Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι η Δύση προέτρεψε τον Ζελένσκι να απορρίψει την ειρηνευτική συμφωνία του 2022 με τη Ρωσία

Η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι η Δύση προέτρεψε τον Ζελένσκι να απορρίψει την ειρηνευτική συμφωνία του 2022 με τη Ρωσία
Η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι η Δύση προέτρεψε τον Ζελένσκι να απορρίψει την ειρηνευτική συμφωνία του 2022 με τη Ρωσία

Η Βικτόρια Νούλαντ επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι υποστηρικτές της Ουκρανίας είπαν στο Κίεβο να εγκαταλείψει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης το 2022 με τη Ρωσία.

Η Νούλαντ έκανε την παραδοχή την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Ρώσο δημοσιογράφο Μιχαήλ Ζιγκάρ, πρώην αρχισυντάκτη του φιλελεύθερου ειδησεογραφικού καναλιού Dozhd.

Αλίμονο στο δύστυχο Ουκρανικό λαό, που μετά από ένα τεράστιο φόρο αίματος αποδεκατισμένος, πάμπτωχος, εξαθλιωμένος, θα βασανίζεται να επιβιώσει σε μια χώρα κατεστραμμένη και καταχρεωμένη σε “φίλους” και “συμμάχους” δανειστές..επί πολλές γενιές..

Η Victoria Nuland για τις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ, τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία ΤΟ 2022 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣ/ΠΟΛΗ

Ζητήθηκε από τη Νούλαντ να σχολιάσει αναφορές ότι η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου του 2022 κατέρρευσε αφού ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ταξίδεψε στην Ουκρανία και είπε στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι να συνεχίσει τον πόλεμο.

«Σχετικά αργά στο παιχνίδι, οι Ουκρανοί άρχισαν να ζητούν συμβουλές για το πού πηγαίνει αυτό το πράγμα και έγινε σαφές σε εμάς, στους Βρετανούς, στους άλλους ότι η κύρια κατάσταση του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ] Πούτιν ήταν θαμμένη σε ένα παράρτημα αυτού του εγγράφου. πάνω στο οποίο εργάζονταν», είπε σχετικά με τη συμφωνία που συζητήθηκε από τις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Η προτεινόμενη συμφωνία περιελάμβανε όρια στα είδη όπλων που θα μπορούσε να κατέχει το Κίεβο, με αποτέλεσμα η Ουκρανία «βασικά να μην απειλή την Ρωσία ως στρατιωτική δύναμη», ενώ δεν υπήρχαν παρόμοιοι περιορισμοί στη Ρωσία, εξήγησε ο πρώην διπλωμάτης.

«Άνθρωποι εντός της Ουκρανίας και άνθρωποι εκτός Ουκρανίας άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το αν αυτό ήταν μια καλή συμφωνία και ήταν σε εκείνο το σημείο που διαλύθηκε», είπε η Νούλαντ.

Το διπλωματικό γεράκι, η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν διάσημη για την εχθρότητά της προς τη Ρωσία, παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η Νούλαντ έπαιξε βασικό ρόλο στο βίαιο πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη Δύση στο Κίεβο το 2014, το οποίο ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, τον Φεβρουάριο του 2022, κάλεσε για βαθύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση και υποστήριξε ότι η Ουκρανία πρέπει να οπλιστεί με όλο και πιο εξελιγμένα όπλα. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, η 63χρονη πολεμοχαρής, ουσιαστικά αναγνώρισε την αποτυχία της μακροχρόνιας πολιτικής της για τον περιορισμό της Μόσχας, λέγοντας στο CNN ότι η σύγχρονη Ρωσία έχει αποδειχθεί «δεν είναι η Ρωσία που θέλαμε».

Αμερικανοί αξιωματούχοι «δεν ήταν στην αίθουσα» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, προσέφεραν μόνο «υποστήριξη» στο Κίεβο σε περίπτωση που χρειαζόταν, ισχυρίστηκε.

Ο Πούτιν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο μόνος λόγος που απέτυχε η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης ήταν «η επιθυμία των ελίτ των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών εθνών να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον χρησίμευσε ως αγγελιοφόρος για την αναστολή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Διαβάστε:«Ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον Α/ΓΕΕΘΑ να μην εμπλακούν οι ΕΔ στην Κάσο»!!βόμβα από την Κυριακάτικη ΕΣΤΙΑ

Δείτε ακόμη>>Η κυβέρνηση μαθαίνει στους αλλοδαπούς… ξιφασκία

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ