Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ρωσία: Υπερψηφίστηκε στην κάτω βουλή το νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας που ενθαρρύνει την ατεκνία

Ρωσία: Υπερψηφίστηκε στην κάτω βουλή το νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας που ενθαρρύνει την ατεκνία
Ρωσία: Υπερψηφίστηκε στην κάτω βουλή το νομοσχέδιο κατά της προπαγάνδας που ενθαρρύνει την ατεκνία
Νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την προπαγάνδα που επιδιώκει να προωθήσει τη ζωή χωρίς παιδιά ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στην κάτω βουλή της Ρωσίας, κερδίζοντας την ομόφωνη έγκριση των νομοθετών.
Το νομοσχέδιο προωθείται ως μέσο για την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει πρόστιμα για όσους θεωρείται ότι αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να αποκτήσουν παιδιά.

Στους πολίτες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 400.000 ρούβλια (περίπου 3.800 ευρώ), ενώ το ποσό αυξάνεται στα 5 εκατ. ρούβλια (47.700 ευρώ) για επιχειρήσεις ή νομικές οντότητες.

Οι αλλοδαποί υπήκοοι που υποστηρίζουν την ατεκνία μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και την απέλαση.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο έδειξαν ότι το ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών, μια κατάσταση που επιδεινώνεται από τη γήρανση του πληθυσμού της χώρας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Για να τεθεί σε ισχύ ως νόμος απαιτούνται άλλες δύο αναγνώσεις στη Δούμα.

Εάν εγκριθεί, θα σταλεί στην Άνω Βουλή για έλεγχο και στη συνέχεια στον Πούτιν για τελική έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, το κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί κάθε πράξη που σχετίζεται με μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις, εννοώντας ουσιαστικά τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων.

 

πηγΗ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΕΓΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΙΣΘΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ Ε.ΣΥ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΑΛΛΑ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ. ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ