Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σταματήστε να τσακώνεστε και ξεκινήστε να ψάχνετε. Ολυμπιακή Εκεχειρία

Σταματήστε να τσακώνεστε και ξεκινήστε να ψάχνετε
Σταματήστε να τσακώνεστε και ξεκινήστε να ψάχνετε
Τον τελευταίο καιρό, βλέπω αναρτήσεις σχετικά με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και την διαδρομή της σκυταλοδρομίας της Ολυμπιακής σκυταλοδρομίας, αφού η συμμετοχή των drag queens σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Όλος ο κόσμος εκφράζει την άποψή του για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον «woke» όρο να χρησιμοποιείται συνεχώς.

Τις προάλλες όμως –μέσα σε όλο αυτό το χάος στο διαδίκτυο – έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται την Εκεχειρία, δηλαδή την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Κανονικά, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει κατάπαυση του πυρός.

Όλοι οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις σταματούν, και όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καλούνται να συμμετάσχουν σε μια γιορτή της ζωής, όπου αναγνωρίζουν την ίδια τους την ύπαρξη και δίνουν εξέχουσα θέση στις ψυχικές και σωματικές τους ικανότητες καθώς και να τις αναπτύσσουν και να τις βελτιώσουν. Ουσιαστικά, αυτή η συμμετοχή είναι μια ωδή στο Γνώρισε τον Εαυτό σου, μέσω της οποίας ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις δυνάμεις του – τόσο σωματικές όσο και ψυχικές – και προωθεί τη σημασία της συντροφικότητας, αφού η ενότητα είναι αυτή που μας κάνει να μεγαλώνουμε και να εξελισσόμαστε – τόσο ατομικά

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν 33 αθλήματα (συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου και της ρητορικής), όσα και τα πρωτόκολλα μιας αληθινής Δημοκρατίας και οι σπόνδυλοι που συνθέτουν την σπονδυλική μας στήλη, που αποτελεί την κύρια υποστηρικτική δομή του σώματός μας. Αυτός ο αριθμός που απεικονίζεται στα σώματά μας, καθώς και στα θεμέλια της Δημοκρατίας και των Ολυμπιακών Αγώνων, έδειξε ότι υπάρχει αρμονία και σύμπτωση σε όλα, και τίποτα δεν είναι απλά μια σύμπτωση. Αυτή η αρμονία αποτελεί ουσιαστικά προϋπόθεση για την ανάπτυξη των κοινωνιών και την ίδια τη φυσιολογία μας που πρέπει να σεβαστούμε και να καλλιεργούμε.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι αποφάσισαν να πειράξουν αυτόν τον αριθμό και όχι μόνο. Πείραξαν μάλιστα το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων που αποτελείται από επτά κύκλους, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αποφάσισαν να μπουν σε ένα σκοτεινό μονοπάτι και να προσβάλουν την ίδια τους την ύπαρξη καθώς και το περιβάλλον στο οποίο διαβιώνουν.
Τα γράφω όλα αυτά επειδή βλέπω ανθρώπους να μιλάνε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεχνώντας τον πιο σημαντικό κανόνα τους. Η Ολυμπιακή Εκεχειρία και – φυσικά – ο λόγος πίσω από αυτήν! Έχουν ξεχάσει εντελώς το γεγονός ότι σκοτώνονται άνθρωποι αυτή τη στιγμή λόγω άδικων πολεμικών συγκρούσεων, δολοφονούνται παιδιά και επιπλέον υπάρχει η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας του περιβάλλοντός μας, γιατί –ας το παραδεχτούμε– τα ζώα υποφέρουν επίσης όλα αυτά. Βλέπω τους ανθρώπους να μην είναι καθόλου “woke”, αλλά μάλλον έχουν επιλέξει το μπλε χάπι αντί για το κόκκινο. Τα πάντα έχουν παραμορφωθεί τόσο πολύ και δεν καταλαβαίνω γιατί επιχειρηματολογούν.

Γι’ αυτό, πρέπει να επιστρέψουμε και να ψάξουμε τον λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων και τον σκοπό που εξυπηρετούν. Μόνο τότε, θα μπορέσουμε να τα διορθώσουμε όλα αυτά, γιατί διαφορετικά, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει τον χειρότερο εφιάλτη της. Όταν οι άνθρωποι αναγνωρίσουν την πραγματική φύση των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναγνωρίσουν αμέσως την αλήθεια της ίδιας της ύπαρξής τους.

Σταμάτα να πιστεύεις και άρχισε να γνωρίζεις.
Σταματήστε να τσακώνεστε και ξεκινήστε να ψάχνετε.
Η αλήθεια είναι η ανακωχή.
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ