Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

New York Times: Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον εταιρείας Al που τους κλέβει κείμενα

New York Times: Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον εταιρείας Al που τους κλέβει κείμενα
New York Times: Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον εταιρείας Al που τους κλέβει κείμενα

Προσδοκούν από την εταιρεία να απαντήσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα ακολουθήσει ποινική δίωξη

Στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη φαίνεται πως θα οδηγηθούν οι New York Times, καθώς το αμερικανικό ειδησεογραφικό μέσο κατηγορεί την Perplexity AI ότι κλέβει διαρκώς κείμενά της, χωρίς μάλιστα να ζητήσει την άδειά της, κάτι που η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης αρνείται κατηγορηματικά.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική εφημερίδα ισχυρίζεται πως η Perplexity AI χρησιμοποιεί δημοσιεύσεις της αμερικάνικης εφημερίδας για να γεμίσει με υλικό το γλωσσικό της μοντέλο.

Τα συγκεκριμένα συνιστούν λογισμικά που αντλούν στοιχεία από τεράστιους όγκους δεδομένων για να προσφέρουν λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις χρηστών ή να δημιουργήσουν περιεχόμενο σε απλή και οικεία με τον αναγνώστη γλώσσα.

Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα έχει αποστείλει «τελεσίγραφο» στη νεοφυή εταιρεία μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, για να κατεβάσει όλο το σχετικό υλικό που έχει δημοσιεύσει προς όφελος των χρηστών της.
Σε απόσπασμα της επιστολής των New York Times διαβάζουμε πως:
«Παρά τις πολλές ειδοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις, το περιεχόμενο των ΝΥΤ συνεχίζει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα που δημιουργούνται από τη διεπαφή (interface) του Perplexity AI.
Η Perplexity και οι εμπορικοί της εταίροι εμπλουτίζουν παράνομα το περιεχόμενό τους, χωρίς άδεια, χρησιμοποιώντας δημοσιογραφικές δημοσιεύσεις που έγιναν κατόπιν έρευνας και συγγραφής».
Από την πλευρά της η εταιρεία Αl (Artificial Intelligence) αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως αρκείται στον περιορισμό χρήσης παραπομπών σε ιστοσελίδες στον ιστότοπο των ΝΥΤ, καθώς και στην ενσωμάτωση αποσπασμάτων από καθημερινά άρθρα.

Μάλιστα, επισημαίνει ερωτώμενη από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η χρήση του υλικού από τους NYT, γίνεται καθώς «η νομοθεσία θεωρεί ότι κανένας φορέας δεν κατέχει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί γεγονότων».

 

..

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ