Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Έντονη αντιπαράθεση Ντ.Τραμπ - Β.Ζελένσκι: «Τελείωσες» του είπε ο Αμερικανός πρόεδρος!
Έντονη αντιπαράθεση Ντ.Τραμπ – Β.Ζελένσκι: «Τελείωσες» του είπε ο Αμερικανός πρόεδρος!

Έντονη αντιπαράθεση Ντ.Τραμπ – Β.Ζελένσκι: «Τελείωσες» του είπε ο Αμερικανός πρόεδρος!(βίντεο)

«Ναυάγησε» η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, καθώς Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχαν εντονότατη αντιπαράθεση έως και καυγά  στην συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, η οποία σηματοδοτεί και το ναυάγιο της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου στην Ουάσιγκτον αφού ο Αμερικανός πρόεδρος  έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Ζελένσκι!

«Να επιστρέψεις όταν είσαι έτοιμος για ειρήνη», του είπε ορθά κοφτά και όλα τελείωσαν εκεί!

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ «Ο Ζελένσκι μπορεί να επιστρέψει όταν θα είναι έτοιμος για ειρήνη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος κατηγόρησαν τον Ζελένσκι για «αχαριστία» για τα τρία χρόνια αμερικανικής υποστήριξης, λέγοντάς του ότι δεν είναι σε θέση πει στις ΗΠΑ το οτιδήποτε.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έχω αποφασίσει ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν είναι έτοιμος για ειρήνη, γιατί πιστεύει ότι η εμπλοκή μας του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις.

Δεν θέλω πλεονέκτημα, θέλω ΕΙΡΗΝΗ. Δεν σεβάστηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο Οβάλ Γραφείο τους.

Μπορεί να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για Ειρήνη», ανέφερε στο Truth Social, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αρχικά ο Ν.Τραμπ, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι, δήλωσε ότι θα υπογραφεί μια «πολύ δίκαιη συμφωνία» για τα ουκρανικά ορυκτά, λέγοντας πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία είναι «λογικά κοντά».

Απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τού είπε ότι θα πρέπει να κάνει «συμβιβασμούς».

Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα και επικαλείται το BBC, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, που είναι παρών στη συνάντηση, χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «ασεβή».

«Θα πρέπει να είσαι ευγνώμων» είπε ο Τραμπ θυμωμένος στον Ζελένσκι.

«Παίζεις με έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή θα κάνεις συμφωνία ή είσαι εκτός» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος, εμφανώς εκνευρισμένος, στον Ουκρανό ομόλογό του που καθόταν δίπλα του.

 

«Μην κάνεις συμβιβασμό με έναν δολοφόνο, όπως ο Πούτιν» είχε το θράσος να υποδείξει ο Ζελένσκι στον Τραμπ

Ο Τραμπ είπε στον Ζελένσκι ότι οι στρατιώτες του είναι απίστευτα γενναίοι και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δουν ένα τέλος στις μάχες και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν «με διαφορετικούς τρόπους, όπως η ανοικοδόμηση».

Σκηνές απείρου κάλους στο Λευκό Οίκο: «Γιατί δεν φοράς ποτέ κουστούμι;»

Η λεκτική αντιπαράθεση όμως δεν περιορίστηκε μόνο μεταξύ Ζελένσκι και Τραμπ και Βανς. Ο δημοσιογράφος Brian Glenn παρενέβη στον έντονο διάλογο Ζελένσκι-Τραμπ και ρώτησε τον Ουκρανό πρόεδρο

«Γιατί δεν φοράς ποτέ κοστούμι; Έχεις κουστούμι ή όχι;»

Ακόμη ένα άλλο επεισόδιο υπήρξε μεταξύ του Τζέι Ντι Βανς αυτή τη φορά και του Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι μιλώντας κατά την διάρκεια της συνάντησης κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέλαβε μέρος της Ουκρανίας, ότι σκότωσε Ουκρανούς, ότι αθέτησε τις υποσχέσεις της.

Τότε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος παρενέβη λέγοντας:

«Είναι ασέβεια που ήρθες στο Λευκό Οίκο, έναν ιερό χώρο για την αμερικανική παράδοση, και προσπαθείς να διαπραγματευτείς το θέμα της Ουκρανίας και της Ρωσίας μπροστά στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Αυτό έπρεπε να γίνει ιδιωτικά, όχι δημόσια, γιατί μας φέρνει σε δύσκολη θέση και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον θεσμό του Προέδρου των ΗΠΑ.»

Θεώρησαν τον ίδιο υπεύθυνο για τον πόλεμο και ο Βανς, σε προκλητικό ύφος, του είπε ότι έκανε προπαγάνδα στις ΗΠΑ επειδή προεκλογικά είχε συνάντηση με τους Δημοκρατικούς, αλλά και γιατί δεν είπε ένα… ευχαριστώ στον Τραμπ για όσα «κάνει για την Ουκρανία».

Ακολουθεί μέρος των διαλόγων μεταξύ των Ντόναλντ Τραμπ, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζέι Ντι Βανς, από τη σημερινή τεταμένη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου

Ζελένσκι: «Για ποια διπλωματία μιλάτε, Τζέι Ντι (Βανς); Τι εννοείτε;»
Βανς: «Μιλάω για το είδος της διπλωματίας που θα σταματήσει την καταστροφή της χώρας σας. Κύριε Πρόεδρε, αν μου επιτρέπεται, νομίζω ότι είναι ασέβεια εκ μέρους σας να έρχεστε στο Οβάλ Γραφείο και να προσπαθείτε να το συζητήσετε μπροστά στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη στιγμή, εξαναγκάζετε τους κληρωτούς στρατιώτες σας στην πρώτη γραμμή γιατί αντιμετωπίζετε προβλήματα στρατιωτικού ανθρώπινου δυναμικού»
Ζελένσκι: «Έχετε πάει ποτέ στην Ουκρανία για να δείτε τα προβλήματά μας;»
Βανς: «Έχω διαβάσει πράγματα και ξέρω τι συμβαίνει: Παίρνετε ανθρώπους σε μια επίσκεψη προπαγάνδας, κύριε Πρόεδρε. Αρνείστε ότι έχετε πρόβλημα με την επιστράτευση στο στρατό σας; Και νομίζετε ότι δεν είναι ασέβεια να μπαίνετε στο Οβάλ Γραφείο των ΗΠΑ και να επιτίθεστε στην κυβέρνηση που προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή της χώρας σας;»
Ζελένσκι: «Αυτά είναι πολλά ερωτήματα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα απ ‘όλα, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, όλοι έχουν προβλήματα, ακόμα και εσείς».
Τραμπ: «Δεν ξέρεις. Μη μας λες πώς να συμπεριφερθούμε. Προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα. Μην μας λέτε πώς να συμπεριφερθούμε. Δεν υπάρχει νομιμότητα για αυτό. (…) Έχετε φέρει τον εαυτό σας σε πολύ κακή θέση. Δεν έχεις χαρτί εδώ να παίξεις… χωρίς εμάς δεν έχεις χαρτί». «Παίζεις με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, παίζεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό που κάνεις είναι πολύ ασεβές προς τη χώρα μας».
(…)
Τραμπ, θυμωμένος: «Σου έχουμε ήδη δώσει, λόγω του ανόητου προέδρου (Τζο Μπάιντεν), 350 δισεκατομμύρια (δολάρια) στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι άντρες σου είναι γενναίοι αλλά χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό μας, αν δεν τον είχες, αυτός ο πόλεμος θα είχε τελειώσει σε δύο εβδομάδες. Δύο ημέρες».
Ζελένσκι νευρικά: «Όπως ακούω τον Πούτιν να λέει εδώ και τρεις μέρες. Ή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες».
Τραμπ: «Θα είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτούμε έτσι».
Βανς: «Απλά πες ευχαριστώ».
(…)
Τραμπ: «Νομίζω ότι είναι καλό που ο αμερικανικός λαός βλέπει τι συμβαίνει. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Γι’ αυτό το αφήνω να συνεχιστεί για τόσο πολύ. Πρέπει να είστε ευγνώμονες, δεν έχετε χαρτί να παίξετε. Οι πολίτες σας πεθαίνουν. Κοιτάξτε, δεν έχετε στρατεύματα και μετά μας λέτε: “Δεν θέλω εκεχειρία, δεν θέλω να σταματήσω τις εχθροπραξίες τώρα». Άκου, το παίρνεις για να σταματήσεις να πέφτουν σφαίρες και τη σφαγή των ανδρών σου, λες ότι δεν θέλεις κατάπαυση του πυρός, εγώ θέλω».
(…)
Τραμπ: «Νομίζω ότι είδαμε αρκετά. Καλή τηλεθέαση».

#ΤΡΑΜΠ #ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΗΠΑ #ΔΙΑΛΟΓΟΣ #ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ #ΟΝ ΚΑΜΕΡΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΒΑΝΣ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΕΙΡΗΝΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Κοινοποίησε !

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη

 

Tο 96% του συνόλου των ΜΜΕ του πλανήτη ανήκει σε 6 εβραϊκές εταιρείες!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ