ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 19ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΤΟΥ SITE ELEFTHERIAONLINE.GR
«Δεν χρειάζονται νέες τράπεζες αλλά καθαρές διαδικασίες»
Ο ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ ΑΛΟΓΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ. ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ.
ΠΟΙΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ «ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ» ΜΙΑ «ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΕΤΟΧΗ» ΓΙΑ .. ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ;
ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, Η ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ…
Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, Ο ΑΛΛΟΦΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ «ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ» ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΕΙ ΑΔΑΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕΥΣΤΟ!!
ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΜΕ:
ΣΧΕΔΟΝ 250 ΔΙΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΝΤ’ΑΥΤΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ;
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΩΣ ΑΛΛΟΣ …ΕΙΔΗΜΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΙ «Οι τράπεζες επιβάλλεται να αποκτήσουν απόλυτη και καθαρή ανεξαρτησία, αλλά να ελέγχονται αυστηρά από το κράτος και να δανείζουν με όρους οικονομίας κι όχι γνωριμιών…»!!
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ;
ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ…
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ;
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ «Η Τράπεζα της Ελλάδος χαράσσει την νομισματική πολιτική στην χώρα βάσει των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ κατά περιπτώσεις. Στην έννοια της νομισματικής πολιτικής όπου ρυθμίζονται τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών κι άλλων επιχειρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 55 του καταστατικού της.
Κατέχει και διαχειρίζεται για τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε συνάλλαγμα και χρυσό διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου…»
ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΜΕ ΑΝ ΟΧΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ;
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ….
«Οι κανόνες και οι διαδικασίες είναι το ζητούμενο κι όχι οι τράπεζες κι οι τραπεζίτες….»
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: