
Θέατρο η προανακριτική Επιτροπή: Η πλειοψηφία της ΝΔ αρνήθηκε να πάει στην Βουλή η δικογραφία των Τεμπών
Αρνήθηκε να υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων – Όλα στο «σκοτάδι»
Για το θεαθήναι θα είναι η Προανακριτική Επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και το «μπάζωμα» στα Τέμπη καθώς η ΝΔ αρνήθηκε να πάει το σύνολο της δικογραφίας στη Βουλή, όπως ζητάει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ μπλόκαρε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη που ζήτησε η αντιπολίτευση.
Δηλαδή όλα θα είναι χωρίς ουσία και πρωτίστως εν κρυπτώ.
Η πλειοψηφία της ΝΔ είπε «όχι» στις ψηφοφορίες που έγιναν, μπλοκάροντας το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη.
Συγκεκριμένα, έγιναν δύο ψηφοφορίες, με την πρώτη να αφορά την προβολή όλων των συνεδριάσεων και τη δεύτερη μόνο για τη σημερινή συνεδρίαση.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας στη Βουλή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε αντίγραφα από το σύνολο της δικογραφίας που τρέχει, με σχετικό αίτημα προς την εισαγγελία Λάρισας.
Στην παρέμβασή του ο Βασίλης Κόκκαλης είπε ότι «ο ίδιος ο εγκαλούμενος, ο κ. Τριαντόπουλος, με την επιστολή του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την έρευνα από την Επιτροπή και άρα απαξιώνει τη κατά νόμο αρμοδιότητα της επιτροπής».
«Ο ίδιος ο εγκαλούμενος θα μπορούσε να επικαλεστεί ακυρότητα. Επειδή υφίσταται προφανέστατο δημόσιο συμφέρον λόγω του εγκλήματος με 57 θύματα στα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της δημοσιότητας της διαδικασίας» επισήμανε.
«Είμαστε στην αρχή της αποδεικτικής διαδικασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑς ζητάει αντίγραφα από τις δικογραφίες που είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε απάντηση για αυτό» υπογράμμισε επίσης.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Γιώργος Γαβρήλος επισήμανε ότι «ο Χρήστος Τριαντόπουλος με την επιστολή του προς την Επιτροπή ζητά να παραβούμε το Σύνταγμα.
Θεωρεί ότι είναι δικαίωμα του να διαλέξει τον ανακριτή του και τον δικαστή του. Το Σύνταγμα στο άρθρο 86 μας καλεί να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της Δημοκρατίας και όχι το δικαίωμα του κ. Τριαντόπουλου να διαλέξει δικαστή και ανακριτή».
«Πώς θα πάρει τέτοια θέση η Προανακριτική παραβιάζοντας το Σύνταγμα, σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όπως το έγκλημα των Τεμπών και δεν θα ακουστεί η θέση των Ελλήνων βουλευτών;
Πώς θα κινηθεί στα όρια της αρνησιδικίας και της παράβασης καθήκοντος; Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να έχουν πρωτογενή ενημέρωση σε ένα μείζον ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, ειδικά όταν μιλάμε για ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Άρα δημόσια προβολή των συνεδριάσεων» συμπλήρωσε.
«Εστάλη από την αντιεισαγγελέα εφετών Λάρισας η δικογραφία για Παπαθανάση και Τσακίρη για τη πληρωμή του μπαζώματος και την απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Υπάρχει και άλλο υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση Τριαντόπουλου και το αδίκημα που συζητάει η Επιτροπή μας.
Μετά από αίτημα της Επιτροπής, πρέπει να σταλούν όλα τα σχετικά στοιχεία για το αδίκημα Τριαντόπουλου για παράβαση καθήκοντος και να συσχετιστούν όλα τα σχετικά έγγραφα (ένορκες καταθέσεις, πραγματογνωμοσύνες, μηνύσεις και όλο το πρόσθετο υλικό)» είπε επίσης.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Α.Σ.
Κοινοποίησε !
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη
Tο 96% του συνόλου των ΜΜΕ του πλανήτη ανήκει σε 6 εβραϊκές εταιρείες!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;