Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Β.Πούτιν: Αποφασίσαμε πυρηνικά πλήγματα στις δυτικές χώρες ακόμα και αν επιτεθούν με συμβατικά όπλα σε Ρωσία ή Λευκορωσία!

Β.Πούτιν: Αποφασίσαμε πυρηνικά πλήγματα στις δυτικές χώρες ακόμα και αν επιτεθούν με συμβατικά όπλα σε Ρωσία ή Λευκορωσία!
Β.Πούτιν: Αποφασίσαμε πυρηνικά πλήγματα στις δυτικές χώρες ακόμα και αν επιτεθούν με συμβατικά όπλα σε Ρωσία ή Λευκορωσία!

58 ρωσικά υποβρύχια τίθενται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής

Πούτιν: Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε κρίσιμες απειλές

Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε μια συνεδρίαση της μόνιμης συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή, όπου έθιξε βασικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε σχέδια για την επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας, τις Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή.
Η βασική αρχή της χρήσης πυρηνικών όπλων παραμένει η ίδια – αποτελούν την τελευταία λύση για την προστασία της κυριαρχίας. Ωστόσο, το μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο και οι αναδυόμενες στρατιωτικές απειλές απαιτούν προσαρμογές.
«Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι η τρέχουσα στρατιωτική και πολιτική κατάσταση αλλάζει δυναμικά και είμαστε υποχρεωμένοι να το λάβουμε υπόψη, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης νέων πηγών στρατιωτικών απειλών και κινδύνων για τη Ρωσία και τους συμμάχους μας», τόνισε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

“Διατηρούμε το δικαίωμα χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας , ως μέλος του κράτους της Ένωσης.

Όλα αυτά τα θέματα έχουν συμφωνηθεί με τη λευκορωσική πλευρά, με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένου του εάν ο εχθρός, η χρήση συμβατικών όπλων, δημιουργεί κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία μας», είπε ο Πούτιν στη συνάντηση.
Διευκρινίσεις για τα θεμέλια της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής έχουν συμφωνηθεί με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο ως μέλος του κράτους της Ένωσης, σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.
«Σημειώνω ότι όλες οι διευκρινίσεις είναι βαθιά βαθμονομημένες και ανάλογες με τις σύγχρονες στρατιωτικές απειλές και κινδύνους σε σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι σήμερα, η πυρηνική τριάδα παραμένει η πιο σημαντική εγγύηση για την ασφάλεια του ρωσικού κράτους και των πολιτών του και ένα εργαλείο για τη διατήρηση της στρατηγικής ισοτιμίας και της ισορροπίας δυνάμεων στον κόσμο.
Οι θεμελιώδεις αρχές της κρατικής πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή πρέπει να προσαρμοστούν στην τρέχουσα πραγματικότητα, δήλωσε ο Πούτιν.
« Είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν οι διατάξεις του εγγράφου στρατηγικού σχεδιασμού στην τρέχουσα πραγματικότητα », είπε.
Ο Πούτιν στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ αναθεωρώντας το ρωσικό πυρηνικό δόγμα
Ο Πούτιν στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ αναθεωρώντας το ρωσικό πυρηνικό δόγμα Alexey Nikolskyi

Ο Πούτιν στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ αναθεωρώντας το ρωσικό πυρηνικό δόγμα

Μια βαθιά και ολοκληρωμένη ανάλυση των προσεγγίσεων της Ρωσίας για την πιθανή χρήση πυρηνικών δυνάμεων και την πιθανή προσαρμογή τους, πρόσθεσε ο Πούτιν. Έχει διεξαχθεί

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ειδικοί από το Υπουργείο Άμυνας , το Υπουργείο Εξωτερικών, στη συσκεψή του Συμβουλίου Ασφαλείας και άλλες υπηρεσίες διεξήγαγαν μια βαθιά και περιεκτική ανάλυση και αξιολόγησαν την ανάγκη προσαρμογής των προσεγγίσεών μας στην πιθανή χρήση πυρηνικών δυνάμεων», είπε.
Έχει προταθεί να γίνουν ορισμένες διευκρινίσεις όσον αφορά τους ορισμούς των προϋποθέσεων για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία , διευκρίνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τα σενάρια βάσει των οποίων η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα περιγράφονται στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας και στις « Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής ».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτό είναι δυνατό σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή επίθεση με συμβατικά όπλα, όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους.

Η Ρωσία πάντα προσπαθούσε να αποτρέψει τη διάδοση των πυρηνικών όπλων και των συστατικών τους, δήλωσε ο Πούτιν.
«Έχουμε πάντα μια εξαιρετικά υπεύθυνη προσέγγιση σε τέτοια ζητήματα, γνωρίζοντας καλά την κολοσσιαία δύναμη αυτών των όπλων, και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη διεθνή νομική βάση για την παγκόσμια σταθερότητα, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και των στοιχείων τους», είπε. .
Η Ρωσία υιοθέτησε πάντα μια εξαιρετικά υπεύθυνη προσέγγιση στη χρήση πυρηνικών δυνάμεων , η οποία είναι ένα ακραίο μέτρο για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Στη συνεδρίαση, ο Πούτιν πρότεινε να συζητηθεί ένα θέμα που σχετίζεται με την ενημέρωση των θεμελίων της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής .

«Μαζί με το στρατιωτικό δόγμα, αυτό είναι το έγγραφο που ορίζει και περιγράφει επίσημα την πυρηνική στρατηγική της Ρωσίας. Πρώτα απ ‘όλα, έχει καθοριστεί η βασική αρχή της χρήσης πυρηνικών όπλων, δηλαδή, η χρήση πυρηνικών δυνάμεων είναι ένα ακραίο μέτρο για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας. Τονίζω ότι πάντα ακολουθούσαμε μια εξαιρετικά υπεύθυνη προσέγγιση σε τέτοια ζητήματα», είπε ο Πούτιν.

Η επικαιροποιημένη κρατική πολιτική στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής προτείνει να θεωρηθεί η επίθεση από ένα μη πυρηνικό κράτος με τη συμμετοχή ενός πυρηνικού κράτους ως κοινή επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία, εξήγησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το προσχέδιο πλαίσιο διευρύνει την κατηγορία των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών για τις οποίες πραγματοποιείται πυρηνική αποτροπή και συμπληρώνει τον κατάλογο των στρατιωτικών απειλών για την εξουδετέρωση των οποίων εφαρμόζονται μέτρα πυρηνικής αποτροπής», είπε.

 

Η κίνηση της Ρωσίας να επικαιροποιήσει το πυρηνικό της δόγμα που προκαλείται από την ολοένα και πιο θρασύδειλη επίθεση του ΝΑΤΟ
Η κίνηση της Ρωσίας να επικαιροποιήσει το πυρηνικό της δόγμα που προκαλείται από την ολοένα και πιο θρασύδειλη επίθεση του ΝΑΤΟ

Ανάλυση

Η κίνηση της Ρωσίας να επικαιροποιήσει το πυρηνικό της δόγμα που προκαλείται από την ολοένα και πιο θρασύδειλη επίθεση του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία, έχοντας επίγνωση της κολοσσιαίας δύναμης των πυρηνικών όπλων, πάντα προσπαθούσε να ενισχύσει το διεθνές νομικό πλαίσιο για την παγκόσμια σταθερότητα.
«Έχουμε πάντα μια εξαιρετικά υπεύθυνη προσέγγιση σε τέτοια ζητήματα, γνωρίζοντας καλά την κολοσσιαία δύναμη αυτών των όπλων , πάντα προσπαθούσαμε να ενισχύσουμε τη διεθνή νομική βάση για την παγκόσμια σταθερότητα, να αποτρέψουμε την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και των στοιχείων τους», είπε ο Πούτιν. διευκρινίστηκε.
Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων μόλις λάβει αξιόπιστα δεδομένα για τη μαζική εκτόξευση μέσων αεροδιαστημικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών , και τη διέλευση τους από τα ρωσικά κρατικά σύνορα.
«Οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων είναι επίσης σαφώς καθορισμένες. Θα εξετάσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήδη όταν λάβουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με μια μαζική εκτόξευση μέσων αεροδιαστημικής επίθεσης και τη διέλευση τους από τα κρατικά μας σύνορα. Εννοώ στρατηγικά ή τακτικά αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ, drones, υπερηχητικά και άλλα αεροσκάφη», είπε ο πρόεδρος.

 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.  ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η έγκριση χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία θα κάνει τις ΗΠΑ και τους συμάχους της άμεσο συμμετέχοντα στη σύγκρουση – Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ