Ξεπούλημα και ιδιωτικοποιήσεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
Στην τελευταία εκπομπή που κάναμε, είχαμε αναφερθεί σε κάποια φωτογραφική ρύθμιση που είχε γίνει, με βάση την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού και κατ’ επέκταση η ελληνική κυβέρνηση, παραχώρησε σε ιδιώτη την εκμετάλλευση των αναψυκτήριων και των χώρων εστίασης και των κυλικείων στους αρχαιολογικούς χώρους. Σε εκείνη την εκπομπή αν θυμάμαι καλά, είχατε αναφερθεί ότι κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και με την έκδοση και τη διαχείριση των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους.
Πολύ σωστά θυμάστε κύριε Αλαμπάνο. Αναφέραμε προς το τέλος της προηγούμενης εκπομπής, ότι εκτός από τα κυλικεία στη διάθεση των ιδιωτών έχει περάσει και η διαχείριση των εισιτηρίων και ακύρωσης αυτών σε ιδιώτες, σε ιδιωτικές εταιρείες. Το ξεπούλημα του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται και η ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Και μάλιστα είχαμε αναφερθεί και είχαμε δείξει κάποια πολύ συγκεκριμένα άρθρα από τον οργανισμό ΟΔΑΠ, Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης των Πόρων, του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος οργανισμός βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Υπουργού ή του εκάστοτε Υπουργού. άτι αντίστοιχο λοιπόν έγινε και στην περίπτωση των αρχαιολογικών χώρων που θα αναφέρουμε, όπως είναι η Κνωσός, είναι η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, καθώς επίσης και η Ακρόπολη της Λίνδου. Εκτός από την Ακρόπολη που ήδη τα εισιτήρια, την έκδοση εισιτηρίων την ρυθμίζουν και την ελέγχουν οι ιδιώτες.
Όπως θυμάστε είχαμε αναφέρει ότι μια ωραία πρωία, οι αρχαιοφύλακες στους οποίους ανήκει και ανήκε μέχρι στιγμής η διαχείριση των εισιτήριων, πήγαν ένα πρωί στη δουλειά τους, στην εργασία τους και βρήκαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ιδιώτες να τους έχουν πάρει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες και τον ρόλο. Αυτό έχει ανατεθεί από τις 2 Ιανουαρίου, δηλαδή όπως είπαμε την προηγούμενη φορά, βγαίνει μια απόφαση της Υπουργού η οποία αναθέτει συγκεκριμένο διαγωνισμό προς τον ΟΔΑΠ και από εκεί και πέρα ο ΟΔΑΠ βγάζει την περίληψη της διακήρυξης ή του διαγωνισμού για να προκαλέσει ουσιαστικά και να προσκαλέσει τους μειοδότες ή τους πλειοδότες αντίστοιχα.
Βέβαια είδαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαγωνισμοί από τον οργανισμό αυτό. Είδαμε ότι τουλάχιστον όσο αφορά τη διαχείριση των κυλικείων και των αναψυκτήριων ήταν φωτογραφικότατη η ρύθμιση. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο μπορεί να συνέβη και εδώ.
Αλλά ούτως ή άλλως το να δίνεις τη διαχείριση σε ένα κομμάτι όχι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν θέλει καμία ιδιαίτερη τεχνογνωσία νομίζω που θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει το ελληνικό κράτος της ψηφιακής διακυβέρνησης να μην ξεχνάμε και της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο κομμάτι στη διαχείριση και την έκδοση των εισιτηρίων. Νομίζω είναι πραγματικά εύλογα τα ερωτήματα.
Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τόσο σημαντικό ήταν που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το ελληνικό κράτος.
Φυσικά και μπορούσε να ανταπεξέλθει. Οι αρχαιοφύλακες, οι οποίοι ελέγχουν τα εισιτήρια μέχρι πρότινος αλλά και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους εκτός αυτών των πέντε που προαναφέραμε, η συγκεκριμένη εργασία ανήκει στους αρχαιοφύλακες, οι οποίες μην ξεχνάμε ότι βγαίνουν από συγκεκριμένη σχολή, από η ΕΚ, οι οποίοι άνθρωποι έχουν σπουδάσει και έχουν εξειδικευτεί πάνω στη συγκεκριμένη εργασία. Και βλέπουμε ότι με τον καιρό, μετά και την ανάθεση των εισιτηρίων σε ιδιώτες, αυτομάτως ο ρόλος τους θα περιοριστεί με την εισχώρηση στους χώρους αυτούς των ιδιωτών.
🟠ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – https://www.e-sy.gr
🟡YouTube – https://www.youtube.com/@ELLINONSYNELEFSIS
🔴Facebook – https://www.facebook.com/ellsyneleusis
🟢X – https://x.com/esypolforeas
🔵TikTok – www.tiktok.com/@esypolforeas
Κοινοποίησε !
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη
Tο 96% του συνόλου των ΜΜΕ του πλανήτη ανήκει σε 6 εβραϊκές εταιρείες!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;