Pegasus: Ένα κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κλέψει τα δεδομένα σας Google, Facebook και Apple iCloud
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προσωπικό τηλέφωνο του καθενός περιέχει κάποιες προσωπικές πληροφορίες που δεν μπορούν να κοινοποιηθούν. Αυτά τα δεδομένα, εάν βρεθούν σε λάθος χέρια, μπορούν να μας κάνουν κακό. Μπορούν να λάβουν λεπτομέρειες σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς ή να αποσύρουν χρήματα από αυτόν. Και όταν συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, μπορεί να είναι αργά.
Φέτος τον Μάιο, εντοπίστηκε παραβίαση στο WhatsApp από κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως “Pegasus”. Κατασκευάστηκε από μια ισραηλινή ομάδα που ονομάζεται NSO Group. Η ομάδα ισχυρίστηκε επίσης ότι πωλήθηκε μόνο σε κυβέρνησεις.
Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω τον Πήγασο και θα σας δώσω ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο είναι υπεύθυνος για την κλοπή δεδομένων από το Google, το Facebook και το Apple iCloud. Λοιπόν, ας δούμε πώς να αφαιρέσετε έναν χάκερ από το τηλέφωνό σας εάν επηρεάστηκε από τον Πήγασο και τι πρέπει να κάνετε για να το προστατεύσετε από την κατασκοπεία.
Πήγασος: Μια απότομη ανάλυση
Το Πήγασος είναι ένα ισχυρό εργαλείο και είναι ικανό μαζικής παρακολούθησης. Χρησιμοποιήθηκε βασικά για να κατασκοπεύει δημοσιογράφους και ακτιβιστές για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους.
Όπως ισχυρίζεται μια έκθεση των Financial Times, κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του “Pegasus” και μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από το Google Drive, το Facebook, το Apple iCloud, το Amazon και από κάθε άλλο μέρος όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο πώς ο Pegasus μπορεί να καταστρέψει ένα αρχείο.
Το Pegasus μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας από οπουδήποτε
Η νέα ενημερωμένη λειτουργία του “Pegasus” μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη από το Google Cloud, το Facebook, το Apple iCloud.
Μετά από αυτό, όταν έχει πρόσβαση σε δεδομένα από το Cloud, δεν θα σταλεί στο email μου καμία ειδοποίηση ή επαλήθευση επαλήθευσης 2 βημάτων Και έτσι, εάν το smartphone μου δέχεται επίθεση από spyware, δεν θα το καταλάβω.
Πώς αποκτά η Pegasus πρόσβαση στα δεδομένα σας στο cloud;
Για να αντιγράψετε τα δεδομένα του Cloud, το Pegasus αντιγράφει το κλειδί ελέγχου ταυτότητας στο Cloud και, στη συνέχεια, πραγματοποιεί λήψη όλων των δεδομένων από αυτό.
Το Pegasus μπορεί να μολύνει τόσο Android όσο και iOS και μπορεί επίσης να εξαπλωθεί σε φορητούς υπολογιστές και tablet. Ακόμα κι αν αφαιρέσω το λογισμικό υποκλοπής spyware από τη συσκευή υποδοχής, το Pegasus θα εξαπλωθεί στη δευτερεύουσα συσκευή και θα κλέψει τα δεδομένα που προτίθεται να κλέψει.
Σε απάντηση αυτής της παραβίασης, η Google και η Amazon ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν δει καμία παραβίαση στους διακομιστές τους. Από την άλλη πλευρά, το Facebook είπε ότι θα ελέγξει αν παρατηρήσει παραβίαση.
Αποτελέσματα του Pegasus στα smartphone σας
Το Pegasus είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα spyware εκεί έξω και μπορεί να εκτελέσει πλήρη παρακολούθηση των ενεργειών που εκτελεί ο χρήστης. Ξεκινά τη διαδικασία κατασκοπείας με σάρωση της στοχευμένης συσκευής και στη συνέχεια εγκατάσταση του λογισμικού για παρακολούθηση της συσκευής. Μετά από αυτό, ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κάθε λεπτομέρεια των χρηστών.
Επιπλέον, μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης και κατεστραμμένους ήχους, επαφές, ιστορικό προγράμματος περιήγησης και ιδιωτικά δεδομένα από τη συσκευή σας. Είναι τόσο προηγμένο που μπορεί ακόμη και να διαβάσει κρυπτογραφημένα μηνύματα και email.
Το Pegasus είναι κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να αναλάβει το τηλέφωνό σας με την πάροδο του χρόνου και να το μετατρέψει σε συσκευή παρακολούθησης.
Μετά από αυτό, μπορεί επίσης να καταστρέψει το WhatsApp και το Facebook σας. Ωστόσο, πρόκειται να συζητήσω βήματα σχετικά με τον τρόπο προστασίας των τηλεφώνων Android από χάκερ χρησιμοποιώντας το Pegasus.
Αυτά τα μέτρα θα είναι επίσης πολύ χρήσιμα για τα ζητήματα WhatsApp σας και θα καταλάβετε πώς να αποσυνδέσετε το Whatsapp μου.
1. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα
Είναι πάντα καλύτερο να ενημερώνετε το λειτουργικό σας σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση. Η Apple και η Google είναι οι δύο εταιρείες που κυκλοφορούν τακτικά ενημερώσεις. Πρόκειται για επιδιορθώσεις ασφαλείας, οι οποίες βοηθούν επίσης στην επιδιόρθωση τυχόν ευπάθειας στο σύστημα ασφαλείας των smartphone.
2. Μείνετε μακριά από οποιονδήποτε άγνωστο σύνδεσμο
Το λογισμικό υποκλοπής spyware ή κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου του Pegasus, μπορεί να μολύνει ένα τηλέφωνο από άγνωστους αναδυόμενους συνδέσμους ή κατεστραμμένους συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή δημοσιεύσεις Twitter.
Έτσι, εάν λάβετε οποιοδήποτε μήνυμα ή email από άγνωστο άτομο, μην κάνετε κλικ σε αυτό. Ένας έμπειρος χάκερ μπορεί να δημιουργήσει ένα μήνυμα με τρόπο που θα σας κάνει να σκεφτείτε ότι προέρχεται από ένα οικείο άτομο.
Μένοντας μακριά από άγνωστους συνδέσμους, θα προχωρήσω ένα βήμα μπροστά για να προστατέψω το τηλέφωνό μου από κατασκοπεία.
3. Διατηρήστε ασφαλείς τις κλήσεις και τα μηνύματά σας
Οι παραπάνω μέθοδοι θα προστατεύσουν τη συσκευή σας από το Pegasus έως ότου φτάσει η νέα έκδοση. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια ασφαλής επικοινωνία, καθώς δεν είναι ευάλωτη στον Πήγασο.
Η εξασφάλιση κλήσεων και μηνυμάτων θα διασφαλίσει ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με ασφάλεια ακόμη και αφού επηρεαστεί από το Pegasus.
4. Εγκαταστήστε καλό λογισμικό Ασφαλείας κακόβουλου λογισμικού
Πρέπει να χρησιμοποιείτε καλό λογισμικό ασφαλείας σε όλες τις συσκευές σας για να τα προστατεύεστε από το Pegasus.
Το iOS δεν διαθέτει τέτοιο λογισμικό ασφαλείας, αλλά το Android διαθέτει καλό λογισμικό ασφαλείας. Έτσι, είναι καλύτερο να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε το συντομότερο δυνατό.
Ανακεφαλαίωση
Όπως έχετε συνειδητοποιήσει από αυτό το άρθρο ότι το Pegasus είναι πολύ επικίνδυνο λογισμικό υποκλοπής spyware με μερικούς περιορισμένους τρόπους για να το αποτρέψετε. Αν όμως ακολουθήσετε σωστά αυτά τα προληπτικά μέτρα, οι πιθανότητες μόλυνσης από αυτά θα μειωθούν σημαντικά. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τον Πήγασο λεπτομερώς.
Διαδίκτυο, κάνε τη δουλειά σου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: