Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κάτω η ανάπτυξη, πάνω το υπερ-πλεόνασμα! μας ρουφάνε την ζωή με φόρους γιατί;; πόσο θα αντέξεις;

Κάτω η ανάπτυξη, πάνω το υπερ-πλεόνασμα!
Κάτω η ανάπτυξη, πάνω το υπερ-πλεόνασμα!

Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια έφεραν 8,7 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση δεν εξηγεί τους λόγους που επιμένει να θέτει τόσο υψηλούς και αχρείαστους στόχους

Πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ, που ξεπερνά τα 8,7 δισ. ευρώ, καταγράφει ο προϋπολογισμός στο εννεάμηνο του 2024, όταν ο στόχος που είχε τεθεί τοποθετούσε το πλεόνασμα στα 5,9 δισ., ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε διαμορφωθεί στα 5,98 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, καταγράφεται και δημοσιονομικό πλεόνασμα (υπολογίζονται και οι τόκοι που πρέπει να πληρώσει το κράτος) ύψους 1,56 δισ. ευρώ, δηλαδή τα συνολικά τελικά έσοδα είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα του κράτους.

Παρά την εφιαλτική ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες, η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει ακόμα τους λόγους για τους οποίους επιμένει να θέτει τόσο υψηλούς και αχρείαστους στόχους, καθώς υπερβαίνουν κατά πολύ ακόμα και αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την Κομισιόν.

Εκτιμούμε ότι ο στόχος του κυβερνητικού καθεστώτος ειναι ο οικονομικός αφανισμός των Ελλήνων για να τους αρπάζουν εύκολα τις ακίνητες περιουσίες τους και να επέλθει ο φυσικός αφανισμός ΜΕ αυτοκτονίες και άλλους τρόπους

Φορολογικά έσοδα

Την ίδια χρονική περίοδο, αυξημένα κατά 2,49 δισ. ευρώ εμφανίζονται και τα φορολογικά έσοδα, καθώς ανήλθαν στα 48,86 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται στις υψηλότερες εισπράξεις φόρων, κυρίως λόγω της ακρίβειας.

ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ. ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΗ “ΑΡΧΗ” ΑΑΔΕ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η υπερεκτέλεση αυτή προέρχεται τόσο από την καλύτερη απόδοση των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του προηγούμενου έτους, που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2024 (σημειώνεται ότι εκτιμώμενο ποσό ύψους 647 εκατ. ευρώ προσμετράται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του έτους 2023), όσο και από την καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους. Με βάση αυτή τη διευκρίνιση του οικονομικού επιτελείου, η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων που προσμετράται δημοσιονομικά στο έτος 2024 ανέρχεται σε 1,84 δισ. ευρώ.

Για τους κυριότερους φόρους της κατηγορίας αυτής παρατηρούνται τα εξής:

·     Τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 18,75 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 688 εκατ. ευρώ. Αυτή η μεγάλη αύξηση αποδίδεται στις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, που οδηγούν σε υψηλότερες εισπράξεις ΦΠΑ.

·     Τα έσοδα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΚΦ) ανήλθαν σε 5,38 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 174 εκατ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο υψηλός ΕΦΚ που επιβάλλεται στις τιμές των καυσίμων.

·     Τα έσοδα των φόρων ακίνητης περιουσίας ανήλθαν σε 2,08 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 39 εκατ. ευρώ.

·     Τα έσοδα των φόρων εισοδήματος ανήλθαν σε 17,45 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 1,58 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων είναι αυξημένος κατά 651 εκατ. ευρώ, ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων αυξημένος κατά 664 εκατ. ευρώ και οι λοιποί Φόροι Εισοδήματος αυξημένοι κατά 273 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ
Υπενθυμίζεται πως, παρά τις αλλεπάλληλες υπερβάσεις των στόχων σε ΦΠΑ και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε εισήγηση που δέχεται από τους φορείς της αγοράς, τους καταναλωτές έως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την προσωρινή μείωσή τους, ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές στα τρόφιμα και τα καύσιμα. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΦΟΡΩΝ.
ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ. ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ, ΣΤΑ ΠΟΤΑ, ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ… Οι απέχοντες δεν βοηθούν την Ε.ΣΥ. να σταματήσει την υπερφορολόγηση, τους αρέσει να πληρώνουν και του μη έχοντως;; Πόσο θα αντέξουν αυτήν την τρελή κούρσα φόρων;;

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αυτοί που έχουν νομοθετήσει για τον εαυτό τους να φοροδιαφεύγουν… Νομοθετούν για τη φοροδιαφυγή των πολιτών

Πόσα είδη φόρων ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;;;; Αναρωτήθηκες γιατί;;;

Το παράλογο της προκαταβολής φόρου: Σου ζητώ δανεικά λεφτά και αν δεν έχεις σου βάζω πρόστιμο!

Σε ρόλο «Big Brother» η ΑΑΔΕ: Πώς θα «βλέπει» καταθέσεις, θυρίδες, επενδύσεις και ηλεκτρονικά πορτοφόλια!

Έκθεση του ΟΟΣΑ: «Κολομβία» θυμίζει η χώρα-Καρτέλ και μονοπώλια σε λιανεμπόριο φάρμακα τηλεφωνία

Η Εφορία έσβησε 24 δισ. χρέη μεγαλοοφειλετών (πίνακας) – Κυνηγάει τη “μαρίδα”

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΞΕΧΡΕΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

 

Κοινοποίησε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ