Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
 Πολωνία:Έσπασε το φράγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη Stronie Śląkie
Πολωνία:Έσπασε το φράγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη Stronie Śląkie

Πολωνία:Έσπασε το φράγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη Stronie Ślakie

Η Πολωνία καταστρέφεται ολοένα και περισσότερο από τις καταστροφικές πλημμύρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έριξε στα Βαλκάνια εδώ και μέρες ένας κυκλώνας . Ενώ σημειώθηκε ένας θάνατος στη χώρα, η βλάβη ενός φράγματος βύθισε την πόλη Stronie Śląskie , προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες και εκκενώσεις.

Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να διαχειριστούν μια κατάσταση που είναι πραγματικά κρίσιμη. Οι εικόνες που φτάνουν από την περιοχή είναι δραματικές: οι δρόμοι της πόλης έχουν εξαφανιστεί στο νερό, μεταμορφώθηκαν σε ορμητικά ποτάμια που έχουν βυθίσει τα πάντα.

Εκτεταμένες εκκενώσεις

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα επίπεδα του νερού στους ταμιευτήρες Międzygórze και Morawka αυξήθηκαν γρήγορα, ξεπερνώντας τα κρίσιμα επίπεδα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν τους κατοίκους από το Stronie Śląskie και το Lądek Zdrój καθώς οι ποταμοί Biała Lądecka και Morawka υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας σπίτια και υποδομές. Η πρόσβαση σε αυτές τις πόλεις περιορίζεται επί του παρόντος σε ομάδες διάσωσης, με τους δρόμους να γίνονται αδιάβατοι λόγω των πλημμυρών.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς οι αρχές εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές. Υπάρχουν αναφορές για κτίρια που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες . Η Περιφερειακή Αρχή Διαχείρισης Υδάτων του Βρότσλαβ συντονίζει την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

Οι επιπτώσεις του κυκλώνα στην Ευρώπη

Εκτός από το θύμα στην Πολωνία, τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία και ένας πυροσβέστης στην Αυστρία κατά τη διάρκεια αυτού του πολύ βίαιου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει πολλά κράτη στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι αγνοούνται στην Τσεχία Και δεν είναι μόνο αυτό: ο κυκλώνας θα συνεχίσει να προκαλεί περαιτέρω ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους τις επόμενες ημέρες.

Στη Βουδαπέστη , οι αρχές αύξησαν την πρόβλεψή τους για την άνοδο του Δούναβη το δεύτερο εξάμηνο αυτής της εβδομάδας σε περισσότερα από 8,5 μέτρα, πλησιάζοντας το ρεκόρ των 8,91 μέτρων που καταγράφηκε το 2013. στη Βουδαπέστη τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε », δήλωσε ο δήμαρχος της Βουδαπέστης, Gergely Karacsony, σύμφωνα με τον Guardian.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ