Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΚΑΛΕΣΜΑ σε Εκδήλωση Εθνικής Τιμής και Μνήμης στους Σαλαμινομάχους Κυριακή 29-9-24 στον Ιερό χώρο Κυνοσούρας ώρα 18:00

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Μην αμελείς, μην αδιαφορείς, μην προσποιείσαι τον "επιτήδειο ουδέτερο", μην αδρανείς. Η υπόθεση αυτή, είναι και δική σου ευθύνη, είναι και δικό σου δικαίωμα να απαιτείσεις να στηθούν όρθια και αξιοπρεπή τα μνημεία των Προγόνων σου. Γιατί Κριτές θα μας Δικάσουν, οι Αγέννητοι, οι Νεκροί...
ΚΑΛΕΣΜΑ σε Εκδήλωση Εθνικής Τιμής και Μνήμης στους Σαλαμινομάχους Κυριακή 29-9-24 στον Ιερό χώρο Κυνοσούρας ώρα 18:00
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Επί δεκαετίες η Σαλαμίνα γνώρισε την υποβάθμιση και την προσβολή των μνημείων της. Ποδοπατήθηκαν οι ιστορικές μνήμες και ο Πολιτισμός θάφτηκε κάτω από πλέγμα συμφερόντων και σκοτεινές σκοπιμότητες...

Είναι ανίερο, πρόστυχο και ανθελληνικό το να μην τιμάς τους προγόνους σου, ενώ παράλληλα να καταστρέφεις ή να εγκαταλείπεις τα μνημεία τους, να μην νιώθεις σεβασμό και να μην εμπνέεσαι πραγματικά από το πνεύμα της θυσίας τους, να μην εκτιμάς το μέγεθος της θυσιαστικής προσφοράς τους και να απεμπολείς τις παραδόσεις σου….
Από το 1974 και εντεύθεν, ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, ο ιστορικός όρμος των Αμπελακίων όπου βρισκόταν ο πολεμικός και ο εμπορικός λιμένας, η αρχαία πόλη, οι αρχαιότητες γενικότερα της Σαλαμίνας, ο πολιτισμός της και η μνημειακή της κληρονομιά, όπως άλλωστε λίγο-πολύ σε ολόκληρη την Ελλάδα, υφίστανται μία συστηματική εγκατάλειψη, έναν συστηματικό κανιβαλισμό, ασύμβατο προς το μέγεθος της αξίας και της σημασίας τους.
Αυτή η μνημειακή όμως κληρονομιά, είναι δική μας, είναι κτήμα όλων των πραγματικών Ελλήνων, δεν είναι υπόθεση μόνο των γηγενών κατοίκων, καθώς η ναυμαχία της Σαλαμίνας δόθηκε από Αθηναίους, Μεγαρείς, Σπαρτιάτες, Κορινθίους, νησιώτες και πολλούς άλλους Έλληνες, αποτελώντας πανελλήνιας σημασίας γεγονός και από απόψεως συμμετοχής και από απόψεως εμβέλειας και επιπτώσεων, άρα μας αφορά όλους!!! (ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΙΑ ΠΕΡΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ)
Στην Κυνόσουρα και στα Αμπελάκια, συντελείται εδώ και δεκαετίες ένα ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ με πολιτιστικές, ιστορικές, περιβαλοντολογικές κ.α. επιπτώσεις. Είναι η περίπτωση όπου το κράτος αλληλοαναιρείται σε μία υποκριτική προσπάθεια να επιβάλλει την ανομία και τα καρτέλ των συμφερόντων, προσποιούμενο παράλληλα ότι… εναρμονίζεται με τους νόμους που το ίδιο θέσπισε! Στη Σαλαμίνα έχουν παραβιαστεί οι νόμοι, οι άγραφοι ηθικοί κώδικες, έχει κηλιδωθεί, εκτός από την θάλασσα, η ίδια η τιμή των Ελλήνων…

Το Κράτος αρνείται να εφαρμόσει τον αρχαιολογικό νόμο 4858 και η μεν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, διαχρονικά, υποκύπτει σε σκοπιμότητες, η δε φυσική ηγεσία του (αρχαιολόγοι σε θέσεις διευθυντικές, στο Κ.Α.Σ. κλπ, υπηρεσιακοί παράγοντες με βαρύνουσα τοποθέτηση και επίδραση), ποιούν την νήσσαν για ευνόητους λόγους (ευνοιοκρατία, μελλοντική αξιοποίηση σε διευθυνητικές θέσεις μουσείων και άλλα προνόμια).

Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, τηρούν επίσης ανάλογη πεπατημένη, συμπλέοντας με τους δυνάστες της κεντρικής εξουσίας. Επαφίεται πλέον σε εμάς, σε όσους ζωντανούς, σε όσους αγαπάμε την Ιστορία μας, τον Τόπο μας, την Παράδοση και τον Πολιτισμό μας, σε όσους τιμούμε την μνήμη των Προγόνων μας και αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της θυσίας τους υπέρ βωμών και εστιών, να αντιδράσουμε. Να συσπειρωθούμε και να ασκήσουμε πολιτική πίεση προς κάθε κατεύθυνση, εκ παραλλήλου προς νομικές ενέργειες. Μόνο κατ΄ αυτό τον τρόπο θα υπάρξει δικαίωση, θα υπάρξει προοπτική.

Τότε μόνο θα αξιοποιηθεί η Σαλαμίνα, θα αναδειχθούν τα μνημεία της, θα προσδοθεί αίγλη, ευμάρεια και θα αποκατασταθεί η τάξη και ο πολτιισμός στο νησί, όπως ακριβώς του αρμόζει… Πολλοί απογοητευμένοι, αναλογίζονται πως τόσα χρόνια, έγιναν κινήσεις, διαμαρτυρίες, προσπάθειες, αλλά δεν τελεσφόρησαν. Ναι, δεν απέδωσαν αποτέλεσμα, γιατί κάποιοι εκ των ιθυνόντων τους, έσπευδαν την επαύριο να εξαργυρώσουν την όπιοα αναγνωρισιμότητα και επιρροή απέκτησαν με κομματικές θέσεις και διεκδικήσεις, ναυαγώντας έτσι τον αγώνα…

Η Εκδήλωση αυτή, αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 18.00 μ.μ. στον ιερό χώρο της Κυνόσουρας, θα αποτελέσει το πρόκριμμα για την κλιμάκωση της προσπάθειας, για την ενεργή και ουσιαστική τοποθέτησή μας απέναντι στα γεγονότα…

Μην αμελείς, μην αδιαφορείς, μην προσποιείσαι τον “επιτήδειο ουδέτερο”, μην αδρανείς. Η υπόθεση αυτή, είναι και δική σου ευθύνη, είναι και δικό σου δικαίωμα να απαιτείσεις να στηθούν όρθια και αξιοπρεπή τα μνημεία των Προγόνων σου. Γιατί Κριτές θα μας Δικάσουν, οι Αγέννητοι, οι Νεκροί…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ σε Εκδήλωση Εθνικής Τιμής και Μνήμης στους Σαλαμινομάχους Κυριακή 29-9-24 στον Ιερό χώρο Κυνοσούρας ώρα 18:00ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
ΚΑΛΕΣΜΑ σε Εκδήλωση Εθνικής Τιμής και Μνήμης στους Σαλαμινομάχους Κυριακή 29-9-24 στον Ιερό χώρο Κυνοσούρας ώρα 18:00 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ