Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Μισθωτή εργασία:Tέλος στην εξαήμερη εργασία ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Μισθωτή εργασία:Tέλος στην εξαήμερη εργασία ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Μισθωτή εργασία:Tέλος στο εξαήμερο ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης προχώρησε σε μια σημαντική απόφαση που αφορά τις εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων της. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης, από την 1η Νοεμβρίου θα καταργηθεί η εξαήμερη εργασία για το προσωπικό της εταιρείας.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μια ουσιαστική αλλαγή στις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων, στοχεύοντας στη βελτίωση των όρων εργασίας και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η απόφαση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στους υπαλλήλους, καθώς θα μειώσει τις ημέρες εργασίας τους και θα προσφέρει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση υψηλού επιπέδου ευημερίας για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Η Αναλυτική Ανακοίνωση του Σωματείου:

«Στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση – είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά – θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα».

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει μια ευρύτερη θετική επιρροή στον χώρο της μισθωτής εργασίας στο μέλλον. Η κατάργηση της εξαήμερης απασχόλησης από την αλυσίδα Σκλαβενίτης δημιουργεί ένα προηγούμενο που θα μπορούσε να επηρεάσει και άλλους κλάδους της αγοράς, λειτουργώντας ως υπόδειγμα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας.

Πρόκειται για μια απόφαση που όχι μόνο ενισχύει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αλλά και δίνει το μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να επενδύσουν στην ανθρώπινη πλευρά της εργασίας, εξισορροπώντας τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με τις προσωπικές ανάγκες.

«Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα. Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023», κλείνει η ανακοίνωση.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ