ΚΕΕΛΠΝΟ: Απάτη 9εκ αλλά…ένοχοι μεν, αλλά με ελαφρυντικά είναι ελεύθεροι και παραγραφές πολιτικών
Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος περιουσίας του Κέντρου.
Το δικαστήριο επέβαλε στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή (δηλαδή, το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα της ποινής) αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στον Άγγελο Χατζάκη επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή (ομοίως, το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα της ποινής), αναγνωρίζοντας του δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο 84παρ. 2α, καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη 84παρ. 2ε).
Στην Όλγα Αδράμη και στον Νίκολαο Νιαβή επιβλήθηκε ποινή συνολικής φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή (από συγχώνευση 3+3 ετών, έγινε 3+1 ετών). Και στους δύο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Στην πρώτη για καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και στον δεύτερο για πρότερο έντιμο βίο.
Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους ως εξής:
- Όλγα Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού
- Νικόλαο Νιαβή (ιδιώτης) για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία
- Θεόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην ισόβιος διευθυντής) για απάτη κατ’ εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 100.000 ευρώ
- Άγγελο Χατζάκη ( πρώην πρόεδρο του Δ.Σ.) για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ζημιά άνω των 100.000 ευρώ
Όμως, τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι είναι αθώα η πρώην γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Λιάκουρα, και ότι παύει η δίωξη της λόγω παραγραφής για απάτη.
Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβρη η καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέα για ενοχή των τεσσάρων πρώτων αναφορικά με την κατηγορία της απάτης στην υπόθεση της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ με εταιρεία σεκιούριτι.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαδημητρίου είχε ζητήσει εξαίρεση δικαστών του Τριμελούς επιχειρώντας να διακόψει με καθυστερήσεις τη δίκη τον Οκτώβρη, λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της, μετά και την προσφυγή Παπαδημητρίου στο ΣτΕ και την αίτηση ακύρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είχαν επίσης προσπαθήσει να ματαιώσουν τη δικαστική διαδικασία επικαλούμενοι νομικά προσχήματα.
Είχε παραγραφεί κι άλλη ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ πριν από τους παραπάνω
Λόγω παραγραφής κι όχι για λόγους ουσίας, όπως επιχαίρει ο Άδωνης Γεωργιάδης, «καθάρισε» η ομάδα του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει βέβαια στην πλάτη της και εκκρεμείς δικογραφίες σε βαθμό κακουργήματος, από μια πλημμεληματική κατηγορία με μεγάλη ηθική απαξία και συγκεκριμένα από το αδίκημα της συμμορίας που αφορούσε σε 74 παράνομες προσλήψεις.
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: