Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Google: Επεκτείνεται στην αγορά πυρηνικής ενέργειας (βίντεο)

Google: Επεκτείνεται στην αγορά πυρηνικής ενέργειας (βίντεο)
Google: Επεκτείνεται στην αγορά πυρηνικής ενέργειας (βίντεο)

Στόχος είναι η ενδυνάμωση της στρατηγικής της στον τομέα της πληροφορίας

Στην αγορά πυρηνικών αντιδραστήρων μικρού βεληνεκούς από την Kairos Power θα προχωρήσει ο διαδικτυακός «κολοσσός» Google. Μάλιστα, η συμφωνία προϋποθέτει τον διαμερισμό της αγοράς των πυρηνικών αντιδραστήρων σε δύο κομμάτια, με το πρώτο σκέλος να γίνεται το 2030 και το δεύτερο να ολοκληρώνεται το 2035.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των πυρηνικών αντιδραστήρων, ούτε το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας της Google.

Ωστόσο έγκριτα δημοσιογραφικά ΜΜΕ μιλάνε για μονοψήφιο αριθμό πυρηνικών αντιδραστήρων, ο οποίος θα κυμανθεί από 5 έως 7 και θα βρίσκονται στην Καλιφόρνια.

Η απόφαση αυτή της Google, έρχεται μετά την εκρηκτική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης η οποία έχει αυξήσει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε σχετικές δηλώσεις προχώρησε και ο Michael Terrell, ανώτερος υπεύθυνος για την ενέργεια και το κλίμα της Google, υποστηρίζοντας ότι:

«[…]το δίκτυο χρειάζεται νέες πηγές ηλεκτροδότησης για να υποστηρίξει τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης που δίνουν ενέργεια στην επιστημονική πρόοδο, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες και οδηγώντας τον εθνικό ανταγωνισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

[…] H συγκεκριμένη τακτική βοηθάει να επιταχυνθεί μία νέα τεχνολογία που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες καθαρά και αξιόπιστα και να ξεκλειδώσει τις πλήρεις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για όλους».

 

 

..

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ