Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης βάζει στο μικροσκόπιο συμβάσεις και αναθέσεις του Υπ. Μετανάστευσης

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης βάζει στο μικροσκόπιο συμβάσεις και αναθέσεις του Υπ. Μετανάστευσης
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης βάζει στο μικροσκόπιο συμβάσεις και αναθέσεις του Υπ. Μετανάστευσης

Πολύ σοβαρές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα τόσο στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και σε άλλα υπουργεία και οργανισμούς που έχουν πραγματοποιήσει αναθέσεις τεράστιων προϋπολογισμών διά μέσω κοινοτικών κονδυλίων, στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και της παροχής Λογιστικών – Συμβουλευτικών υπηρεσιών, με αφορμή το τεράστιο σκάνδαλο των 40 εκατ. ευρώ στο εν λόγω υπουργείο για την Μετανάστευση, όπου εταιρία του Big 4, φέρεται να εισέπραξε το ιλιγγιώδες αυτό ποσόν για συμβουλευτικές υπηρεσίες 10 χρόνων, χωρίς να έχει παραδώσει το αντικείμενο της σύμβασης, μετά από την σχετική διαγωνιστική διαδικασία!

Σε απλά λόγια η εταιρία του Big 4, από κοινού και με άλλη μικρότερη εγχώρια εταιρία που συμμετείχε στο κοινοπρακτικό σχήμα, «έβαλε στην τσέπη τα ευρωπαϊκά λεφτά» χωρίς να κάνει τη δουλειά!

Και οι πληροφορίες λένε ότι την ώρα τούτη ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος μεθοδεύει την διενέργεια και νέου αντίστοιχου διαγωνισμού της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, φωτογραφικού για το υπάρχον ανάδοχο σχήμα, προκειμένου να καλυφτούν οι σκελετοί του μεγάλου σκανδάλου!
Επί του προκειμένου τώρα, οι πληροφορίες που απορρέουν από πηγές με πρόσβαση εκ των έσω που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι μετά την Ευρωπαία Εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση της διασπάθισης των συγκεκριμένων κοινοτικών κονδυλίων, δηλαδή τα 40 εκατ. ευρώ από την συμβουλευτική του Big 4, έφτασαν στην Ελλάδα και διερευνούν μια σειρά από ύποπτες αναθέσεις κοινοτικών κονδυλίων, κλιμάκια της OLAF, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης όσον αφορά κοινοτικά κονδύλια!

Καθώς έχουν υπάρξει συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες στις σχετικές υπηρεσίες της Κομισιόν που αφορούν μοιρασιές και φωτογραφικές αναθέσεις σε διαγωνισμούς που διενήργησαν το Υπ. Μετανάστευσης κυρίως αλλά και άλλα υπουργεία και Οργανισμοί, όσον αφορά τους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Λογιστικών – Συμβουλευτικών υπηρεσιών!

Υπό το πρίσμα αυτό, μετά την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λόρα Κοβέσι που με τους συνεργάτες της διερευνούν τις μοιρασιές των 2,5 δις. στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, όπου ήδη έχουν παρέμβει τόσο η DGcomp, όσο και η εγχώρια Επιτροπή Ανταγωνισμού διενεργώντας επιτόπιους ελέγχους στις εμπλεκόμενες εταιρίες, τώρα ήρθε η σειρά της OLAF να μπει και αυτή στο παιχνίδι κατά της απάτης μέσα από την διασπάθιση των κοινοτικών κονδυλίων, η οποία έχει βάλει στο επίκεντρο των ελέγχων της όλες τις αναθέσεις και όλες τις συμβάσεις στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι μόνο … (πριν τους έφταιγε ο Σώρρας που είχε βάλει όρο να γίνουν έλενγχοι για το χρέος)

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκια της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης δια μέσω της διασπάθισης των κοινοτικών κονδυλίων, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και διενεργούν τους σχετικούς έλεγχους, οι οποίοι έχουν κάνει ήδη πολλούς μεγαλόσχημους της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του νταραβεριού να χάσουν τον ύπνο τους…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ