Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Οι «Αναλώσιμοι του Μαξίμου»Η τράπουλα έχει πολλά χαρτιά για κάψιμο..«με… ημερομηνία λήξης ο έμπιστος του Μητσοτάκη»
Οι «Αναλώσιμοι του Μαξίμου»Η τράπουλα έχει πολλά χαρτιά για κάψιμο..«με… ημερομηνία λήξης ο έμπιστος του Μητσοτάκη»

Οι «Αναλώσιμοι» του Μαξίμου-Η τράπουλα έχει πολλά χαρτιά για κάψιμο..«με… ημερομηνία λήξης ο έμπιστος του Μητσοτάκη»

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεμπρόστιασε τις μεθοδεύσεις, προκειμένου να βγουν Μαξίμου – Κεραμέως από το κάδρο του σκανδάλου με τη διαρροή των e-mails

Για να προστατευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα σκάνδαλα που πλέον ποτίζουν μέχρι και τα μπετά του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί έμπιστους μεν, αναλώσιμους δε. Είναι αυτοί οι άνθρωποί του, που επιστρατεύονται εκτάκτως για τις δύσκολες αποστολές.

Οι πλήρως αφοσιωμένοι στον Μητσοτάκη, που μπαίνουν ασπίδα στον ηγέτη τους υπηρετώντας ή οργανώνοντας τα σχέδια του Μαξίμου, αλλά όταν αποκαλυφθεί ο ρόλος τους αποπέμπονται χωρίς δεύτερη κουβέντα, ώστε ο πρωθυπουργός να εμφανίζεται ως ανήξερος κι αμέτοχος.

Ένα από τα πρόσωπα που επιστρατεύτηκαν από τον Μητσοτάκη σε αυτά τα πέντε χρόνια πρωθυπουργίας του είναι και ο Γιώργος Μυλωνάκης. Διορίστηκε τον Ιούνιο ως υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, έχοντας να χειριστεί πρωτίστως, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα  και ανέδειξε με πρωτοσέλιδο χθες η «δημοκρατία», τη σκοτεινή υπόθεση με τα προσωπικά δεδομένα των απόδημων ψηφοφόρων που η κυβέρνηση έκανε φέιγ βολάν πριν από τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο Μυλωνάκης έχει παίξει κεντρικό ρόλο σ’ αυτή την ιστορία, αφού φέρεται ότι διοργάνωσε το σχέδιο με στόχο να καλύψει το Μαξίμου και τη Νίκη Κεραμέως, βάζοντας ταυτόχρονα στο κάδρο των ευθυνών στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αν και όχι συνηθισμένο, το Μαξίμου φαίνεται να έστησε στον τοίχο το ίδιο το κυβερνών κόμμα.

Στην πενταετία Μητσοτάκη, τον ρόλο του Μυλωνάκη είχαν αναλάβει αρκετοί άλλοι. Είτε ως υπουργοί Επικρατείας είτε ως υφυπουργοί Παρά τω Πρωθυπουργώ ή με κάποιον άλλον επίσημο μανδύα, παρόμοιες αποστολές του Μαξίμου, σαν κι αυτές που παίρνει επ’ ώμου τώρα ο Μυλωνάκης, είχαν ανατεθεί σε πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Όπως ο Παπασταύρου, ο Μπρατάκος και κάμποσοι ακόμα.

Όλοι τους αποδείχτηκε ότι ήταν με ημερομηνία λήξης, αφού ο Μητσοτάκης τούς απέπεμψε όταν οι ευθύνες άρχισαν να τον αγγίζουν προσωπικά, όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ή απλώς τους χρέωσε δικές του αποτυχίες και παραλείψεις. Άπαντες, όμως, οι «πιστοί στρατιώτες» έκαναν ό,τι μπορούσαν νωρίτερα για να εκτελέσουν τις αποστολές τους για λογαριασμό του προέδρου της κυβέρνησης.

Ο Μυλωνάκης επιστρατεύτηκε επίσημα στις αρχές καλοκαιριού για το υψηλόβαθμο πόστο και για να βγει πια σε πρώτο πλάνο, όταν είχε αδειάσει πλέον από αναλώσιμους η ατζέντα του Μητσοτάκη, έχοντας «καεί» στο μεταξύ τόσα βαριά χαρτιά του.

Η καριέρα του Μυλωνάκη  άλλωστε, είναι προσκολλημένη στον πρωθυπουργό. Σχεδόν ότι έχει πετύχει είναι εξαιτίας αυτής της σχέσης που έχει αναπτύξει με τον Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος τον όρισε ειδικό σύμβουλό του το 2013-15 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν έγινε αρχηγός της Ν.Δ. τον έβαλε σύμβουλό του Θεσμών και Διαφάνειας, έτσι βρέθηκε γενικός γραμματέας της Βουλής και τώρα υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έπειτα από την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη το 2022 φάνηκε να μένει ανοιχτό το πεδίο για τον Γιώργο Γεραπετρίτη και μαζί του να αναβαθμίζεται και ο Μυλωνάκης. Κάτι που προκαλούσε έκτοτε αντιδράσεις ακόμα και από υποστηρικτές του Μητσοτάκη ή φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που στοχοποιούσαν τον Μυλωνάκη ως αδύναμο κρίκο του κυβερνητικού μηχανισμού. Ο Γεραπετρίτης, μάλιστα, είναι αυτός που φέρεται ότι πρότεινε τον Μυλωνάκη για γενικό γραμματέα της Βουλής.

Ο Μυλωνάκης μπορεί να θεωρεί ότι έκανε το καλύτερο για την υπόθεση των προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων που έγιναν βούκινο από την κυβέρνηση. Αλλά μάλλον απέτυχε. Επιχείρησε, ως φαίνεται, να μεθοδεύσει μια σειρά ενεργειών για λογαριασμό του Μαξίμου, προκειμένου να φύγει από πρώτο πλάνο η Νίκη Κεραμέως και να ασχοληθούν οι έρευνες με στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, γραμματέας των Ελλήνων της Διασποράς, ή ο Μένιος Κορομηλάς, οργανωτικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

Κατά το δημοσίευμα της ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας, ο Μυλωνάκης είναι αυτός που φέρεται ότι ανέλαβε και την έρευνα του Μαξίμου για την υπόθεση, δημιουργώντας το αφήγημα περί διαρροών και υποκλοπής δεδομένων από επιτηδείους.

Το πλάνο, όμως, πήγε στράφι εξαιτίας της έρευνας από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, που αποκάλυψε τόσο τον κομιστή των δεδομένων όσο και την απουσία της υποτιθέμενης διερεύνησης από την πλευρά της κυβέρνησης. Έτσι επέβαλλε πρόστιμα, ενώ αναμένεται και το πόρισμά της σύντομα.

Το Μαξίμου κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει και να αφήσει πίσω του αυτή τη μαύρη υπόθεση και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ δεν το έχουν καν στην ατζέντα τους πλέον. Η κυβέρνηση, άλλωστε, είναι αυτή που γνωρίζει καλύτερα ότι εξαιτίας των πρακτικών της διαλύθηκε κάθε έννοια εμπιστοσύνης των πολιτών στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Όμως, το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Εφόσον είναι επιβαρυντικό για το Μαξίμου, και περιλαμβάνονται συμπεράσματα για σκανδαλώδεις πρακτικές από την κυβέρνηση με εμπλοκή υπουργείων, τότε οι ευθύνες αυτομάτως θα δείξουν τον Μητσοτάκη.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που συνέβη κάτι αντίστοιχο αναζητήθηκε ο αναλώσιμος προς αποπομπή. Και στην προκειμένη, το όνομα αυτού θα είναι Γιώργος Μυλωνάκης. Όσο έμπιστος του πρωθυπουργού κι αν είναι κάποιος, ποτέ δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Για να προστατεύσει την ηγεσία του ο Μητσοτάκης, θυσιάζει όλα του τα πιόνια.

>>ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΡΑΠΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ , ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.
ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

19.0 ΔΙΚΑΣΤΕΣ

19.1. Η δικαιοσύνη είναι μία από τις δώδεκα Αξίες του Ελλάνιου Αξιακού Συστήματος.
19.2. Η ευρυθμία μιας Πολιτείας στηρίζεται στην ισοπολιτεία, στην ισονομία και στην ισοκρατία των πολιτών. Για να υπάρξουν αυτά τα δυνατά στηρίγματα της Πολιτείας, η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδει το δίκαιο με άριστο τρόπο διανεμητικά, διορθωτικά και με αμοιβαιότητα.
19.3. Αυτή την απόδοση του δικαίου καλείται ως καθήκον του να το εκτελέσει το Δικαστικό Σώμα. Η Πολιτεία στηρίζεται στο λειτούργημα του επειδή η Δημοκρατία μεγαλουργεί μόνο όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα.
19.4. Οι Δικαστικοί οφείλουν να τηρούν και να επιβάλλουν το νόμο και τη δικαιοσύνη απαρέγκλιτα και αμερόληπτα. Οι Δικαστές όλων των επιπέδων και ειδικοτήτων, θα πρέπει αυστηρά και ευσυνείδητα να απέχουν από οποιεσδήποτε ομαδοποιήσεις κάτω από στοές, club, ΣΕΛΙΔΑ 31 από 40  τάγματα, κτλ για να είναι σε θέση να λειτουργούν αμερόληπτα το λειτούργημά τους.
19.5. Οι Δικαστικοί θα τιμούνται από την Πολιτεία, εφόσον προωθούν τη λειτουργία της στον Άξονα των Ελλάνιων Πρωτοκόλλων, θα προστατεύονται και θα ικανοποιούνται ηθικά και υλικά με τον καλύτερο τρόπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ