Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Ζελένσκι «Αισθάνεται τη θηλιά να του σφίγγει στο λαιμό» προσπαθεί να «υποκινήσει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ»

Ο Ζελένσκι «Αισθάνεται τη θηλιά να του σφίγγει στο λαιμό» προσπαθεί να «υποκινήσει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ»
Ο Ζελένσκι «Αισθάνεται τη θηλιά να του σφίγγει στο λαιμό» προσπαθεί να «υποκινήσει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ»

Το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Volodymyr Zelensky που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο κοινό και συνάντησε μια μάλλον χλιαρή αντίδραση από τις χώρες του ΝΑΤΟ μπορεί να αντιπροσωπεύει τον Ουκρανό πρώην κωμικό που παίρνει μια σελίδα από το βιβλίο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, προτείνει ο αναλυτής διεθνών σχέσεων Gilbert. Doctorow.

Ακριβώς όπως ο Νετανιάχου, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το Ισραήλ δάγκωσε περισσότερα από όσα μπορεί να μασήσει με τον «πόλεμο των τριών μετώπων» του και βλέποντας τη μοναδική ευκαιρία νίκης να σύρει τις ΗΠΑ «στον αγώνα στο πλευρό του», έτσι και ο Ζελένσκι φαίνεται να προσπαθεί να κάνει το ίδιο, εξηγεί ο Doctorow στο Sputnik.

«Γνωρίζει ότι οι στρατοί του υφίστανται μια καταστροφική ήττα και ότι σε λίγους μήνες όλη η Ουκρανία ανατολικά του Dnepr θα είναι στα χέρια της Ρωσίας», εξηγεί αναλυτικά. «Ο μόνος του τρόπος να παραμείνει στην εξουσία και να σώσει κάτι από την Ουκρανία είναι να φέρει το ΝΑΤΟ στη μάχη στο πλευρό του αυτή τη στιγμή. Η άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ένα από τα 5 σημεία του σχεδίου του, θα έκανε αμέσως το ΝΑΤΟ συμπόλεμο και θα διεύρυνε τον πόλεμο σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας».

Ο Ζελένσκι «έφυγε βουρκωμένος» μετά τη συνάντηση με τον Πολωνό υπουργό για τη σφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από Ουκρανούς φασίστες

Ένα άλλο σημείο του σχεδίου του Ζελένσκι περιλαμβάνει χτυπήματα με χρήση δυτικών όπλων βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Εάν εφαρμοστεί, αυτό θα «καθιστούσε αμέσως το ΝΑΤΟ συμπόλεμο και θα ξεκινούσε έναν πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας τον οποίο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αρνούνται οπωσδήποτε να κάνουν», σημειώνει ο αναλυτής.

«Ο Ζελένσκι αισθάνεται τη θηλιά να σφίγγει στο λαιμό του και κάνει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς για να υποδαυλίσει έναν πόλεμο του ΝΑΤΟ και ελπίζει να σώσει τη ζωή του, αν όχι την πολιτική του δύναμη», καταλήγει ο Ντόκτορου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ