Ρόμπερτς. “[Σε ορισμένες πολιτείες] δεν απαιτείται ταυτότητα ή αποδεικτικό ιθαγένειας για να ψηφίσετε. Δεν απαιτείται πραγματική φυσική παρουσία για να ψηφίσετε: μπορεί να γίνει μέσω θυρίδων στους δρόμους ή ταχυδρομικών ψηφοδελτίων. Νεκροί ακόμα στους εκλογικούς καταλόγους Μπορούν να ψηφιστούν άτομα που βρίσκονται ακόμη στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν μετακομίσει εκτός πολιτείας.
Από τον Απρίλιο του 2024, 36 πολιτείες απαιτούσαν κάποια μορφή ταυτότητας για να ψηφίσουν. Από αυτές τις πολιτείες, 21 ζήτησαν ταυτότητα με φωτογραφία και 15 δέχτηκαν επίσης ταυτότητα χωρίς φωτογραφία. Οι υπόλοιπες 14 πολιτείες και η Ουάσιγκτον, DC δεν απαιτούσαν από τους ψηφοφόρους να προσκομίσουν στοιχεία ταυτότητας για να ψηφίσουν στις κάλπες την ημέρα των εκλογών.
Για χρόνια, οι Δημοκρατικοί νομοθέτες προσπάθησαν να εμπεδώσουν τη νομοθεσία για τα «δικαιώματα ψήφου» μέσω του Κογκρέσου για να μειώσουν ή να καταργήσουν εντελώς τους εκλογικούς περιορισμούς . Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι οι αυστηροί κανόνες ταυτότητας και η προσωπική ψηφοφορία, που υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικάνους , εμποδίζουν τα άτομα με χαμηλό εισόδημα, τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες να ψηφίσουν.
Το χειρότερο είναι ότι η υπόθεση ότι οι μαύροι Αμερικανοί είναι λιγότερο πιθανό να έχουν τα κατάλληλα όργανα αναγνώρισης καθιέρωσε ένα πρωτόκολλο που οδηγεί στην έκδοση ομοσπονδιακών εγγράφων ταυτοποίησης σε παράνομους αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με τον Δρ Ρόμπερτς, «εξακολουθεί να είναι παράνομο ομοσπονδιακά να ψηφίζουν παράνομοι αλλοδαποί, αλλά ορισμένες πόλεις των Δημοκρατικών τους επιτρέπουν να ψηφίζουν».
“Στα 3,6 εκατομμύρια μετανάστες-εισβολείς που περνούν τα σύνορα στις ΗΠΑ από το Μεξικό κάθε χρόνο παρέχονται ομοσπονδιακές ταυτότητες. Αυτές οι ταυτότητες επιτρέπουν στις πολιτείες να τους εκδίδουν άδειες οδήγησης. Σήμερα, η πρακτική είναι οι πολιτείες να καταχωρούν το άτομο στο οποίο έχει άδεια εκδίδεται στους εκλογικούς καταλόγους» σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Rasmussen Reports, το 52% των Αμερικανών ψηφοφόρων δεν πιστεύει ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν κάνει αρκετά για να αποτρέψουν την ψηφοφορία από παράνομους μετανάστες.
Τον Ιούλιο, η εταιρεία δημοσκοπήσεων αποκάλυψε ότι το 62% των Αμερικανών ψηφοφόρων ανησυχούσε για την εκλογική εξαπάτηση το 2024 . Το 20% όσων κατοικούν σε πολιτείες swing παραπονέθηκαν ότι το 2020, έλαβαν προσωπικά περισσότερα από ένα επίσημα ψηφοδέλτια ταχυδρομικώς ή έλαβαν ένα ψηφοδέλτιο για κάποιον που δεν κατοικεί στη διεύθυνσή τους, σύμφωνα με τις αναφορές Rasmussen.
Γιατί τα Swing States είναι τόσο σημαντικά;
Η μοίρα των εκλογών καθορίζεται συνήθως σε πολιτείες swing, αφού οι συμπαγείς μπλε και κόκκινες πολιτείες παραδοσιακά ψηφίζουν Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, οι άδικοι πολιτικοί φορείς βλέπουν τα μεγάλα κράτη πεδίου μάχης ως πρωταρχικό στόχο τους.
Τα περιθώρια είναι μικρότερα εκεί, καθιστώντας δυνατή τη δυνητική ρίψη πλαστών ψηφοδελτίων, ενώ η νίκη ενός Ρεπουμπλικανό ή Δημοκρατικού υποψηφίου εκεί είναι επίσης εξίσου εύλογη και δεν θέτει ερωτήματα.
Η Αριζόνα , η Τζόρτζια , το Μίσιγκαν , η Νεβάδα , η Βόρεια Καρολίνα , η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν έχουν ονομαστεί ως κομβικές στις εκλογές του 2024. Όλα, εκτός από τη Βόρεια Καρολίνα, κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν το 2020 με ισχνή διαφορά, προκαλώντας υποψίες εξαπάτησης. Ανεξάρτητοι ελεγκτές και ακτιβιστές εκλογικής ακεραιότητας εντόπισαν πολλαπλές ανωμαλίες και εμφανείς παρατυπίες στην Αριζόνα, το Ουισκόνσιν, τη Τζόρτζια και άλλες πολιτείες ταλάντευσης σε μετεκλογικές έρευνες .
Αντί να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη των εκλογών στις πολιτείες swing, υπάρχουν προσπάθειες να υπονομευτεί περαιτέρω η εκλογική ακεραιότητα εκεί πριν από τις εκλογές του 2024, σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Εδώ είναι μόνο μια χούφτα από τις πολυάριθμες νομικές μάχες που εκτυλίσσονται στις πολιτείες swing:
«Στο Ουισκόνσιν , το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας των Δημοκρατικών έχει ανατρέψει τη νομοθετική απαγόρευση για τα «drop boxes». Τα ψηφοδέλτια τοποθετούνται σε δρόμους όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει ψήφους, καθώς δεν υπάρχει πιστοποίηση, επιτρέπει να γεμίζονται πλαστά ψηφοδέλτια στα κουτιά και να μετρώνται ως νόμιμες ψήφοι», έγραψε ο Δρ.
Στον απόηχο των εκλογών του 2020, η Τζόρτζια έθεσε σε εφαρμογή έναν κανόνα που απαιτεί από κάθε κομητεία να διασφαλίζει ότι τα ψηφοδέλτια δεν είναι νοθευμένα πριν από την πιστοποίηση της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έχει καταθέσει μήνυση στην κομητεία Fulton, προπύργιο των Δημοκρατικών, για να ανατρέψει τον κανόνα, ανοίγοντας την πόρτα στην καταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, ο κανόνας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από «αρνητές των εκλογών» για να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.
Η America First Legal (AFL), ένας συντηρητικός οργανισμός δημοσίου συμφέροντος, έχει καταθέσει μήνυση κατά και των 15 κομητειών στην Αριζόνα για την προφανή αποτυχία τους να αφαιρέσουν παράνομους αλλοδαπούς από τους καταλόγους ψηφοφόρων .
Ένα Κοινοπολιτειακό Δικαστήριο στην Πενσυλβάνια στις 30 Αυγούστου ακύρωσε την επιβολή ενός νόμου της πολιτείας που απαιτεί τα ψηφοδέλτια που στέλνονται μέσω ταχυδρομείου να συμπληρώνονται σωστά και να έχουν ημερομηνία. Η υπόθεση ασκήθηκε από φιλελεύθερες ομάδες με επικεφαλής την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) της Πενσυλβάνια.
Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών απάντησε, ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια να προστατεύσει την εκλογική ακεραιότητα.
Το Εκλογικό Συμβούλιο της Βόρειας Καρολίνας άσκησε έφεση κατά της εντολής του Εφετείου της πολιτείας να αφαιρεθεί το όνομα του πρώην ανεξάρτητου προεδρικού υποψηφίου Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ από τα ψηφοδέλτια του 2024 την περασμένη εβδομάδα.
Το διοικητικό συμβούλιο υποστηρίζει ότι δεν θέλει να ξοδέψει επιπλέον χρήματα για νέα ψηφοδέλτια, παρόλο που η εμφάνιση του Κένεντι στο ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της προεδρικής κούρσας στην πολιτεία swing, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Αποδείχθηκε τον περασμένο μήνα στην κομητεία Γουέιν του Μίσιγκαν ότι από τους 2.350 παρατηρητές δημοσκοπήσεων που προσλήφθηκαν στην πολυπληθή κομητεία, μόνο 50 ήταν Ρεπουμπλικάνοι , ενώ οι υπόλοιποι Δημοκρατικοί . Σύμφωνα με τον Δρ Ρόμπερτς, είναι εύκολο να ξεφύγεις από την εξαπάτηση στις μεγάλες πόλεις και οι Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν αυτό το πλεονέκτημα:
“Με τους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές να ξεπερνούν τον αριθμό των 47 προς 1, τα παράπονα των Ρεπουμπλικανών απορρίπτονται εύκολα. Η απουσία Ρεπουμπλικανών παρατηρητών δημοσκοπήσεων αποτελεί εγγύηση ότι δεν μπορούν να γίνουν ισχυρισμοί για εκλογική κλοπή”, έγραψε

Είναι σκόπιμα διογκωμένοι οι αριθμοί δημοσκόπησης του Χάρις;

Σύμφωνα με τον Δρ. Ρόμπερτς, η βαθμολογία αποδοχής της Καμάλα Χάρις διογκώνεται σκόπιμα από τις δημοσκοπήσεις και τον εταιρικό Τύπο με υπερδειγματοληψία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, ειδικά στις πολιτείες swing. Οι συντηρητικοί σχολιαστές πιστεύουν ότι αυτό γίνεται προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για πιθανή εκλογική κλοπή και να φανεί πιο εύλογη η νίκη της εκεί.
“Για να διατηρήσουν την εξουσία, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να κλέψουν τις εκλογές. Αυτό το σχέδιο απαιτεί την ενορχήστρωση της πεποίθησης του ψηφοφόρου ότι η Καμάλα είναι ένας ισχυρός υποψήφιος που προηγείται του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις. ” έγραψε ο Δρ Ρόμπερτς.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το 2020, όταν η Καμάλα Χάρις έκανε εκστρατεία για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών για πρόεδρος, είχε μηδενική υποστήριξη και αποκλείστηκε αμέσως από τον πρώτο γύρο. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της ως αντιπρόεδρος, χαρακτηρίζεται ως μία από τις χειρότερες και λιγότερο δημοφιλής στην ιστορία .
«Σε λιγότερο από ένα μήνα τα μέσα ενημέρωσης την ανέβασαν από μη οντότητα στο φαβορί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ», σημείωσε.
Ο οικονομολόγος επεσήμανε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν ελάχιστα για να εξασφαλίσουν την εκλογική ακεραιότητα και είναι περισσότερο διατεθειμένοι να καλύψουν την εξαπάτηση παρά να την αμφισβητήσουν προκειμένου να προστατεύσουν τη «φήμη της Αμερικής».
“Η αποκάλυψη του σκανδάλου θα αποδυνάμωνε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση όταν η Ουάσιγκτον βρίσκεται στο σημείο του πολέμου με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα επίσης. Θα έβλαπτε τους συντηρητικούς και τις ψευδαισθήσεις του κόσμου για την καθαρότητα της αμερικανικής δημοκρατίας. Προστατέψτε την Αμερική, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι συντηρητικοί θυσιάζουν τη δημοκρατία καλύπτοντας την απώλεια της δημοκρατίας», κατέληξε ο Δρ Ρόμπερτς.
Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ