Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Η ΕΚΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ…

ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ Η ΕΚΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ...
ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟΤΕΡΗ ΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ Η ΕΚΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ…
απο Stavros Katsoulis

20 πράγματα που έμαθα (ή επιβεβαίωσα) για την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της «πανδημίας»:

1. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να είναι στη πλειοψηφία, παρά να είναι σωστοί.

2. Τουλάχιστον το 20% έχει ισχυρές απολυταρχικές τάσεις οι οποίες θα εκφραστούν υπό ικανές συνθήκες.
3. Ο φόβος του θανάτου έχει μόνο έναν ισχυρότερο του: Την κοινωνική απόρριψη.

4. Η προπαγάνδα είναι όσο αποτελεσματική όσο ήταν πριν 100 χρόνια. Η πρόσβαση στην απεριόριστη πληροφορία που έχουμε σήμερα, αποδείχθηκε μάταια στην αντιμετώπιση της προπαγάνδας και δεν έχει κάνει κανέναν σοφότερο.

5. Οτιδήποτε μπορεί να πολιτικοποιηθεί από τα ΜΜΕ, το Κράτος και αυτούς που το στηρίζουν.
6. Πολλοί πολιτικοί και μεγάλες εταιρείες θα θυσιάσουν χωρίς καμιά απολύτως αναστολή ανθρώπινες ζωές εάν αυτό συνάδει με τούς πολιτικούς και οικονομικούς τους στόχους.

7. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν εντελώς την πραγματικότητα και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το Κράτος/κυβέρνηση πράττει υπέρ των συμφερόντων των πολιτών. Αυτό το πιστεύουν ακόμη και πολλοί οι οποίοι κάνουν σφοδρότατη κριτική στο Κράτος/κυβέρνηση/πολιτικούς κλπ.

8. Όταν αποφασίσουν κάτι, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επιμένουν στο λάθος, παρά να παραδεχθούν ότι είναι λάθος.
9. Οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευτούν και να χειραγωγηθούν γρήγορα και σχετικά εύκολα έτσι ώστε να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται, είτε προς το κακό, είτε προς το καλό. ( Είτε προς το ΆΔΙΚΟ, είτε προς το ΔΙΚΑΙΟ )
10. Εφ όσον είναι αρκετά φοβισμένοι/τρομοκρατημένοι, οι περισσότεροι όχι απλά θα αποδεχτούν τον αυταρχισμό, αλλά θα τον επιζητήσουν κιόλας.

11. Οι άνθρωποι που εξοστρακίζονται ως οπαδοί «θεωριών συνωμοσίας» είναι συχνά καλύτερα ενημερωμένοι και μπροστά όσον αφορά το συμβατικό αφήγημα.

12. Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν περισσότερη αξία στην ασφάλεια παρά στην ελευθερία, ακόμη κι αν η προσφερόμενη ασφάλεια είναι απλά μια παραίσθηση.
13. Η δεισιδαιμονική σχεδόν προσαρμογή την κοινωνίας μπορεί να λάβει διαστάσεις τέτοιες όπου η επιστροφή σε μια υγιή ισορροπία είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς να υπάρξει μια τρομερή κρίση. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η προσαρμογή, είναι ο εγγυητής αυτής της κρίσης και η τραγική ελπίδα αυτών που αντιστέκονται νοητικά.
14. Ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας, απολαμβάνει εξαιρετικά τη χειραγώγηση της, σύμφωνα με το 13 παραπάνω.

15. Ο «επιστημονισμός» έχει εξελιχθεί σε μια ψευτοθρησκεία για δισεκατομμύρια ανθρώπους στη δύση. Η θρησκεία αυτή δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική επιστήμη.

16. Οι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται περισσότερο να φαίνονται ότι κάνουν το ορθό, παρά να το κάνουν στην πραγματικότητα.

17. Η πολιτική, τα ΜΜΕ, η επιστήμη και η βιομηχανία πολυεθνικού επιπέδου υγεία είναι όλα διαβρωμένα σε βαθμό μη-αναστρέψιμο. Επιστήμονες και ιατροί μπορούν να «πουληθούν» ή να «αγοραστούν» όσο εύκολα μπορούν και οι πολιτικοί.

18. Αν κάνεις τους ανθρώπους να ζουν σε σχετική άνεση, δε πρόκειται να σηκωθούν για να επαναστατήσουν. Μπορείς να κρατήσεις εκατομμύρια ανθρώπους σε σε κατάσταση παθητικότητας καθώς τους αφαιρείς όλα τα δικαιώματα, αρκεί να τους δίνεις χρήματα, τροφή και ψυχαγωγία.
19. Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εξαιρετικά συμβιβαστικός, του λείπει η ρωμαλεότητα όσον αφορά την διεκδίκηση της ελεΦθερίας του όταν το Κράτος/κυβέρνηση ξεπερνούν τα όρια.
20. Είναι πιο εύκολο να κοροϊδέψεις κάποιον, παρά να τον πείσεις ότι κάποιος τον κορόιδεψε.

 


 

ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ:

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ (ΣΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ)

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ (ΕΝΤΥΠΟ PDF)

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ (ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ